måndag 28 maj 2018

”Fake news” Peter Wolodarski är Sveriges svar på Bagdad-Bob!

Dagens Nyheter och chefredaktören Peter Wolodarski är ett praktexempel på hur journalistik inte ska vara. DN är propagandistisk, vinklar och undanhåller fakta och de försöker lura i folk känslan av falsk trygghet. Sådan journalistik är helt värdelös för folket. Bra journalistik synar och varnar och manar till försiktighet. Då tillför journalistiken samhället ett mervärde istället för, att vara irrelevant. Wolodarski är ett skämt. 

SCB publicerade i veckan de senaste siffrorna om sysselsättningen på arbetsmarknaden. Återigen fick statistiken knappt någon uppmärksamhet. Inte ens Socialdemokraterna som befinner sig i ett prekärt opinionsläge, fyra månader före valet, tycks vara intresserade av att prata om utvecklingen.
Arbetsmarknaden är ett sådant område, oavsett hur man vänder och vrider på statistiken. Det var sant redan under regeringen Reinfeldt, vilket den dåvarande rödgröna oppositionen ogillade att höra och det har fortsatt att vara sant under regeringen Löfven. Enligt statistiken ökade i april sysselsättningen med 78.000 jämfört med samma månad året innan.

Det är allmänt känt, vid det här laget, att vad som räknas som "sysselsättning" har blivit mycket bredare än det varit tidigare. Arbetsförmedlingen skickar folk på praktik, "jobb-coaching", där man dödar tid med lite resultat och det dessutom kostar skattepengar, räknar studerade som "sysselsatta" och skickar folk till hittepå jobb med urusla löner, ofta utan möjlighet till anställning när avtalet är slut, eftersom det då innebär att arbetsplatsen måste börja betala själva. I statistiken räknas, om man jobbar en timme per vecka! Oklart är om deltagande i SFI räknas, bort ur arbetslösheten.
Då kan Malmö slopa bidragen som håller Malmö vid liv via konstgjord andning. Sverige går som på tåget. Vi lever i en spännande tid.

Det är därför Löfvén inte vill röra vid Wolodarskis siffror. Fler medborgare har blivit uppmärksammade på vad sysselsättning innebär. Löfvén har inte råd att bli sågad nästa dag på diverse ledarsidor.
Konstigt att svenska folket inte lönar den framgångsrika S/Mp-regeringen med fantastiska opinionssiffror. Svenska folket är väl otacksamma idioter.
Definition från SCB. Sysselsatta omfattar följande grupper:
- personer som under en viss vecka (referensveckan) utförde något arbete (minst en timme), antingen som avlönade arbetstagare, som egna företagare (inklusive fria yrkesutövare) eller oavlönade medhjälpare i företag tillhörande make/maka eller annan medlem av samma hushåll (=sysselsatta, i arbete).
- personer som inte utförde något arbete enligt ovan, men som hade
anställning, arbete som medhjälpande hushållsmedlem eller egen
företagare (inklusive fria yrkesutövare) och var tillfälligt frånvarande under hela referensveckan. Frånvaron räknas oavsett om den varit betald eller inte (=sysselsatta, frånvarande från arbetet). Orsak till frånvaron kan vara sjukdom, semester, tjänstledighet, (t.ex. för vård av barn eller
studier), värnpliktstjänstgöring, arbetskonflikt eller ledighet av annan anledning.
- personer som deltar i vissa arbetsmarknadspolitiska program räknas som sysselsatta. Det kan gälla t.ex. offentligt skyddat arbete, Samhall, start av näringsverksamhet eller anställning med lönebidrag eller anställningsstöd.

Så i teorin så kan en sysselsatt person, vara en person som gått en kurs en dag under föregående år och sedan räknas i statistiken som sysselsatt för resten av året.
Den brutala sanningen är, att
arbetslösheten i Sverige hålls nere, med en massa låtsasjobb, improduktiv pysselsättning, kurser och hobbyföreningar som räknas som "jobb", skattesubventionerade praktikjobb som inte leder någonstans och liknande. Utan dessa insatser skulle massarbetslösheten vara uppenbar för alla. Dessutom ingår i BNP numera, en mängd lättviktiga tjänstejobb eller rent hokuspokus som inte leder till någon produktion av värde.

Varken Wolodarski eller Bonnier är lojala till det svenska folket utan till globalisering. Svenskarna ska inte vara herrar i eget hus. Främmande folk ska få vandra in hit hur de vill, till förmån just för Bonnier och deras hejdukar.

Tänk att en globalist som Wolodarski, är så desperat, att han som chefredaktör för en allmänborgerlig tidning helt oförblommat omfamnar sossarna i sin vansinneskamp för att riva ner landet.
Man ser detta beteende på fler håll, Aftonbladet har ända sedan Reinfeldt smet ut på valnatten, har Aftonbladet hyllat honom som en gud.
DN gick även ut i förra veckan i en tårdrypande kolumn, där dom vädjar till alla svenska arbetare, att ej rösta på SD som proteströst.

Den dag politikerna börjar gå i takt med folkopinionen, så fortsätter våra radikaler på DDR-media ännu hårdare. Det börjar mer och mer likna tiden, just före nazisterna fick grepp om Tyskland.
Om allt går så bra, hur många tror att dagens 20-åringar kommer få en bättre pension än 60-talets 20-åringar? Eller en bättre relativ välfärdsutveckling under sin livstid?

Problemet är inte sysselsättningen utan vilka jobb och andra sysselsättningar den består av, samt hur den svenska kulturen förändrats och förändras. Är det svensk industri med hög export som växer så det knakar eller är det offentlig sektor som gör det? Säkerhetsföretagen kanske?
Man undrar varför det är kris i varje offentlig verksamhet, som vården, polisen, skolan och socialtjänsten, när det går så extremt bra. Eller om man ens kan tala om att det går bra i ett sådant läge.
De två första rubrikerna som man ser i Omni i morse, var dels att utrikes födda är kraftigt överrepresenterade hos kronofogden p.g.a. sin låga utbildning, låga sysselsättning och låga inkomst samt att fängelseinterner löper risk att radikaliseras under sin tid i fängelse, framförallt islamister. Om det går så extremt bra för Sverige så gäller det uppenbarligen inte alla grupper, kompetensregn till trots. Prat om hur bra det går, ökar bara motsättningarna mellan de som står utanför och svenska samhället.

”Nazister, nazister, överallt nazister.”, så låter det ofta när politiker(Lööf) pratar om problemen i samhället och när media rapporterar. Ändå är 80% av internerna som ligger i riskzonen att radikaliseras islamister och resterande 20% höger- och vänsterextremister. Det borde låta ”islamister, islamister, överallt islamister”.
De svenska framgångarna och det svenska systemet är starkt beroende av den svenska kulturen med hög arbetsmoral, hög mellanmänsklig tillit och stark kollektiv ansvarskänsla. Denna eroderas nu, dels via invandring av andra kulturer och dels genom att svenskens kultur utmanas, när de förväntas jobba till 70, för att försörja ensamkommande vuxna, medan allt fler verksamheter förändras p.g.a, grovt fusk och överutnyttjande.
Men visst, Wolodarski, det går bra som fan.

1 kommentar: