fredag 13 april 2018

En skandal som politiker inte bryr sin om!

För en vecka sedan sände SVT ett reportage om hemlösa svenska pensionärer som verkligen satte sina spår. Under två nätter följde ett team från SVT,Stockholm flera hemlösa pensionärer i Stockholm. Bilden som visades var beklämmande och de flesta som såg inslaget, blev chockade, är detta verkligen Sverige?
 

Vi fick se en äldre kvinna som tillbringade sina kvällar på snabbmatsställen med nattöppet, för att inte frysa ihjäl. En man åkte runt på nattåg och bussar för att ha en plats i värmen. En grotesk detalj i skildringen, var att dessa pensionärer är tvungna att gå ihop och skydda varandra mot kriminella gäng som riktar in sig på att råna dem. Pensionen betalas ut samma datum varje månad och då slår rånarna till månad efter månad!

Socialdemokraterna har sagt, att vi inte ska ställa grupp mot grupp. De säger att ”vi har råd”, ekonomin går som tåget och välfärden, trots enstaka skönhetsfläckar, håller världsklass. I deras värld är detta givetvis sant, men går det att bortförklara på något som helst logiskt vis, varför människor som jobbat och betalat in skatt hela sina liv, sover på gatan här och nu.
Så vem ska vi lita på? På politiker som på alla sätt borde vara mer kunniga och ansvarstagande än oss? Eller på våra egna ögon och vad de ser? Något håller på att gå allvarligt fel i verklighetsbilden av detta land. Antingen måste verkligheten ändras eller så måste SVT:s berättelser om Sverige göra det.

För de ansvariga politikerna är hemlösheten med svenska pensionärer ingen nyhet. Men det är ett problem som inte våra politiker prioriterar högst eller rent ut sagt struntar i. Högsta prioritet för våra politiker är invandrarna som det läggs enormt stora resurser på. För att klara av kostnaderna har den arbetande befolkningen fått se skattehöjningar var och varannan vecka.
Med den sanslösa invandringen med över 2 miljoner invandrare på en kort tid, inser alla med sina sinnen i behåll, att den förda politiken innebär inget annat än, att vi faktiskt tagit oss vatten över huvudet. Det finns inga som helst lösningar på problemen!

Att gå in i en valrörelse där folk tvingas välja mellan att lita på sina demokratiskt folkvalda politiker eller på sina egna ögon, kan det sluta, hur illa som helst, för många av partierna.
Det är naturligtvis inte "vi", som har tagit oss vatten över huvudet. De är de sju ansvariga riksdagspartierna som fullt medvetet dränker, gamla människor och sjuka människor för att möjliggöra, att de astronomiska resurserna för deras gemensamma migrationsindustri, kan tas på löpande räkning.

Det finns inte något "vi" i detta, eftersom svenska väljare har aldrig tillfrågats och fått ta ställning till de orättfärdiga prioriteringar som de sju riksdagspartierna gör, för att förverkliga sin dröm om mångkulturen. En mångkultur som aldrig fungerat. De sju riksdagspartierna är tvärtom överens om, att väljarna ska vara så oinformerade som möjligt.

Tino Sanadaji : ”Att lyfta alla pensionärer över fattigdomsgränsen skulle bara kosta runt 4,5 miljard kr per år och med något ytterligare tiotal miljarder skulle man kunna ge pensionärerna en anständig ålderdom."
I stället väljer de sju riksdagspartierna, att samvetslöst prioritera ensamkommande vuxna män, med afghanskt medborgarskap för 27 miljarder årligen.
SVT: "Härefter väntas utgifterna för ensamkommande att ligga kring 30 miljarder under varje år fram till och med år 2022." 


I Kvartal samtalar Thomas Gür med Katarina Barrling. Man undrar, hur länge det kommer att vara möjligt, att beskriva de sju riksdagspartiernas gemensamma prioriteringar som ett moraliskt ställningstagande, underförstått som ett uttryck för en god moral?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar