torsdag 9 februari 2017

Massutmaning

För knappt en vecka sedan släpptes nationalekonomen Tino Sanandajis bok Massutmaning. Bokens titel är tillägnad dem som relativiserar problemen som Sverige står inför. För det är vad det handlar om: "problem, inte utmaningar."
 
Boken ligger högst upp på både Adlibris och Bokus topplista men trots detta är den inte recenserad eller ens nämnd i någon av de större dagstidningarna. Det är märkligt!


SR och StudioEtt:s rubrik på inslaget är minst sagt missvisande:
”Stor kritik mot Tino Sanandajis nya bok ”Massutmaning”. Men ändå så köper väldigt många boken, till och med så många att den toppar flera försäljningslistor.


Som vanligt så försöker SR på alla sätt misskreditera Tino Sanandaji. För att få lite tyngd hade SR kallat in professor Stefan Jonsson från Linköpings universitet. Tino Sanadaji beskriver Stefan Jonsson enligt följande på sin Facebook.

Kritiken är av professor Stefan Jonsson. Sveriges Radio talar inte om att han är en marxistisk litteraturvetare som försvarat Sovjet och skrivit essäer om "kamrat Lenin". En övernattad marxist slår fast att jag är extrem och att invandring är lönsam.”
Stefan Jonsson är professor i etnicitet vid Linköpings universitet.

Vem står för denna kritik? Samme marxistisk professor från Linköping, Stefan Jonsson, men nu tillsammans med Masoud Kamali som utgör stommen av identitetsvänstern inom forsknings Sverige!


Varför inte också bjuda in en
stavhoppsinstruktör eller en elektriker? Den där Stefan Jonsson är en skamlös aktivist och borde aldrig ha bjudits in.

Massutmaning är en viktig bok. Inte för att den innehåller någon ny, banbrytande forskning, utan för att Tino på ett pedagogiskt redogör för statistik, fakta och forskning som redan finns tillgänglig på området.

Det börjar bli tillåtet att tala om de problem Sverige står inför ,även om det har tagit tid. Det har helt enkelt fått värka fram. Ingen trodde att Berlinmuren skulle falla så snabbt , men när det väl satte igång gick det fort. Ska Sverige ha någon möjlighet att åtgärda tex integrationsproblemen måste man man ha möjlighet att diskutera dem
 
71 procent av Sveriges barnfattigdom finns bland hushåll med utländsk bakgrund: utrikes födda och andra generationens invandrare, trots att dessa utgör sammanlagt 22 procent av befolkningen. Därtill har 76 procent av medlemmarna i kriminella gäng invandrarbakgrund. Även problem som stenkastning mot blåljuspersonal och anlagda bil- och skolbränder är starkt koncentrerade till invandrartäta områden.

Den migrationspolitiska debatten har länge varit känsloladdad och det är därför inte svårt att förstå behovet av en faktabaserad bok. Det bör nämnas att boken också rymmer policyförslag från författaren men framförallt är den en genomgång av fakta och studier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar