onsdag 30 augusti 2017

Årets fake news av Ygeman: hitta en lämplig lokal för att informera Löfvén.

Tur att Ygeman han avgå innan han hittade en lokal att informera Löfvén!
Är det någon som tror att Ygeman
letade? Detta är årets ”fake news!”

Affären ”Transportstyrelsen” avslöjar på ett brutalt sätt förvaltningskulturen på Rosenbad. Alla har från början fattat att det inte fanns en chans i världen att Löfvén inte hade vetenskap om denna röra. Han visste och höll ”tummarna” att affären inte skulle komma ut. Efter alla ”bondeoffer” runt omkring honom som är rätt intressanta – finns det bokstavligen talat ingen, inom S som kan ta över.

Är det någon som
fortfarande på fullaste allvar tror, att ”ingen” berättar något för Löfvén, bör snarast tänka om! Hela historien är så pass allvarlig, att det inte finns en chans i världen, att Löfvén inte blivit informerad direkt. Det är egentligen helt absurt att tro, när det visar sig, att att så många ansvariga sitter på information och är medvetna om lagbrott och säkerhetsläckage, utan att en enda av dem informerat Löfvén. Det har med 100% säkerhet diskuterats upprepade gånger under flera års tid. Trots allt handlar det om rikets säkerhet. Löfvén ljuger med 100% säkerhet!
Om vi nu ska tro på vad alla säger i regeringen. Statssekreterare, högre tjänstemän och ministrar pratar inte med varandra. Vad gör de egentligen på regeringskansliet? Gissar sitt jobb eller kanske en variant av ”Gäster med gester” som repriseras på en ny scen?
Eftersom ingen i regeringskansliet pratar med varandra, borde de kanske införa aktivitetsbaserade arbetsplatser alternativt kontorslandskap, som man har på flera myndigheter. Blir mycket lättare att ställa frågor och ta hjälp av varandra då!
Känns rätt tydligt att ingen förväntar sig att "regeringen" är något att lita på. Därför blir det inte livat i luckan. Dränering av det offentliga förvaltningsträsket, är kanske något som behöver diskuteras.

Hela affären visar också att Lennartsson är lojal med partiet, före sanningen. Såväl hon som Löfven insåg det ohållbara i att låta henne svara på frågor i KU, nu när en förbannad Maria Ågren, vars främsta lojalitet ligger hos henne själv, börjat prata.
Nu har
Lennartsson ingen skyldighet att svara på frågor från KU, vilket sossarna sannolikt hoppas räddar såväl henne som Löfvén. Ågren sparkades efter att det blivit en ”affär”? Om nu telefonen är moltyst hos Ågren och ingen fiskar efter hennes tjänster lär hon bli allt surare och hon kommer att slå tillbaks mot Löfvén.
Löfven visade sig ”handlingskraftig” och straffade ”syndaren”, men det kan slå tillbaks. Det ger inte intrycket av en stabil och pålitlig chef hos de toppfolk som ska rekryteras till hans fögderi.

Knappast troligt att Lennartsson skulle ställa krav på Löfven för att rädda ”oskyldiga” underhuggare i partiet. Hon har sen länge varit en av ”hjärnorna” bakom vägen till regering och regerande. Troligen har hon och andra kommit fram till, att hon måste gå, inte Löfven. Att de är extrainkallat regeringsmöte en söndag tyder på panik, här finns gravade hundar som Refaat el Sayed en gång sa.

Och MP eliten i regeringen sitter still i båten. De är ovanligt tystlåtna, inte det parti som Persson beskrev, ljuger och smäller i dörrar. Ormen Gustav, är tyst som en mus.

Om Alliansen haft lite stake, d.v.s. fortf
arande varit en faktor, hade de kunnat slå itu regeringens lögner och poserande och därmed tvingat fram ett extraval eller en brak valförlust 2018. Men det vill inte "oppositionen" för då måste man ta tag i det jobbiga...
Åkesson
är den ende hittills som anser att måttet är rågat och kräver Löfvéns avgång. Åkesson tror inte längre att Löfven varit så här ovetande. Som det ser ut idag lär inte Åkesson få med sig något av Allianspartierna på sitt försök att få bort statsministern. Ett av problem är att M står ledarlöst.

Egentligen är det underbart med lite turbulens. Det man kan hoppas på, är att vi kan få tillbaka lite riktig höger/vänster politik, efter allt detta ”skit” som pågår nu. Alla är så tröttamedias pushande av center Lööf.
Hela denna affär med alla turer visar att verkligheten överträffar dikten! När man inte trodde att det kunde bli värre så blir det än värre. Vad mer är att vänta? Snart är man inte förvånad över något som denna inkompetenta regering gör sig skyldig till.
Foliehatten började idag på allvar fundera över hur länge Sverige har styrts av denna typ av inkompetens. Är det därför landet befinner sig i den situation det gör idag?

1 kommentar:

  1. http://www.realtid.se/debatt/darfor-fallerar-det-svenska-politiska-ledarskapet

    SvaraRadera