lördag 11 februari 2017

Är nedläggningen av Sollefteå BB en politisk skandal?

Nedläggningen av BB i Sollefteå och protesterna blev väldigt stora. I flera reportage i SVT:s Rapport och Aktuellt skildrade man  protestmarschen mot nedläggningen. Man gjorde även ett reportage om att föda barn i taxi. Blivande mammor erbjöds att gå en kurs i att föda, om man inte hann fram till Örnsköldsvik eller Sundsvall.

Den populistiske vänsterkommunisten Jonas Sjöstedt besökte Sollefteå för att informera sig om situationen, utan att kunna göra så mycket. Man kan misstänka att valkampen redan börjat!

Foliehatten behövde inte gräva så mycket för att inse att nedläggningen är en stor skandal och ännu en gång står socialdemokratiska politiker i skamvrån.
Frågan är varför inte SVT gjort samma research, då hade de hittat denna skandal som bär alla kännetecken som socialdemokraterna är kända för.
 
BB i Sollefteå hade med största sannolikhet kunnat drivas vidare om inte ansvariga politiker och tjänstemän hade kostat för mycket och slösat miljoner på konsultarvoden och mellanchefer.

I LVN Leaks - senaste från Landstinget Västernorrland avslöjas en mycket märklig historia.
Där pekas före detta landstingsdirektören Anders L Johansson ut som en av Västernorrlands värsta resursplundrare. Enligt lvnleaks som släppte inlägget för drygt 10 månader sedan börjar historien redan 2009.

Detta år träffade dåvarande landstingsrådet Elisabet Strömqvist, Anders L Johansson under en kurs på Socialdemokraternas kursgård – Bommersvik - utanför Södertälje. 

Några månader senare, den 24 mars 2010, skriver Västernorrlands landsting ett avtal med Johansson för ett konsultuppdrag.
Enligt avtalet skulle Johansson under 9 månader skulle han endast genomföra 18 arbetsdagar!
Enligt lvnleaks fakturerade Anders L Johansson landstinget 383 750 kronor = 21,300 om dagen!

Ingen ansvarig på landstinget kan redogöra vad Anders L Johansson gjorde för att förtjäna en dagslön på 21 300 förblir oklart än idag. Presentationen mörkas nämligen fortfarande av kretsen kring de dåvarande landstingstopparna!
Inte svårt Socialdemokraterna är mästare på detta!
 
Konsultavtalet mellan Anders bolag Uranos AB och landstinget upphörde den 1:a oktober 2010.
Tydligen hade Ander L Johansson gjort sådant bra arbete och imponerat stort på den socialdemokratiska eliten för lite mer än en månad senare, den 15 november 2010, tillträder Anders L Johansson plötsligt som landstingsdirektör.

Lönen: 140 000 kronor i månaden, en lön i nivå med statsministerarvodet vid tidpunkten.
Anders L Johansson avgick – med fallskärmsavtal – den 19 november 2015. Enligt lvnleaks beräkningar kostade Anders L Johanssons politiska karriär skattebetalarna hela 15 miljoner kronor. Den summan motsvarar ironiskt nog exakt det belopp landstingspolitikerna vill spara in genom att avveckla BB i Sollefteå.
Lvnleaks skriver:
”Från det att Anders L Johansson kommer in i bilden tills han lämnar kostar han skattebetalarna närmare 12 000 000 kronor. På detta tillkommer också kostnader för resor och förmåner motsvarande 1 miljon och en fallskärm som generöst nog löstes ut av den socialdemokratiske landstingsrådet Erik Lövgren under oklara omständigheter på över 2 miljoner kronor.”

Socialdemokraternas hyckleri i frågan om vinster i välfärden är märklig, när man ser hur de handlagt nedläggningen av BB i Sollefteå. Det bevisar ännu en gång att det offentliga är oförmögna att driva välfärd rationellt!
Varför inte denna skandal kommit upp på riksnivå i både SVT och media är anmärkningsvärt.
Är det vänstern på SVT som stoppat detta?

2 kommentarer:

  1. Det är röda aktivister som grävt fram informationen.

    SvaraRadera
  2. Röda aktivister? Hur vet du vad de har för politisk tillhörighet? Eller att de ens har någon?

    SvaraRadera