tisdag 23 oktober 2018

Är Ebba Buach Thor den klart lysande stjärnan i Alliansen!

Ebba Busch Thor(EBT) har sedan i somras vuxit ut och är för svensk politik ovanligt klarsynt, kvick och tydlig. Hon framstår dessutom som smart och det verkar inte som någon kan sätta sig på henne. Foliehatten tycker det är ett bra drag hos en partiledare. Som 23-åring blev EBT kommunalråd i Uppsala och partiledare för KD 2015.
 
Foliehatten tycker att det alltmer blir intressant att följa Ebba Busch-Thor. Hon har självförtroende på gränsen till hybris just nu och han anar nästan, en liten önskan om extraval hos henne. Hon argumenterar inte som att hon vill lappa ihop Alliansen i nuläget, snarare tvärtom.

Hennes snabbt stigande popularitet och allt större visshet om att M+KD börjar glida ifrån L+C gör, att hon mycket väl kan vara inne på, att bli den "snällaste" ledaren i ett framtida konservativt block, med KD+M+SD. Genom ett extraval kan KD få, ett betydligt starkare stöd än idag och hon blir den ledaren i blocket som har lättast att komma överens med andra partier.
Både MP och L skulle riskera åka ut i ett extraval i nuläget, mumma för andra mindre partier. Hon skulle nog aldrig erkänna det öppet, men
Foliehatten tror hon är ganska sugen på ett extraval.

Om man jämför Ebba med Fridolin som är e
n "broiler" ser man direkt att det han säger känns inövad, arg på beställning och generellt distanserad från den värld han försöker beskriva (man tror helt enkelt inte på honom, även om man röstar MP). Ebba känns mer i nuet och när hon pratar får man känslan av, att hon tar folks vardag på allvar och att det är denna hon tar fasta på. Bara det att hon är personlig och kopplar sina familjevardag till sina berättelser, gör henne mer trovärdig än en svävande Fridolin som skall förändra världen genom att du köper en etanolbil, nä en diesel, nä en elbil, nä en.... say no more.
 
I en intervju med TT menar hon att de övriga riksdagspartierna måste sluta vara så överdrivet "osäkra" på sina egna värderingar, att de blir "skrämda" av SD:s blotta närvaro i kammaren.
Ebba: ”Jag står för vår politik och våra värderingar i alla lägen, oavsett vem som röstar för. Och då har jag varit beredd att tillträda i regeringsställning, även om det kräver stöd från SD.”
All heder åt EBT; hon har uppenbarligen hållit en konsekvent linje i flera år nu;,det gav till sist utdelning i valet.
 
Av en ren slump hittade Foliehatten en information om att det visar sig att Ebba Busch Thor är norsk medborgare.

Hennes far Truls Maurice Busch Christensen kom till Uppsala på cykel 1984. Han började på Livets ords bibelskola och där träffade han den svenska juristen Helena Allert. De gifte sig och fick barnen Ebba och Gustav. Ebba har namngivits efter sin norske mormor, en flott kvinna med stark personlighet.
Ebba Busch Thor har inte ansökt om norskt medborgarskap eftersom hon fått norskt och svenskt medborgarskap genom födseln. Tidigare var man som 18-åring tvungen att bestämma sig om man skulle vara norsk eller svensk, men den regeln är borta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar