torsdag 24 augusti 2017

Gamla kontor hyrs ut illegalt som bostäder

UG sände igår ett reportage om om ett flertal illegala boenden i Stockholm och lågavlönade arbeten på byggarbetsplatser.
Boendena har blivit mycket lönsamma svarta affärer för uthyrarna. Byggbranschen med alla underentreprenörer som lever på utländsk arbetskraft med svältlöner.

Det är de stora byggföretagen som uppe i styrelserummen som tar olika beslut som leder till den situation vi såg i programmet.
I programmet framgick också att svenskar inte vill jobba på dessa arbetsplatser, de vill bara sitta bakom datorer och det är extremt få svenskar som utbildar sig inom industriella program, bygg och annat. Det är letter och andra balter som få göra de jobb svenskarna inte vill ha, det är afrikaner som får ta de dåliga städjobben som svenskar inte vill befatta sig med.

Det är inte invandrarna som förstör Sverige, det är kapitalisterna på de stora företagen som gör detta. En representant från Skatteverket kände till problemet med svart arbetskraft och att det försvinner tiotals miljarder i skattepengar och som inte går in i välfärden.
Man tror inte det är sant när man ser reportaget och man inser vad som hänt med vårt land. Det är ju värre än vad man någonsin kunde föreställa sig för 20 år sen.

Reportaget avslöjade också att vi troligtvis har mängder av "skuggsamhällen”, men avslöjade också att myndigheterna känner till problemet och ingen vill ta i detta!
Sverige skapar bara mer och mer problem och ingen löser det. Det pratas bara om lösningar och nya utredningar. Så har det varit mycket länge och så kommer det vara i all evighet. Enligt politikerna är allt mycket bra i landet och alla är integrerade på sitt eget personliga sätt. Det blir nya "miljardsatsningar" som inte har någon effekt.

Det blir inga lösningar på någonting, eftersom alla de som har råd att betala för helt vita tjänster inte gör det. Det är bekvämare att fuska och få över lite mera att konsumera. Individen och företagen som köper svarta tjänster, tror att det inte spelar någon roll vad de gör eller bryr sig inte. Det är detta förhållningssätt som gör att det bara kommer att bli värre.
Tror någon att Italien kommer att bli av med sin maffia? Skulle maffian lägga av genom påvens böner?

Frågan är om vi kan integrera dessa problem i samhället? Det lär bli mycket svårt, eftersom det är människor som vistas här illegalt och inte kan få vanliga jobb och inte heller en vanlig bostad (vem kan få det idag?). De har minimal kontakt med myndigheter.
Man kan undra varifrån de kommer och hur de kom hit?

Med svenskt synsätt är det omänskligt att leva så, men det är ännu mer omänskligt att skicka hem dem. Så antingen får vi ge dem hela välfärdspaket eller så får vi låtsas att de inte finns där.
Problemet är att regeringen vill inte erkänna illegala boenden och svart arbetskraft . Billigt är bra. Så sänker man lönerna. Ingen betalar skatt med oklara personnummer=samordningsnummer. Mer info här!
l
Det går att ändra på om myndigheterna har minsta lilla vilja! Det hade räckt med att Skatteverket anställt några hundra. De hade fått göra skattekontroller och med 100% säkerhet hade de ganska omgående dragit in sin egen kostnad! Simrishamn skattekontor hade sådan kontroll för några år sedan och det var en stor succé!

Se till att:
polisen börjar jaga illegala människor tillräcklig effektivt.
stäng alla illegala bosättningar som inte uppfyller kraven(detaljplan) för en bostad.
kontrollera att alla som arbetar på en arbetsplats har id och betalar skatt.
låt gränspolisen få möjlighet att göra razzior på arbetsplatser och sedan ge företag som anställer illegala människor höga böter.

Problemet är att det finns inga resurser! Politikerna beslutar och beslutar, men de skickar inte med pengar till resurser. Dessutom råder det arbetskraftsbrist, brist på svenskar som vill bli poliser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar