tisdag 29 maj 2018

Samtyckeslagen ska hjälpa kvinnor ifrån våldtäkterna!

Detta fantastiska påstående kunde man läsa i tidningsstället i affären för någon vecka sedan! Förvisso har vi urusla journalister, men hur tänker man, när man formulerar löpsedlar på detta sätt?
Skall kvinnan vifta med löpsedeln, när hon utsätts för en våldtäkt?

En partisk och feministisk artikel från statliga SR, hyllas nu riksdagen, för att ha drivit igenom en så kallad samtyckeslag. SR är alldeles till sig och använder F!-ordet "hen" för att göra människor rotlösa och definitionslösa. 
”I dag röstade riksdagen ja till en ny sexualbrottslagstiftning som bygger på samtycke, alltså att det blir straffbart att ha sex med en person som inte sagt eller visat att hen vill delta. Lagen börjar gälla den 1 juli.”

Lagen säger att båda parterna måste vara med på sex, annars är det våldtäkt. Så om kvinnan skulle säga "jag var inte med på detta", så kan man fälla mannen för våldtäkt. Det står alltså mycket ord mot ord här.

Den rödgröna regeringen tycker nog, att de gjort en feministisk gärning. Foliehatten tror, att det här kommer att slå bakut och problemet med främlingars våldtäktskultur kommer nog bli mer framträdande. Våldtäktsstatistiken av överfallsvåldtäkt och gruppvåldtäkt av invandrare blir lika hög (jättehög) med denna samtyckeslagen, men nu kan man "tvätta" statistiken med osamtycke våldtäkter. Politiker kan sedan skylla på, att svenska killar minsann, våldtar lika ofta som invandrare.
Den här lagen är fullständigt tandlös, eftersom bevisfrågan fortfarande är densamma. Varför ska man bry sig? Detta är ingen riktig lag, det är ett politiskt spel för att vinna popularitet från folk som inte förstår grundläggande straffrätt. Det är precis samma processer och principer som gäller i domstol, efter att vi fått denna lag som innan. Men nu har vi dock ”blåst” en massa tid och pengar på detta, snarare än att arbeta med lagändringar som möjligen kunnat vara till nytta för domstolarna. Det är sossarnas sätt att skapa en falsk säkerhet för landets kvinnor. De står ju fortfarande bakom befolkningsutbytet, tro inget annat.

Förslaget påminner om hur sossarna höjer pensionen med 100kr ena dagen, för att dagen efter höja skatten med 200kr. Någon måste faktiskt finansiera vansinnet. Man missar inte ett tillfälle att pissa, på sin egna befolkning i ansiktet. Sina riksdagslöner däremot, höjer de med flera tusen. Det ska ju löna sig att "arbeta!"

Detta är en lag som det kommer skämtas friskt om!
Är detta ett seriöst försök från regeringen att få ner antalet våldtäkter i Sverige? Överfallsvåldtäkter verkar de inte bry sig om. Men är inte det just den typen av våldtäkt som är det största problemet? Eller är det största problemet tjejer som ångrar sig dagen efter och skriker våldtäkt?
Det kommer fortfarande vara svårt, att få någon fälld, när ord står mot ord. Det kommer att bli friande domar eller nedlagda utredningar, precis som nu. Det kommer också, precis som nu, vara lättare att få någon fälld, om det finns dokumenterade skador eller vittnen och inspelningar.

Där inga vittnen och inga skador finns och frågetecken kommer upp, om vad som sades och åklagaren ska bevisa, att det var en våldtäkt, kommer många fortfarande att frias.
Man kan inte komma med samma argument exakt, men med lite annan retorik kommer givetvis många tveksamma situationer att frias. Vilket är naturligt, eftersom vi har höga beviskrav i brottmål i Sverige.

En intressant sak som forskning visar är, att allt fler män våldtas av kvinnor.  Faktum är att för tre år sedan, år 2015, öppnade en akutmottagning för just våldtagna killar.

Förra året anmäldes omkring 450 våldtäkter på män och pojkar i Sverige, enligt TT. Men mörkertalet bedöms vara stort. Med andra ord, finns det ingen anledning till varför inte även killar skulle kunna nyttja den nya lagen, nu när den ändå är här och avsett vad man sedan anser om denna.

Samtyckeslagen är nog ett av de skevaste snedstegen en regering gjort! Juridiskt är den ogenomtänkt och luddig! Lagar måste byggas på, att det finns någon typ av bevisbörda eller liknande. Nu stiftar man istället en lag som bygger enbart på ena partens ord, vilken också har sågats brutalt av Lagrådet.

Hur ska det här följas upp? Ska man bara anta att kvinnor som pratar om våldtäkt, är helt trovärdiga och sedan fälls den påstådda våldtäktsmannen? Hur gör man, när en personen faktiskt vill ha sex? Behöver man ta fram ett skriftligt avtal och hur gäller då sedan avtalet? Behöver man förnya avtalet för varje gång man ska ha sex, en gång på kvällen och sedan ett nytt avtal för morgonsexet? För har man otur kan man faktiskt råka ut för en ny "Cissi Wallin!”

Att ha en lag som baseras på ord är allmänt farlig. I teorin innebär detta, att en tjej som ångrat sig, ska kunna anmäla en person för våldtäkt, för att hon vill rena sitt samvete. Tyvärr finns det flertalet exempel på falska anklagelser om våldtäkt(Julian Assange) och detta blir ett slag i magen på allt fler män.

1 kommentar:

 1. Tidigare var det armband...
  Nu är det "samtycke"..
  Ska kvinnor ha med sig en samtyckeslapp som ska undertecknas av samtliga deltagare innan...?
  Vad är felkopplat i de övre regionerna hos våra politiker??
  TROR man verkligen på detta?
  En obligatorisk ensamkvällspromenad i några berikade områden kanske skulle hjälpa/bota dem?

  SvaraRadera