tisdag 21 februari 2017

AndersYgeman - ”sedan har vi Zlatan Ibrahimovic i fotboll!”

Anders Ygeman har det senaste året uttalat sig flera gånger och studerar man dom närmare kan man undra om han inte är den ”nye Bagdad Bob!”
Han försöker förklara bort den rödgröna politikens totala misslyckande med spetsiga
och underliga formuleringar. När Ygeman och den s.k. rikspolischefen vill inte erkänna hur allvarligt läget är i våra förorter så måste man ifrågasätta deras kompetens.


I Opinion live som gick på
SVT i veckan ville man också skönmåla och tala om mer resurser. Argumentet fler fritidsgårdar har framförts de senaste 50 åren.
Men vad har hänt? Har integrationen ökat? Knappast! Är det inte dags att leta efter andra lösningar. Deras krav på fritidsgårdar löser inte kriminaliteten i förorterna! Varför vägrar
alla politiker tala om kulturskillnader?

Ett bra exempel
på underliga kommentarer är besöket Finland nyligen. I en intervju med Hufvudstadsbladet säger Ygeman:
”Sveriges migrationspolitik står inför två utmaningar: att skapa jobb och utbildning åt dem som fått tillstånd att stanna och att avvisa dem som befinner sig i landet utan tillstånd. Ygeman säger att antalet poliser har ökats i problemområdena, men att svårigheterna inte ska överdrivas. Han säger att han som minister och före sin ministertid besökt alla de nämnda områdena. ”

Sedan tillägger Ygeman: ”sedan har vi Zlatan Ibrahimovic i fotboll!”
Zlatan är bra på fotboll, men vad ”fan” har Zlatan med en nations politik att göra?

Vi har en inrikesminister som vägrar avlägsna en man som sitter på en post han aldrig var kvalificerad till att inneha och lyssnar inte på de som har decennier av erfarenhet kring yrket!

Ygeman uttalande när han höll presskonferens med anledning av den senaste dödsskjutningen Malmö:
"Alla medborgare har ett eget ansvar för att inte göda den grova organiserade brottsligheten. För det är ju så att om du handlar spriten på Närbutiken eller åker taxi för 59 kr eller klipper dig för 50 kr eller drar en lina kokain till helgen då är du i själva verket en del den organiserade brottslighetens näringskedja. Då är det väldigt svårt att ondgöra sig över att våld och kriminalitet breder ut sig."
http://www.svtplay.se/video/12372018...-anders-ygeman
 
Detta är inget nytt. Socialdemokraterna har i alla tider försökt sätta åt klippare.
På 50 kr blir det väl en 12,50 i moms in åt staten.
I det ordinarie klippriset på 200 kr är det 50 kr i moms åt staten.
Räknar vi bort momsen så får han 40/klippning. Han använder tydligen maskinsax så han avverkar väl i 3 personer i timmen 8 timmar om dagen 6 dagar i veckan. Han är såklart m
ycket arbetsam och har full beläggning all öppen tid.

40x3x8x6x4= intäkter på 23 000 i månaden. Har han enskild firma så kan han ta ut c:a 15000 brutto i månaden i lön. Helt klart tillräcklig för att leva på i många fall.

Mer realistiskt är väl att han inte har full beläggning jämt så inkomsten ligger mer troligt på 8-10000/mån brutto. Även det kan man kanske hanka sig fram på. Kostnader i verksamheten tillkommer också. Mer troligt är att en del av inkomsterna går rakt ned i fickan just av den anledningen att det är svårt att leva på denna verksamhet med det skattetryck vi har.
Ygeman är alltså ute och cyklar i detta fall.

Det handlar egentligen inte om det, om du tar 50 spänn för en klippning, kan du omöjligt försörja dig hederligt, du har faktiskt kostnader som frisör som lokalhyra, inventarier samt ström för att nämna några.
Vi har myndigheter som kan kontrollera inkomster av näringsverksamhet. Hittar de märkligheter har de en hel del åtgärder som de kan använda och få bort denna underfinansierade verksamhet som en hårklippning för 50 kr.
 
Ygeman berörde inte med ett ord "faran" med svartköp. Man skall inte gynna den svarta ekonomin, men mordvågen i Malmö är inte kopplat till pengar från den lukrativa svarta hårklippningsindustrin...

Ytterligare en anledning till att man inte ska klippa sig för 50:-, polera naglarna på en vietnamesisk nagelsalong för 150:- och köpa thaimat för 60:- är att de företagen är en front för arbetskraftsinvandring.

De som vill ha uppehållstillstånd och komma till Sverige betalar stora summor till "företagare" i Sverige som sen ger dom ett "arbete" som ger grund för uppehållstillstånd. Den egentliga affärsidén är alltså inte att tvätta bilar, laga mat eller klippa hår utan att förse presumtiva "svenskar" med ett fejkjobb så att de kan få uppehållstillstånd i Sverige baserat på arbete. Det är en av anledningarna till att majoriteten av alla beviljade uppehållstillstånd för arbetskraft är för okvalificerade arbeten.

När migranterna väl är här finns inga krav att åka hem om de "plötsligt" blir av med jobbet. Det som säljs är att alltså en biljett in i den svenska välfärden. Du betalar.

Återigen visar Ygemans förlamningssymtom, istället för att ge myndigheterna direktiv att de skall kontrollera all näringsverksamhet som
inte går att leva på. Näringsidkarna skall komma in med förklaringar hur de kan försörja sig och de anställas riktigt usla löner. Med all säkerhet kommer de flesta att få slå igen eller höja priserna och man hade kommit åt den organiserade arbetskraftsinvandringen!

SVT rapporterar från Ygemans besök i Malmö med anledning av våldsbrottsligheten som förvisso enligt Sydsvenskan inte alls ökar.

Ygeman:
”En husarrest där unga brottslingar sätts i husarrest med fotboja!
Regeringen redan har vidtagit vissa åtgärder. Vi har tagit initiativ för snabbare lagföring, vi har stärkt polisens budget med över två miljarder kronor, och vi har skärpt vapenlagarna så att den som ger sig ut på stan med vapen kan vara säker på att inte komma hem på minst två år”.
 
Men han la också ett ansvar på Malmöborna. Så huvuddelen av Malmöborna tar droger och klipper sig svart, eftersom det förklarar problemen. Trevlig bild Ygeman har av Malmö.

Ygeman påstår verkligen att man kommer bli frihetsberövad om man går ut beväpnad. Vilken total bortkoppling från verkligheten.
Vad händer med de som är under 18 år, kommer inte alls drabbas på samma sätt? Vad är åldersfördelningen på ett stenkastande gäng i förorten? Många är under 18 år.
 
Det var rätt väntat att Ygeman och regeringen vill förhindra att vanliga medborgare börjar beväpna sig för att försvara sina liv när staten drar sig tillbaka och inte upprätthåller lag och ordning. Annars skulle de istället kraftigt öka straffen för upplopp, grova våldsbrott och dråp/mord. För att nu inte nämna att ta bort straffrabatten, det märkliga svenska systemet att ge lägre straff desto fler brott man begår.
Nej detta är återigen spel för gallerierna! Ygeman måste säga något för att bibehålla skenet.

Varför sätter inte Ygeman Ilmar Reepalu på att utreda ett vinst tak i den undre världen?
 
Det kräver en ansenlig mängd av fräckhet av Ygeman att i dagens allvarliga situation försöka relativisera bort skuld från sig själv och sin egen regerings misslyckade politik. En viss procent av svensken kanske då och då handlar svart eller köper narkotika, men det sker knappast i sådan utsträckning att det är en relevant inlaga från honom just nu.

Dom kriminella gängens ökade makt har kunnat skapas och fortgå just pga socialdemokratisk vettlösa ideologi. Relevant kritik och protester mot denna politik har med tveksamma metoder förfäktats, censurerats och viftats bort med en aggressivitet som närmast kan likställts med "Machartyismen" i femtiotalets USA.

Men det saknas något i regeringens strategi. En av den förre brittiske premiärminister Tony Blairs mest kända slogans handlade om att han ville bekämpa brott men också brottens orsaker - fight crime and the causes of crime.

Ju längre ner på den sociala stegen en person står desto troligare är det att personen begår brott. Män i betydligt högre grad än kvinnor. Det är i storstädernas havererade miljonprogramsområden som de unga männen lär sig att det finns åtminstone en karriärväg som står öppen för dem, kriminalitet.

Om regeringens hårdare straff-taktik ska bli något mer än ett otillräckligt plåster på ett stört blödande sår är det mot dem stöten måste sättas in. Mot skolorna, fritidsverksamheten, föräldrarna och alla andra inblandade i pojkarnas uppväxt. Ett långsiktigt jobb men ett nödvändigt.

Politiken vann över programmeringen till sist. Men under de tidiga tonåren var datorintresset de viktigaste för inrikesminister Anders Ygeman. Då drev han Svenska Spectravideo- och MSX-klubben och gav ut tidningen Hacker.

Det är nog dags igen för Ygeman att skifta jobb och återgå till det gamla. Det är klart – det blir inte lika inkomstbringande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar