söndag 13 augusti 2017

Sanningar som är bra att ha koll på!

Är det vanligt att dagstidningar har vidhängande bloggar som man inte har utgivningsansvar för? 

Västerbottenskuriren har en blogg som drivs av en märklig centerpartist. Denna centerpartistiska fritidspolitiker, Maria Kristoffersson, sprider från denna blogg, de mest hårresande alternativa fakta.
När man läser hennes inlägg(170701) är det svårt att veta om Maria Kristoffersson är mindre vetande, om syftet är att misskreditera regeringen eller om det är satir.
Hursomhelst så tar hon regeringskansliet som intäkt för sanningshalten i de halsbrytande falsarier hon ger uttryck för.
Det är därför inte svårt, att sakligt tillbakavisa det mesta av vad hon påstår.
Maria: ”Här kommer lite sanningar som är bra att veta i den flod av diverse falska nyheter som flödar in över oss i olika medier. Källa.  I det dokument från regeringskansliet som Kristoffersson hänvisar finns inte de uppgifter som hon påstår. Det enda som står där är, att 163 000 sökte asyl i Sverige 2015 samt att Sverige behöver detta av demografiska skäl.

Maria påstår att:
”Förra året
(2016) genomfördes det 515 terrordåd i Europa, endast 1 genomfördes av en islamistisk grupp. Värt att tänka på då någon pekar ut muslimer som terrorister.”
Maria måste ha totalt missat Sydsvenskans artikel om terrorn i Europa och det är det mest anmärkningsvärda i Maria Kristofferssons rättrådiga kamp mot faktaresistens och fake news. Att hon bara har nåtts av information om ett enda islamistiskt motiverat terrordåd i Europa under förra året. Filterbubblan är mer än formidabel hos Maria eller ....

Undrar om hon är medveten om terro
rdådet i Nice på franska nationaldagen där en islamist mejade ner en massa människor med lastbil på strandpromenaden? 84 döda och 18 allvarligt skadade. Eller kanske slank information om terrorattackerna i Bryssel in eftersom det var "svenska" terrorister inblandade på prominenta positioner där? 34 döda, 190 skadade. Skulle kunna vara flygplatsskjutningen i Istanbul också, 45 döda och 230 skadade, men ligger kanske för långt bort för att nyheten ska kunna leta sig ända in i den centerpartistiska kokongen i Vilhelmina. Detsamma gäller väl nyårsskjutningen på en nattklubb där. Kan det möjligen vara den katolske prästen som fick halsen avskuren under mässan i sin franska kyrka som Kristoffersson tänker på? Eller är det julmarknaden i Berlin? 12 döda, ett tjugotal allvarligt skadade. Alla dessa dåd utfördes av islamister, dessutom tillkommer ett antal skjutningar och knivskärningar på tåg, festivaler och köpcentra bl a. I regeringskansliets dokument står inget om terrordåd under 2016.

Maria fortsätter:
Rasister och Nazister har begått 14 politiska mord de senaste 10 åren i Sverige, Islamister har begått 0. Vad är det egentliga hotet mot den svenska demokratin?”

Foliehatten skulle vilja veta vilka dessa 14 politiska mord är? Anton Lundin kan man diskvalificera. Fast man vet aldrig om man tittar på vilka definitioner Expo har. De kallar alla mord för "politiska mord", om de utförs av högerextrema/nazister, även om motivet är svartsjuka, psykiskt sjukdom m.m. Expo listar bl.a.
19-årige Mikael Andersson från Lidköping mördas på en fest och dumpas i en gödselstack. Senare döms hans 19-årige kamrat till fängelse´i sju år för mord. Både offret och förövaren var kända i trakten som aktiva nazister.
080327
En 32-årig man som tidigare varit medlem i Nationaldemokraterna hugger ihjäl sin flickvän och styvdotter på en gård i Surahammar. 32-åringen grips på plats och döms till livstids fängelse för mord.

070617
En 55-årig man i Upplands Väsby misshandlas så svårt under loppet av ett dygn att han avlider. Två pojkar grips och döms till ungdomstjänst i tre respektive två och
ett halvt år för mord. Samtliga gärningsmän hade kopplingar till Nationalsocialistisk front. En av pojkarna var medlem vid tiden i Nationsocialistisk front.

Helt sanslöst och skrämmande att en politiker, må vara centerpartistisk fritidspolitiker från Vilhelmina, inte vet att svenska medborgare inte behöver något uppehållstillstånd för att få befinna sig i Sverige.
Vad gäller diverse siffror denna Kristoffersson ”svingar
och svamlar ” omkring sig, är det fascinerande oklart var hon fått dem ifrån. Hon påstår att endast 8 000 "fått stanna" och bara 27 % "fått beviljad asyl" förra året verkar helt snutet ur Kristofferssons näsa för enligt Migrationsverket handlade det om helt andra siffror. Av de asylärenden som avgjordes 2016 fick 60 % bifall, hisnande 77 % om man korrigerar för Schengenärenden. I reda tal är det 67 258 personer som "fått beviljad asyl" enbart under 2016.
Inte heller antalet flyktingar i världen tycks hon ha fått rätt, om hon nu inte har bättre koll på detta än UNHCR, vilka hävdar att antalet flyktingar är 65,3 miljoner och inte 16,3 miljoner som Kristoffersson påstår.

Marias slutkläm är underbar:
”Är Sverigedemokraterna rasister?: Taget ur SD principprogram: ”Den viktigaste faktorn i ett tryggt, harmoniskt och solidariskt samhälle är den gemensamma identiteten, vilken i sin tur förutsätter en hög grad av etnisk och kulturell likhet bland befolkningen”. Vad är det om inte rasism?
Glöm inte att SD är sprunget ur vit maktrörelsen, tex var deras första ordförande Anders Klarström f.d. aktiv i det nazistiska Nordiska rikspartiet .”

Man kan undra om Maria har läst Bondeförbundets partiprogram från 1933:
IV. Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkandet av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar.
Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för vår nationella utveckling.
Ett energiskt arbete måste bedrivas för folkhälsans höjande och vårt folk skyddas mot degenererande inflytelser.
Folkfienden alkoholens fördärvliga verkningar måste genom upplysning, lagstiftning och på annat sätt effektivt bekämpas. Målet allmän folknykterhet, får aldrig lämnas ur sikte.

Så... betr. Maria Kristofferssons men även Johanna Jönssons agerande... är Foliehatten tveksam till, att dessa personer fäster någon större vikt vid, om deras uppgifter är korrekta. Det är ju bara ord... verbala konstruktioner, postmoderna manifestationer, kvasireligiös hysteri ... eller hur de nu ser på saken.

Det viktigaste för alltför många politiker i gam
melpartierna är väl att det låter bra... om det är sant eller osant verkar sakna något intresse för dem. Gammelpartiernas politiker kan ju tryggt lita på, att svenska s.k. journalister inte ifrågasätter några "rätt" vinklade eller påhittade uppgifter om migrationen, hur vilseledande eller osanna dessa uppgifter än må vara.

När man läst igenom alla påståenden från Maria funderar man om det är satir eller är denna centerpartistiska kommunalpolitiker verkligen så ”insnöad …..?
Maria:"Att SD inte får synas i media är en myt, Jimmie Åkesson fick mer media utrymme än både Jan Björklund (fp), Maria Wetterstrand (mp) och Peter Eriksson (mp) i början av augusti" Maria Wetterstrand (mp) och Peter Eriksson (mp)? De var språkrör för MP 2002-2011.

Farbror Google kan berätta, att centerpartisten har plagierat texten från sajten eller organisationen "Ungdom mot Rasism" inför riksdagsvalet 2010. Allt hon påstår finns där! Hon blandar åren friskt!

A propos religiös sekt... begrunda Johanna Jönssons salvelsefulla inledning av debatten om migrationsfrågor på centerstämman i september 2015. Johanna Jönsson är partiets talesman för migrationsfrågor. En sådan här personlighet skulle fordom ha hittat en bättre plats i någon frikyrka.
Centern levererar tokstollar på löpande band. Foliehatten trodde botten var nådd med Johanna Jönsson, men han hade tydligen fel!

1 kommentar:

  1. Ett synnerligen märkligt epos från en centerpartist?.
    Nu vet vi var den äkta foliehatten finns, i Vilhelmina!

    SvaraRadera