onsdag 1 februari 2017

Hultqvist och Wallström ”rör” till det!

Kommunstyrelsen i Karlshamn sade på tisdagen med klar majoritet ja till att hyra ut hamnen till det ryska gasledningsprojektet Nord Stream 2.

Peter Hultqvist (S) i SVT konstaterar att "det här påverkar Sveriges försvarsmakt i negativ mening"!
Margot Wallström säger vid en pressträff på måndagskvällen att kommunerna varit lyhörda för regeringens ”information” och att Sveriges säkerhetspolitiska intressen inte kommer att hotas om hamnen i Karlshamn hyrs ut.

Det där med information som Wallström säger stämmer inte alls med verkligheten. I själva verket tog Wallström ett ”strupgrepp”och "kölhalning" när representanter från kommunerna kommenderades upp till UD. De hade då inget annat att gör än att tacka nej till hamnhyror på 50 respektive 100 miljoner kronor. Som ”lök” på laxen gick dessutom de båda hamnarna och företagen runtomkring hamnarna minste om Nord Stream som storkund, under de närmaste fyra-fem åren.

Men det hade knappast blivit så här ”rörigt” om regeringen tagit frågan på allvar redan från början. Hanteringen framstår som valhänt och obeslutsam och kritiken har varit massiv. ´'

Två dagar innan uppkommenderingen av kommun representanterna till UD, besökte dåvarande vicepresident Joe Biden Sverige. 
Det skulle inte alla förvåna om han inte sa till Wallström, att nu säger Sverige nej till gasledningen. Givetvis ”lyder” Sverige USA!

Intressant är att en viss Hunter Biden sitter i Ukrainas största gasbolags styrelse! Hunters pappa heter Joe Biden. 

Tror att ”polletten” nu har trillat ner hos de flesta och inser ”spelet!”
Med Nord Stream 2 har Ryssland möjlighet att kringgå att skicka gas över Ukrainas territorium och de besvär som Ukrainas regering har ställt till med. Dessutom går det bolag som Hunter sitter i styrelsen, miste om pengar från ryssarna. De har fortfarande räkningar som inte är betalade till Gazprom.

Nu går alltså kommunala prioriteringar före säkerhetspolitiska intressen och den formella förklaringen är det kommunala självstyret.
Enligt Hultqvist har de rödgröna tittat på möjligheterna att ändra lagen, men kommit fram till att det skulle ta för lång tid. Hultqvist säger att ”svenska säkerhetsintressen hotas”, utan att precisera närmare vad hoten består i. Ett samarbete skall under ledning av Försvarsmakten ske mellan polis, säkerhetspolis, tull och kustbevakning, för att hålla koll på vad som händer i Karlshamns hamn.
Undrar om inte Hultqvist ”fabulerar” en hel del eller så är han totalt okunnig om hur det ser ut hos våra myndigheter.
Polisen som redan idag går på knäna och har alldeles för mycket att göra skall alltså hjälpa till att hålla koll på hamnen i Karlshamn.

 
SÄPO som redan idag har fullt upp med att bevaka alla återvändande IS-krigare och terrorister? Man undrar varför SÄPO skall bevaka hamnen. Skall de leta efter avlyssningsutrustning i rören?
Tullen och Kustbevakningen. Skall tullen kolla om rören skall momsbeläggas?
Kustbevakningen om det kommer fler ubåtar?
Samordningen i regeringen om det finns en sådan verkar inte finnas!
Man undrar verkligen om inte tullen, kustbevakningen och försvaret har viktigare saker att göra än att bevaka en stor ”bunke” rör!

Lokalpolitiskt är det begripligt att kommunen vill ha sina hundra miljoner. Men statens nota för att hantera de säkerhetspolitiska följderna kan dessvärre sluta på större belopp än så.
Fortfarande kvarstår frågan - vad exakt skulle den säkerhetspolitiska skadan vara?
Kan
Hultqvist förklara detta, eller är det som mycket annat i den ”russofobiska” häxkitteln hemligstämplat?
 
Häromdagen sammanfattade Margot Wallström det svenska ordförandeskapet i FN:s säkerhetsråd som avslutades den sista januari. Wallström passade då på att ge en känga till USA:s president Donald Trump och hans försök att förbättra relationerna med Moskva.

Wallström
”Vi kan ju bara spekulera och det kanske vi inte ska göra, men många tror ju att det ska bli en sorts romans mellan Trump och Putin, som kan vara av godo. Jag tror det blir en väldigt kortvarig romans i så fall!”
Oraklet Wallström har nog inte riktigt förstått att normaliseringen mellan USA och Ryssland inte har börjat än och Sverige med sitt agerande mot Ryssland sitter där med ”Svartepetter!”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar