lördag 18 februari 2017

Det börjar dra ihop sig i det franska presidentvalet!

Blir franska presidentvalet en öppen historia? Överraskningsvalen i Storbritannien och USA har rejält skakat om det franska etablissemanget. Om man inte lyckas stoppa kravallerna i Paris förorter i tid, kan det påverka valet rejält till Marine le Pens fördel!
Skandalen med Fillons löner sägs bero på den enorma desinformationskampanj som hjälpte Trump, har nu siktet inställt på att hjälpa Marine le Pen till makten. Om detta stämmer är det kanske svårt att säga självklart, men den senaste skandalen med Fillon kom inte helt oväntat. Politiska bedömare räknar med att det kommer fler avslöjanden och skandaler! 
Frågan är vem som står bakom? Vem vinner på att Europa splittras?
Kandidaterna som skall möta Marine le Pen börjar sållas nu ut i primärvalen.

Benoît Hamon
För några veckor sedan gick socialisten Benoît Hamon segrande ur socialisternas primärval. Det blev en ganska avslagen slutbatalj, med den tidigare premiärministern Manuel Valls, eftersom Valls är allmänt impopulär. Valls har haft en delvis otacksamt läge,
eftersom han har fått klä skott för all den politik som president Hollande är ytterst ansvarig för.
Hamon hoppade av som minister i protest mot Hollandes politik. Han vill se en mer kraftfull vänstersväng i politiken, men han anses vara alldeles för radikal för att kunna nå andra omgången.
De flesta mittenväljarna torde föredra Emmanuel Macron framför honom, och kanske även högerns Fillon. Hamon får kanske endast 15-20% i första omgången, en kombination av hans radikalism och att de riktigt till vänster ändå föredrar den ännu radikalare vänstersocialisten Mélenchon.
 
Emmanuel Macron
Den senaste ”raket messias” är Emmanuel Macron, men det är innan man börjat leta lik i hans garderob! Macron verkar vara en
karriärist av rang, och en mycket skicklig sådan. Med en bakrund i socialistpartiet som minister och han har också jobbat åt den judiska makteliten i form av banken Rothschild.
Macron säger sig stå mellan höger och vänster och menar att invandring är av godo både ekonomiskt och socialt, även om det inte finns några fakta som tyder på att så faktiskt är fallet.
Macron har ännu inte presenterat någon politik, och kommer kanske inte heller att göra det. Han behöver inte, eftersom hans motståndare lägger krokben för sig själva, med undantag för Le Pen.
Normalt vinns valen på mittfältet och Le Pen anses för extrem. Men frågan är hur det blir i år. Folk har börjat tröttna (Pariskravallerna) på alla muslimer som Macron vill ha mer av?

Ett moln har seglat upp på kandidaten Macrons himmel. Det avslöjas att hustrun är betydligt äldre än kandidaten och var hans högstadielärare.
Hon delar mitt liv, sa Macron, 39, om sin hustru Brigitte Trogneux, 63, då han – för andra gången sedan november – skulle förklara att han inte lever i ett konvenansäktenskap.
Det lär inte vara över. Franska medier pendlar mellan att
karakterisera Trogneux som en trygg moderfigur, hon var hans lärare på högstadiet och en kontrollerande ragata som styr sin make. Förvirring råder. Hon ser ut som den äldre kvinna hon är. Han beskrivs som en fransk Justin Trudeau! Dessutom viskas det om en tidigare skandal, att Macron som 15-åring hade ett sexuellt förhållande med sin lärare!
Intressant är att i de tre senaste opinionsundersökningarna så ligger Macron för Fillon. Skandalerna som Fillon är inblandad i syns alltså i opinionen. Det ser ut att bli en andra omgång med Macron mot Le Pen, men mycket kan hända än!
 
François Fillon
François Fillon fall kan bli skandalen som avslöjats om lön till hans hustru = ”Penelope Gate!”
Han var tidigare Sarkozys premiärminister och den store favoriten i hela valrörelsen innan den gigantiska korruptionsskandalen avslöjades.  Fillon kämpar just nu för sin politiska existens och hotar att dra sig ur hela valrörelsen ifall detta inte slutar väl för honom.
De flesta anser att Fillon är ”körd” och kommer inte att gå vidare. Svårt att se att högern ens kan reparera skadan med en ny kandidat och i så fall vem?
Macron är den som ser ut att gå vidare, även om han egentligen är ett tämligen okänt kort. Om vänstersidans Hamon och Mélenchon enas, vilket är deras enda chans, men långt ifrån säkert, går vänstern säkerligen vidare. Då kan det bli väldigt jämnt mellan Hamon, Macron och Le Pen och det är inte otänkbart att Le Pen då åker ut.
Annars blir det Macron och Le Pen i andra omgången och Le Pen kan ro hem segern!


Marine är helt klart anti den globala kapitaliströrelsen, tydlig vänster på många sätt men nationell. Man tror att hon får med sig många fler nu. Vänsterväljarna har alltid blivit besvikna i efterhand
på sina egna val - Hollande. Vänsterns stöd till högerns kandidater kommer att leda till samma besvikelse för vänstern, eftersom de aldrig får den politik som de önskar sig.
Om Marine vinner med hjälp av vänsterröster kan det bli en långvarig hegemoni för franska nationalister. Man kan redan höra vingslagen från Charles de Gaulles tid. "R
endre la France grande encore! "

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar