lördag 19 maj 2018

Är dansen slut runt ”guldkalven” ensamkommande män?

Efter amnestin till de ensamkommande från S och MP och SvD/Sifos nya väljarbarometer som är den mest chockerande opinionsmätningen någonsin för Socialdemokraterna, undrar många, börjar S att "svaja" i sitt ställningstagande. Det kanske mest beklämmande i den här historien, är hur den ena politikern efter den andra, står och blåljuger hela folket rätt upp i ansiktet om de ensamkommande!
Expressens granskning av de ensamkommande och resultatet av den, måste vara en rejäl kalldusch och en slag i ansiktet, på S och MP, men även C måste känna, att mattan fullständigt har ryckts bort från deras fötter. Inga förklaringar i världen kommer att hjälpa dom, för alla inser att de har ljugit om skälen. Kris är bara förnamnet, på det trauma som de nu känner och de inväntar med bävan, kommande opinionsundersökningar och raset kan bli historiskt stort!

Nu vet alla att regeringen, vill spendera mellan 3-5 miljarder kr på 9000 "ensamkommande" över 18 år som inte kan styrka sin identitet. Hälften har bott i Iran och inte i Afghanistan. Då är frågan, varför ska de få stanna, när man inte kan styrka sin identitet, inte har bott i Afghanistan, utan i Iran som är tryggt säkert land?
Den viktigaste punkten i "avslöjandet", är att det bärande argumentet för "Lex 9000", att de stackars ”barnen” "har hunnit fylla 18 under handläggningen" är en komplett lögn. De har inte kunnat styrka sin ålder vid ankomsten och hade inte kunnat göra så, oavsett om det tagit en, tre eller 140 månader att handlägga. När så de administrativa kvarnarna malt klart, sätts deras ålder till 18 år, vilket inte har ett skvatt, att göra med någons födelsedag.

Vi vet nu att centerpartisten Johanna Jöhnsson medvetet ljug
it!
Vi vet nu att Annie Lööf medvetet
ljugit med "de unga ensamkommande inte ska straffas"
Annie Lööf och Johanna Jönsson: ”De unga ensamkommande ska inte straffas för att regeringen byggt upp ett oöverskådligt och dåligt genomarbetat regelverk. Därför kommer vi att släppa igenom regeringens förslag. När den tillfälliga lagen upphör 2019 är det nödvändigt med en ny överenskommelse över blockgränsen.”
Speciellt kärnfrågan: hade de asylsökande kunnat göra troligt att de var under 18 år om de hade fått snabbare handläggningstid? Det är det som Annie Lööf & Co hävdar - att de "ensamkommande" drabbats av de långa handläggningstiderna, att de hunnit fylla 18 år och därmed fått ett mindre gynnsamt asylbesked på grund av det.
Men det är alltså ren
lögn. De cirka 9000 individerna har överhuvudtaget inte lyckats göra sin ålder och identitet trolig och hade alltså inte fått något gynnsammare besked oavsett om de kom före eller efter den 24 november 2015. Deras asylskäl har prövats i flera instanser, de har fått avslag efter avslag, och ändå ger regeringen och Centerpartiet dessa vuxna män ytterligare en chans, med enda kravet att de har för avsikt att studera på gymnasiet.
Annie Lööf borde grillas om detta i varenda intervju hon får fram till valet. Hon ska inte få komma undan detta! Hennes lögner skall blottläggas inför svenska folket.

Vi vet nu miljöpartisten Maria Ferm har medvetet ljugit om "långa handläggningstider" egentligen betyder inte kan styrka sin identitet med giltiga id handlingar söka asyl! Nu vet vi "långa handläggningstider" egentligen betyder "med utvisningsbeslut!"

Sverige kommer att få kostnader för välfärd, skola, vård, polis och alla kostnader för minst 10 år av bidragsförsörjning framöver. Visserligen kan det vara ett rimligt ställningstagande att utgå ifrån, att inom 10 år är kanske majoriteten utvisade till följd av diverse brottslighet.
Problemet är att om lagförslaget röstas igenom, så är det i princip kört, om det inte utvidgas med stränga regler efter studieperioden,
om de nu klarar av att gå ut gymnasiet med godkända betyg. Skolverkets statistik talar emot detta!

Det har spekulerats om att efter Expressens avslöjande, kommer propositionen att dras tillbaka.
De som har mest att vinna på att stoppa förslaget är S, vars väljarstöd imploderar. Det är också regeringens lagförslag, så det är S som är huvudansvariga. Löfven tycks dock ha bestämt sig, för att offra regeringsmakten för just de här 9000 afghanska männens skull, så lagförslaget lär röstas igenom. Att Centerpartiet nu skulle tvingas krypa till korset och dra in sitt stöd, finns inte på kartan? Då skulle de erkänna:  "JA! Vi är helt galna!"

Hela historien är i allra högsta grad osmakligt misskött från början till slut. För att inte tala om vilket hån det är mot skattebetalarna.

1 kommentar:

  1. Nu ska vi inte överdriva..
    "de 9000 ensamkommande männen.."
    Hela 34 st av de 9000 var ju av kvinnligt kön...*asg*

    SvaraRadera