torsdag 23 februari 2017

Wallström trampar i klaveret igen!

Sveriges utrikesminister Margot Wallström lyckades med att genomföra sitt möte med Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov utan en märkbar försämring av relationerna mellan våra länder.
 
SVT Rapport
SVT:s Bert Sundström tycks inte ha fattat någonting av det som hände vid mötet.
Sundström upprepade flera gånger i Rapport:
"Oenigheten om Ukraina och i Syrien är total.”

Förstår att Sundström som utrikesreporter med vänstersympatier inte kan förmedla sanningen utan ”fake news.”
Vad Sundström grovt missat var att Lavrov sa att han och Wallström var överens om att det inte finns någon annan lösning än implementering av Minsk-avtalen. Det är ingen dålig grund!


Sundström andra grova miss är att han borde kontrollerat vad Wallström uttalat innan hon reste till Moskva. Hon berömde uttryckligen Rysslands insatser för fred i Syrien och i FN.
När fick Ryssland ett sådant erkännande sist?Rysslands Sergej Lavrov stack inte under stol med att det råder stora meningsskiljaktigheter om Krim, men han passade på att inbjuda svenska politiker och andra att besöka Krim för att med egna ögon studera förhållandena.


Detta är något att ta fasta på. Om inte Wallström eller riksdagens utrikesutskott gör det borde det bildas en representativ medborgardelegation.


En annan viktig kommentar från Lavrov gällde de försämrade förbindelserna. Han klargjorde att Ryssland inte alls anklagar Sverige för att vara ansvarigt för detta.


Det får man väl tolka så att Ryssland inte odlar oförrätter utan vill blicka framåt. Dessutom känner Moskva väl till - även om det inte sägs ut - att den svenska konfrontations- och sanktionspolitiken varit i säck innan den kom i påse.Ännu en gång bevisade Wallström att hon inte kan ”klä” posten som utrikesminister.

På pressträffen satt den ”buttre” rysk utrikesminister Lavrov som han alltid gör. Han tittade knappt på sin svenska kollega, när hon vänskapligt kallade honom för ”Sergej!”


Det var inte "vänskapligt" utan dumt och ohyfsat. Att använda bara förnamnet, utan att lägga till fadersnamnet, om man inte först "lagt bort titlarna", vilket de säkerligen inte hade gjort, är ju i sammanhanget en ganska grov förolämpning. 

Wallströms tilltal till Sergej Lavrov måste varit en förkrossande seger för Ryssland redan vid mötets inledning då hon förmodligen själv insett, hur hon gjort bort sig, då hon själv blev tilltalad "fru utrikesminister" istället för med sitt namn eller förnamn.
 


Man kan nästan kalla Wallströms resa för en Canossavandring, ett sätt att visa ånger efter synder. Ännu en gång bevisar hon sin okunnighet. Någon på UD skulle ha berättat hur Lavrov skulle adresseras. Jag hoppas att Lavrov fick henne att fatta vad som händer/hände i Ukraina, men hon är ett outbildat globalist-verktyg styrt från Bryssel och Washington. Frågan är om hon är mottaglig för sakargument.
Nå, det händer saker. Vi talar återigen med Ryssland och har återupptagit de militära kontakterna. Alltid något. Nu kan Wallström åka hem och räkna sina pengar.


Det  är svårt att befria sig från känslan att media önskade att mötet skulle blir frostigt, eftersom de har så svårt att ”kapa bojen” från sin russofobiska dagordning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar