söndag 22 april 2018

Liberalerna dansar på slak lina!

I politiken lyfter inte en duktig partiledare fram konkurrenters dåliga sidor, utan man talar för den politik man själv säljer. Det är ett duktigt svaghetstecken, att gå till val på att stoppa SD!

Liberalerna(L) har haft fyra år på sig, att hitta på något, att gå till val på och det här är det bästa de kan komma på? Att valet står mellan deras ickepolitik och SD! Snälla lilla Jan Björklund, du har för stora tankar om ditt parti, om du verkligen tror på det det här tramset! Han är i alla fall ärlig, när han erkänner (uttalande i Aftonbladet) att L inte har någon politik som attraherar väljarna, utan nu måste de finnas kvar i riksdagen, för att kunna lägga tjuvben på det tredje största partiet som har attraherat betydligt fler väljare.
Jan Björklund(JB) har flera förlustval bakom sig och borde redan 2014 insett, att hans tid som partiledare var över och avgått. Nätet är ganska avslöjande och kommentarerna om L och JB är förödande. Här kanske den bästa:
”Svensk politiks största kappvändare blir alltmer irrelevant. Underhållningsvärdet ökar däremot i så måtto att det numera främst handlar om att man måste disciplinera sig för att inte brista ut i alltför höga gapskratt inför densammes blotta uppenbarelse.”

De flesta anser att JB är en pajas och kappvändare.
Valet 2018 kommer, att ge ytterligare en förlust för JB och L och de skall skratta sig lyckliga, om de klarar av 4% spärren!

Det är precis såna här uttalanden som får de flesta att avsky politiker. I Foliehattens värld är politik alltid kompromisser. I hans värld måste den sittande regering kompromissa utefter folkets och samhällets bästa och i synnerhet om enskilda partier eller regeringspartierna inte har egen majoritet.

JB:s uttalande känns närmast diktatoriskt. Oavsett om det är en femtedel eller en tredjedel av folket som vill se SD-politik, så är det enda Björklund har för ögonen att stoppa allt som dessa väljare vill se. Det är dessutom mycket komiskt, när JB säger att de är ett enfrågeparti! Att gå till val på en politik som är bra för landet är det inte så noga med. Varför är det så viktigt att stoppa just SD av alla partier? Varför inte stoppa sossarna eller vänstern. Inte undra på att det finns ett mycket stort politikerförakt bland väljarna.

L:s främsta ideologiska motståndare borde vara Vänsterpartiet. NATO, EU, Euro, kärnkraft, värnskatt, vinster i välfärden, skolpolitiken, ja snart sagt varenda politisk fråga, är dessa två partier inte kompatibla med varandra. Björklund vill stoppa SD genom att vara ett alternativ. Men sedan säger han att L är det enda borgerliga partiet som talar klarspråk om invandringen. Det säger han såklart, utan att förklara vad han menar. Finns det någon i Sverige som tycker att L talat klarspråk om invandringen? Någonsin? Vem minns inte Ullenhag! När det gäller deras invandringspolitik, är den allt annat än klar. De brukar alltid vifta lite svagt med språkkrav före varje val, för att sedan helt glömma detta krav, fram till nästa väl. Det finns ingenting klart med deras politik på riksdagsnivå.

Om den gode JB hade tänkt till, hade han insett allvaret i sin politik. Först sitter L i Alliansregering i åtta år och för den politiken som får SD, att växa från nästan ingenting till 13% och vidare i följderna av samma politik, till runt 25% idag. Sedan vill JB motarbeta det som han själv skapade, samtidigt som han vill ge sken av att SD är någon annans fel. L brukar ha en populistisk fråga som de överlever på vid varje val och 2018 är frågan, att motarbeta SD. Detta kan ta L över 4% igen! Vi skall inte underskatta ”det sovande folkets röstkraft.” Majoren kan ta röster främst från Reinfeldt-adepter i M, C, och MP med detta, men det kan också gå åt andra hållet – exit riksdagen!

Liberalerna var en gång i tiden ett sympatiskt borgerligt parti. Ett parti för medelklassen och småföretagare. L skulle också kunnat vara det naturliga alternativet för fd sossar. L kunde ha varit ett 15-20% parti. Idag är de ett sorgligt kapitel.
En driftkucku som partiledare med stolligheter i bagaget. Avsaknad av politisk ambition och följsamhet och nu så återstår bara, att de är anti SD. En återvändsgränd.
De bortkastade Liberalrösterna kommer avgöra Sveriges framtid.

1 kommentar:

  1. För att inte tala om att JB säger att svensk politik (inte "Sverige!) behöver ett starkt liberalt parti!
    Ett synnerligen svårartat fall av "musen rom röt"!
    Må L och alla dess Cecilior falla i glömska, snarast, gärna tillsammans med Meningslösa Partiet och Kådisarna (som också missat tåget, likt JB).

    SvaraRadera