måndag 7 maj 2018

Partiledardebatten igår gav ett besked – Alliansen finns inte!

De flesta som såg partiledardebatten i SVT-Agenda igår, hade förväntat sig en spänd och stel debatt, men några gånger blixtrade det till rejält och det gav tittarna ganska klara besked, var partierna står politiskt i migrationsfrågan.
Skrämmande är att ingen av politikerna förutom Jimmie Åkesson vet varför våldtäkterna ökar, beror på att de motsatt sig statistik, eftersom alla vet att det är p.g.a. invandringen. Eftersom de förhindrat göra ny statistik på detta, så kan de säga att de inte vet, för det finns inga officiella rapporter om detta.
Men ska vi verkligen ha politiker som inte vet? Det är deras jobb att sätta sig in i samhället, de får lön för att ta reda på hur det är och stifta lagar för att rätta till det som är fel. Det hade räckt om de hade gått ut på nätet, då hade de hittat en undersökning av Jonasson baserad på domar i Tingsrätten som är mycket avslöjande!

Programledarna påtalade att i en undersökning visade det sig, att sex av tio väljare tycker att Sverige ska ta emot färre migranter. Partiledarna ombads svara på frågan via handuppräckning, om Sverige ska ta emot färre.
Endast Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson räckte upp sina händer. För alla som såg debatten, var det ett klart besked, om en sådan viktig skiljelinje. De sex partier som inte räckte upp sina händer, vill fortsätta ta emot lika många som nu eller fler.
Kristersson bjöd in Löfven till blocköverskridande uppgörelse om migrationen. Det framkom tydligt att Kristersson och Löfvén ville slippa svara på, vilken riktning som migrationen ska få efter valet. Löfvén instämde i, att en sådan behövs, men först efter valet! Väljarna får alltså inte veta före valet, vad partierna kommer att göra efter valet, om de får makten. Det ska förhandlas bakom stängda dörrar, utan att väljarna får något ord med i laget. Beroende på valutgången, kommer SD som vanligt inte bli inbjudna. Trots att över 60% av svenskarna vill ha en mindre invandring, kommer de inte att få något besked om hur partierna kommer att agera. Man vill inte att väljarna ska ha rätten och möjligheten att påverka migrationspolitiken.
I debatten nämnde Löfvén flera gånger att EU håller på att ta fram ett förslag om fördelningen av migranterna och att förslaget kommer att antas vid årsskiftet. Fördelningen kommer då att bli efter folkmängden och det skulle innebära att Sverige endast skulle ta emot 14000. Det Löfvén glömde tala om, var att EU:s beslut skulle vara enhetligt. Redan idag kan vi se att flera länder med Ungerns Urban i spetsen, kommer att säga blankt nej!Återigen kommer mästerförhandlaren Löfvén stå där och se ut som ett fån!
Begriper inte karln att det inte går att hänga upp sin politik på EU!

Där skiljer en avgrund mellan M och C
i migrationsfrågan och Björklund sköt med sin pil sönder Alliansfasaden av enighet. Han ansåg att SD, mer eller mindre ville stänga Sverige för invandring och tyckte att några av M-förslagen var i samma riktning.
I debatten med Åkesson blev Lööf totalt avklädd av Åkesson, efter det hon anklagat SD för att bygga murar. Lööf försökte förklara varför C sa ja till till propositionen, om de ensamkommande vuxna männen. Lööf hävdade att handledningstiden tagit så lång tid och att C tänker på humanismen. Att det sedan kostar 6 miljarder, är inget problem!

Lövin hyllade Lööf för hennes ställningstagande om de ensamkommande vuxna och det avslöjade, att det förts hemliga förhandlingar med C. Intressant var också att Lövin, lät bli att kritisera S migrationspolitik. Det är uppenbart för alla att MP står minst lika långt från S i den frågan som C gör till M. Kan anledning vara att MP vill sitta kvar i regeringen efter valet, om de klarar 4% och att Löfvén får bilda regering tillsammans med C och MP.
 
 Åkesson vill avskaffa asylrätten och detta besked fick Löfvén att göra utfall mot Åkesson, om att Sverige ska stå fast vid att värna asylrätten, vilket också Kristersson instämde i. ”Värna asylrätten”? I praktiken innebär det ingenting. Asyl ska sökas i första säkra land (Dublinförordningen). Åkesson har påtalat att för Sverige betyder det, eventuella flyktingar från grannländerna och därför kan vi räkna med noll asylsökande och ändå värna internationella rätten till asyl.
Ordväxlingen mellan Sjöstedt och Löfven, där den förstnämnde anklagade S för att inte ge papperslösa barn skola vilket Löfvén faktiskt sa, i sitt fredagsutspel. Repliken från Löfvén blev något i stilen med att man inte ska bekymra sig om beslut som inte är fattade. En liten men mycket signifikant detalj vilket gör Foliehatten frågande till om fredagsutspelet, är förankrat inom S. Tillsammans med allt annat svammel som Löfvén presterade, så kan detta ge Kristersson ett guldläge inför valet. Nu kan han pressa S på en uppgörelse om migrationspolitiken, väl medveten om att S kanske inte kan möta upp en sådan. Om Kristersson också ber Löfven att ta tillbaka beslutet om de ensamkommande, så har han nog lyckats manövrera ut både S och C innan valet


När Åkesson under temat ”lag och ordning” riktade han sig till Löfvén med att säga:
Fyra av fem våldtäktsmän slipper utvisning”, då kom också ett totalt hjärnsläpp hos Löfvén: ”Om du nu är så bekymrad över kvinnorna Åkesson, varför vill du försvaga deras ställning på arbetsmarknaden!”
Studiopubliken hånskrattade åt Löfvén. Åkesson ruskade på huvudet och sa: ”Vad har det med saken att göra?”
Valstaberna på både partihögkvarteret och LO, måste vrida sina händer av förtvivlan, efter detta meningsutbyte. Svenska folket fick se en statsminister som inte borde vara statsminister!

Partiledardebatten, miljö och klimat … Arma land! 7 partiledare som är så totalt okunniga om vad det handlar om, varav 2 står och blåljuger(Lövin och Löfvén)! Sedan är det svårt för en politiker att debattera i sak, om man inte ens klarar av att erkänna eller förstår hur verkligheten ser ut. Ämnet var politiskt inkvoterat. Det fanns inte ens på topp 10 listan över ämnen. De fick dra en lögn för att få in den (hänvisade till Novus ungdomsgrupp men de hade den först på plats 5, inte i topp)
Det är märkligt att man kan ha en lång partiledardebatt utan att ta upp energifrågan. En viktig fråga borde vara: Med vad ska vi ersätta kärnkraften (som flera partier vill lägga ner) och som står för 40% av vårt behov? Var ämnet alltför svårt eller känsligt för klimat- och miljöetablissemanget?
Debatten om klimatfrågan var fullständigt bedrövlig, antiintellektuell och verklighetsfrämmande. Varför skall vi som har så låg emission redan, ytterligare späka oss ända in på skinnet? Går vi längre, monterar vi ned välfärden genom att strypa energi- och transportsektorn. Världen i övrigt har inte bråttom, utan låter teknikutveckling och ekonomi styra besluten. Åkesson var den ende som med sina repliker visade på sunt förnuft. Åkesson: ” Det är hål i huvudet att lägga miljarder på att försvåra för folk, att bo på landsbygd i Sverige." Vi måste flyga och Åkesson hänvisar till att Sverige är ett så stort land. Enligt Åkesson är marginalnyttan väldigt låg, på att genomföra klimatåtgärder i Sverige, istället bör pengarna läggas på globala åtgärder.

På Hawaii varnar dom dessutom nu för svaveldioxid som släpps ut, en giftig gas. Medan koldioxiden nämner man givetvis inte!  Hawaiis stora öar har nära konstanta utbrott, även om detta ser ut att bli ett av de kraftigare på länge. Det finns säkert ett samband, koldioxid är efter vattenånga den gas som släpps ut i störst mängd från vulkaner.
Det är väl dags att Miljöpartiet hittar ett sätt att beskatta vulkanutbrott. Ett vulkanutbrott för med sig miljögifter och koldioxid.
MP:s Isabella Lövin anser, att det inte är någon idé att diskutera svenska välfärdsfrågor, utan klimathotet är det som måste lösas först. Hur kan en minister stå i partiledardebatten och blåljuga för väljarna.
Isabella Lövin: ”Vi behöver ställa om. Det finns inga jobb på en död planet. Vi måste ställa om till en fossilfri ekonomi.”
Nu är MP desperata. Stackars barn och ungdomar vad ska de tro. Hoppas det finns någon vuxen i deras närhet som kan förklara att jorden absolut inte går under om MP åker ut, med huvudet före, ur riksdagen vid valet i september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar