fredag 20 april 2018

Är raset för S i Göteborg ett omen för hur det kommer att gå i valet?

Enligt GP/Sifos lokala väljarbarometer är socialdemokraterna på väg mot ett katastrofval i Göteborg. I dag skulle endast 15,4 % av väljarna rösta på dem i kommunvalet. S i Göteborg har inte haft så lågt stöd i något val sedan allmän rösträtt infördes. Är detta ett omen för S i hela Sverige? Foliehatten anser att detta är ett faktum!

Enligt Jonas Hinnfors, GP:s valexpert och professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, är siffrorna en varningssignal för socialdemokraterna.
”Det här är en väldigt tydlig varning. Man gjorde ett dåligt val förra gången och nu går det ännu sämre i den här mätningen. Det är en fingervisning på att den politiska kartan i Göteborg eventuellt är på väg att ritas om. ”
Besvärande för S är att stödet finns först och främst ute i förorterna. I områden där 2 av 3 vuxna lever på bidrag har S 50-60% av rösterna. Det finns mycket invandrare i förorterna, så där ligger nog förklaringen, till varför S fortfarande ser ut att ha ett tvåsiffrigt resultat i Göteborg. Slutsatsen man kan dra är att S inte längre är ett arbetar- eller svenska folkets parti, utan numera ett invandrarparti. Förklaringen kan vara att S ger mycket subventioner till invandrargruppernas klubblokaler och andra bidrag som gör att de är så populära hos invandrarna! I Malmö och Rosengård är siffrorna ännu högre – närmare 90%!

S i Götet har varit i fritt fall länge och det har varit en negativ trend enda sedan Göran Johansson kastade in handduken. Socialdemokraterna hade rekordsiffror i Göteborg när Göran Johansson satt som kommunstyrelsens ordförande i Göteborg.
Valet 2006: 36%. Efterträdaren Anneli Hulthén, en radikal Sahlin typ,
fick 2010: 29,4% och valet 2014: 22,4%.

Alla återkommande skandaler med mutor och felaktigt utnyttjande av skattemedel har givetvis undergrävt göteborgarnas förtroende för det rödgröna styret. Dessutom finns det ett extremt missnöje med trängselskatten (läs och förundras över detta) och hur resultatet av folkomröstningen inte beaktades. Folk blir helt enkelt förbannade på väg till och från jobbet. ”Varenda jävla dag!”

En helt orimlig trafiksituation i Göteborg. Och den nya länken verkar inte lösa problemen utan bara säkerställer att pengarna grävs ner i leran, så att problemen garanterat kvarstår.

Västlänken(tågtunnel) är ett blysänke som inte lär försvinna, snarare tvärtom. Alla göteborgare är så, evinnerligt trötta på västlänken. I en omröstning så ville en majoritet av Gbgs inte ha västlänken. Men sossarna ”struntade” helt i folkopinionen och genomför projektet. Expertgrupper har gått samman och tagit fram flera olika lösningar som alla är mycket smartare, billigare och dessutom byggs på bara bråkdelen av dom 10-15 år som tunneln kommer ta att bygga. Läckta uppgifter från Trafikverket, hävdar att när tågtunneln är klar om 10-15 år, så kommer inte tunnelns maximala kapacitet att räcka till och eftersom dom har byggt en tunnel, så går inte kapaciteten att utöka. Man måste i så fall börja gräva igen, innan man är klar. Det är ju därför folk fortfarande vill stoppa tunneln.

Precis som i övriga Sverige lyssnar inte sossarna, vare sig på folket eller experter. Göteborg skall bara ha sin tågtunnel. Göteborg skall vara uppgrävt här och där i över 10 år. Det kommer skapa kaos i trafiken och folk paniksäljer sina bostäder i vissa kvarter, för att man tror det kommer bli omöjligt, att sälja sina bostäder under 10-15 år, när bygget väl sätter igång. Finns det något parti som säger att dom tänker stoppa tågtunneln i Göteborg?
För att inte tala om den patetiska linbanan som först lanserades som "en kul grej" men nu diskuteras på fullt allvar. I klass med totalfiaskot med kamelcentret i Angered.

Lägg därtill att socialdemokraten Ann-Sofie "Soffan" Hermansson torde vara den minst karismatiske ordföranden i Göteborgs kommunstyrelse någonsin, så klarnar bakgrunden till raset i opinionssiffrorna. Hermansson har nästan aldrig något vettigt eller konstruktivt att säga, utan låter allt som oftast som om hon är marinerad i utbildningar och kurser på Bommersvik. Så helt otroligt intetsägande och ofta verklighetsfrämmande och så full av tomma klyschor och fraser. Hade det inte varit så nära inpå valet hade hon troligen tvingats bort från de höga posterna. 
 Räkna med en turbulent tid efter valet då Demokraterna (politisk raket!), Vägvalet och SD tvingar fram en helt ny maktkonstellation i staden.

Vad som händer i Göteborg kan sprida sig till riksdagsvalet. Det märkliga är att den lokala S-avdelningen har satt upp Anna Johansson på riksdagslistan. Men Anna Johansson måste självklart premieras för sina misstag, hon är ju trots allt socialdemokrat. Förhoppningsvis så rasar S även i Malmö och Stockholm. Göteborg särskiljer ju sig också på Sverigekartan, Göteborg likt Stockholm och Malmö är ju en av Top 3 mest attraktivaste kommunerna för både invandrare (illegala som PUT) söker sig till. Samt kriminella verksamheter som konstant slåss om mark i kommunen och som vill utöka sin verksamhet. I Stockholm vill S och MP införa miljözoner. I Stockholm skulle dessutom ha dörrknackning i Rinkeby, för att försöka få mer väljare, det visar hur desperata dom är.

Partier som vi tagit för givet och de har tagit sig själva för givet, kan bli utraderade för att de inte lyssnar på väljarna. Underbart, för om det råder marknadsekonomi på något ställe så är det bland antalet röster.

Foliehatten träffade en person som han känner inom serviceyrket. Personen berättade att väldigt många kunder brukar ventilera sin ilska och frustration över hur Sverige har utvecklats och att kunderna, allt ifrån pensionärer, Svenssons, till gamla hederliga arbetskraftsinvandrare från 60-80 talen. Personen menade att sossarnas tid, är tack och lov förbi. Personen tänker själv rösta på SD i höst och hör och häpna, det kommer också de flesta, personen pratat med, också göra!
Foliehatten har haft en känsla länge att valet 2018 kommer att tidernas skrällval!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar