söndag 8 april 2018

Stockholm framtid 2040 enligt de rödgröna!

Stockholms stad har tagit fram en broschyr ” Stockholm- världens smartaste stad 2040.” Enligt Stockholms stad är den utgivna broschyren ett diskussionsunderlag än en verklig vision. Hur ser tiden mellan idag och 2040 ut? Vilka steg och åtgärder måste göras och tas för att komma till deras vision? Vad måste göras åt bostadsbristen, gatuvåldet, gängen i No- Go zonerna i Rinkeby m.fl. områden?
 
Enligt visionen skall ”alla övervakas.” Politikerna drömmer om, att inte bara varje steg som medborgarna tar, utan också varje hjärtslag och andetag övervakas och loggas. Den biodata som samlats in för varje individ, ger information om varje kropp och generna. Med dessa biodata kan kommunen göra prognoser, om vilka sjukdomar man kan komma att drabbas av. I världens smartaste stad får du, anpassade hälso-, motions- och kostråd som följer stadens riktlinjer, för det goda livet och baseras på biodata som du delar med dig av. För gamla och sjuka förenklar somaskelett rörligheten. Ett finmaskigt nät av sensorer, kallad ”stadsauran”, kan ”exakt förutspå” hur stockholmarna rör sig. Man behöver inte vara Einstein för att begripa, att visionen om ”öppen biodata” kan skapa stora problem för människor. Gissa hur gärna arbetsgivare eller försäkringsbolag skulle vilja ha tillgång till sådan information?
Alla ska kunna ”ta examen utan att gå i skolan,genom 100 procent subliminalt lärande!
Alla stockholmare ska dessutom utrustas med en infernalisk liten drönare, en ”eldfluga” som lyser upp och följer deras väg. Dessa små stålstalkers rapporterar allt fuffens de ser direkt till polisen. I broschyren står: ”Visste du att eldflugorna, stadens mini-hjältar, uppskattas fånga mer än 45 628 bovar nästa år?” Helt fantastiskt! Vilka medborgare ska ha denna ”eldfluga”? Hur ska de som slapp flugan hindras översvämma staden?
I alla parker finns moduler som ”samlar in data om besökarnas beteende-, umgänges-, rörelse- och konsumtionsmönster”. Allt för en bättre kommunupplevelse.
Vill man vara privat kan man inte längre sätta sig på en klipphäll i Tantolunden, med en vän och en bag-in-box. Nej, man hänvisas till ”Foliehatten”, en publik nedkopplings zon där ansiktsigenkänning blockeras och ”stockholmarna kan träffas och umgås IRL”, det vill säga i verkliga livet. Hur privat det nu blir, när hela stan måste åka till samma ställe för att kunna prata om sina relationsproblem.
För det är inte bara kriminella som inte vill ha kommunen hängande över axeln jämt. De flesta människor har hemligheter. Saker som man vill kunna prata med en vän om, utan att en drönare spelar in samtalet och skickar det till Stadshuset.
Stadens framtidsvision innehåller en bild av en kvinna med skynke som just kommit hit, där hoppas nog de flesta att vi får lite annan utveckling. Noterbart är också, att de datorer som jobbar ger spillvärme som gör vinter till sommar. Visionen om förnybar energi.
Vem som helst kan sitta på kammaren och tänka ut dystopier eller utopier, men jag förstår inte varför vi skattebetalare ska finansiera dessa barnsligheter.


Att de ut denna broschyr är ytterligare ett bra bevis på, hur många icke jobb det finns på kommunal-, landsting och statlig nivå. Låtsasjobb helt enkelt! Skulle man ta bort dessa människor från sina ”poster” skulle ingen märka detta, förutom att mindre skatt behövdes ta ut. Frågan är om politikerna knaprar ecstasy eller LSD i Stadshuset. Man har hunnit med ett antal framtidsvisioner och dom har bara lärt oss en enda sak! Det blir aldrig som man tror. Det är förmodligen den där förbannade verkligheten som jämt och ständigt ställer till det!


Efter det att Foliehatten läst den, undrar han om vi kan säkra på, att denna vision från Stockholms Stad, inte gavs ut den första april? Orwells 1984 ligger verkligen i lä! Utopiska visioner är bland det farligaste som finns i den politiska sfären. Så gott som alla totalitära system bygger på sådana visioner, där man tror att de går att genomföra med tvång. Den politiska ideologihistorien är full av dem, alltifrån Thomas Moores ”Utopia”, Marxs kommunism, Hitlers ”Tredje Rike” fram till våra dagars gröna utopism. Alla försök har slutat i total katastrof med massmördande som resultat.
Hela denna utopism tanke förutsätter att de styrande har perfekt och absolut säker kunskap om framtiden. När skall
rödgröna politiker fatta, att det inte finns något sådant?
Ett lysande exempel på hur MSM fungerar, eller kanske motsatsen, är ”metoo”-kampanjen som plötsligt var som en präriebrand. Trots att de allra flesta avslöjandena utspelats många år tillbaka i tiden och berörde alla möjliga yrkesgrupper och samhällsklasser, så hade MSM inte bemödat sig om att lyfta på locket förrän präriebranden var ett faktum. Man hade snällt spelat med, trots att det inte ens behövdes en spade för att gräva fram hur många syndare som helst!
Det ska bli intressant att se vad som krävs för att MSM ska börja lyssna på dom forskare som inte spelar med i klimathots-orkestern..? Vi hinner dessvärre inte vänta på nästa istid.
Demokratin, om den någonsin funnits, är död eller kanske döende. Många har med stigande förvåning och ökande tomhet tittat på Jan Schermans trilogi ”länge leve demokratin”. Många vackra ord om vad demokrati är och vad som behövs för att den ska leva. Kort sagt, kunskap på alla nivåer och fria granskare för en öppen debatt.
Det lät ju bra, men sedan kom granskningen av de fria granskarna bort. Scherman drev omkring och såg tänkande ut, intervjuade hit och dit, fick svar om att våra politiker inte stod högt i kurs, for till USA och intervjuade i ”rätt” mediehus, fick in några hugg på Trump, men kom aldrig till kärnan, vilken och vilka frågor är A och O i den ”öppna” fria debatten.
Diktatur är kanske att gå för långt, men i Norden lever vi i en oligarki. Partitoppen är oligarkerna som bestämmer vem vi får rösta på, vem som får komma till tals. Konstigt nog understödda av systemets vakthundar MSM eller dom som borde vara det. Som tur är finns det undantag trots att dom är få.
 
Om vi nu ska spara på resurserna, så är det väl viktigt att Sveriges befolkning är konstant eller helst minskande. Det blir väldigt märkligt, att samma politiker som begär att vi ska spara, vara hållbara och dra ner på allt samtidigt vill att vi ska bli fler personer genom invandring. Vem är värst Annie ”30 miljoner människor” Lööf eller Isabella ”ensamkommande” Lövin? Välj själva!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar