onsdag 25 april 2018

Kommer bensinpriset att stiga med raketfart?

För ett par år sedan hörde vi Stefan Löfvén säga att det fanns marginaler att höja bensinpriset, för det var så lågt! Inför valrörelsen 2014 säger Magdalena Andersson: ”det är dyrt att tanka!”

De rödgröna
med MP i spetsen har slagit fast, att skatten på drivmedel ska höjas med "inflationen + 2%" varje år. Till Expressen säger Magdalena Andersson, att det var MP som drev det i budgetförhandlingarna och fick igenom det! De som förväntar sig att priset skall gå ner, kan sluta drömma! Istället kan vi förvänta oss, att det stiger över 20 kr/l.
Med den automatiska årliga skattehöjning med två procent utöver konsumentprisindex kommer Sverige ha världens högsta skatt för drivmedel omkring 2021 och det kan bli ännu tidigare.

Det som håller på att hända, är ett skräckscenario för svensk ekonomi. Oljepriset fortsätter uppåt i dubbel bemärkelse. Oljepris i USD stiger och den svensk krona faller som en sten.
För att alla skall förstå, hur dålig den svenska KR är, kan vi jämföra med Danmark!
Danmark 1970: 0:69 kostade en dansk krona. Idag kostar den 1:40.
Det säger allt hur misskött det här landet är! Magdalenas Anderssons prat om starka finanser är inget annat än just ”snack" och att sossarna döljer verkligheten! I själva verket är Sveriges finanser en katastrof! Anledningen: Invandringens kostnader!

Idag kostar en liter bensin över 15 kr och det förväntas stiga kraftigt. Anledningen är att oljepriset nu börjar stiga. Hur många är det som känner till vilka skatter som finns inbakade i bensinpriset på 15 kr?
Energiskatt = 4,08
kr. Foliehatten har försökt leta vad detta innebär, men kammat noll! Koldioxidskatt = 2.66 kr.  Moms på skatterna och mackägarens pris som idag ligger runt 5 kr! Den som kan räkna, inser att på varje liter bensin, är skatterna strax under 10 kr!

Igår låg oljepriset på USD 75,10 och priset har på ett år stigit med 44,8%
. Om oljepriset blir riktigt högt, så är det sannolikt, att vi kan se framemot en ny finanskrasch. IMF informerade häromdagen om världens rekordskuldsättning. Återigen kommer det visa sig att många inte klarar av att betala sina skulder när oljepriset blir för högt. Vid ett av 80 USD, så påverkar det transportkostnaderna rätt mycket. Vi kommer bl.a. att få dyra mat, varor m.m. Skulle inte förvånas om vi står vid $100 om ett år eller så.
 
Om oljepriset stiger till USD 100 kan vi räkna med att bensinen kommer att kosta över 22-23 kr litern! Vad det innebär för svensk ekonomi, är inte svårt att räkna ut!
Oljan håller inte på att ta slut och det är inte därför oljan stiger. Det är helt andra faktorer som gör detta racet som vi ser just nu.
Sverige är så mycket större än bara storstäder. Ska man kunna leva ett hyfsat liv norr om Uppsala måste man ha bil, oavsett om man har råd eller inte. Har man inte råd med bil där, får man sluta sitt jobb, om man har ett och gå på bidrag istället.
MP vill att vi skall åka kollektivt. I dagens Sydsvenska finns en insändare om de höga biljettpriserna på kollektivtrafiken och är man flera i familjen blir det billigare att "leasa" en bil än att åka kollektivet. Region Skåne höjde priserna för att täppa till sjukvårdens kostnader(underskott) - en hel del till den mer eller mindre gratisvård som invandrarna får (sjuk- och tandvård).

Glöm inte att Sveriges utsläpp av koldioxid är några promille av världens. Alla skatter som höjas och plockas ut av svenska folket, är inget annat än ett rån med klimatet som alibi! Kina håller på att bygga 1600 kolkraftverk! Där kan vi prata om miljö!
Sverige är bland de länder som har minst utsläpp av koldioxid per capita! 
De rödgröna politikerna passar bättre i en skämttidning, än att leda Sverige.
Om de gröna mupparna med MP i spetsen, får som de vill kommer fossildrivna fordon att förbjudas 2030. Att försöka hitta en konsekvensbeskrivning över detta, är som att leta efter en nål i en höstack.
Frågan är vilka skatter kommer att höjas för att kompensera det stora bortfallet av bensinskatterna.

1 kommentar:

  1. "Frågan är vilka skatter kommer att höjas ...."
    Skulle tro att arvs- förmögenhets- och fastighetsskatt är lågoddsare i detta fall.
    De kan ju alltid motiveras med att de drabbar inga "svaga" grupper...
    Har man i åtanke att (s) alltmer blir ett invandrarnas (70% i Rosengård) och bidragstagarparti sjunker oddsen än mer..

    SvaraRadera