tisdag 16 oktober 2018

Giftormen Annie Lööf försöker sprida sitt gift!

Om Annie Lööf verkligen hade ambition, att sätta sig i en regering ledd av Löfvén, hade hon redan gjort detta. De rödgröna, kommunisterna och Centern hade då fått 175 mandat och riksdagsmajoritet. 
Därmed skulle Lööf uppnå sitt mål att stänga ute SD från allt inflytande. Får hon dessutom med sig Liberalerna blir övertaget i riksdagen ännu starkare (195 mandat). Problemet är förstås, vad Sjöstedt och kommunisterna kommer att kräva, för att ställa upp! Foliehatten undrar om Lööf kalkylerat med detta?
Att Löfvén kommer att slakta flera heliga kor för sossarna, är givet, om han skall få över Lööf och Björklund.

Varför gör hon då inte detta? Varför dra ut på pinan? Svaret är förstås, att hon inte vill ge sina f.d. allianskollegor M och KD, möjligheten att agera i opposition.

Annie Lööf är mycket väl medveten om, att C skulle tappa borgerliga väljare, om hon gjorde upp med sossarna på egen hand. En regering bestående av S+C+L+MP eller liknande variant skulle öppna fältet för en stark högeropposition. M och KD kan agera var för sig och SD för sig, men de har potential att samla ett väljarstöd på över 50% i nästa val. De har idag, redan 43%.

Annie Lööf spelar ut sina kort och hon tror att ingen förstår, vad hon håller på med. Lööfs krav är att hela Alliansen skall sitta i samma båt, så att inte Centern ensamt eller tillsammans med Liberalerna, tvingas bära hundhuvudet för att ha gjort upp med sossarna.
Annie Lööf är till och med så lömsk(ful) att hon föreslår att M+S bildar en storkoalition som hon kan stödja. Det har "läckt" att M är irriterade på Lööf, över detta förslag. Det hade antagligen varit hennes önskedröm. Dels för att hon eliminerar SD:s inflytande och dels, för att det skulle kunna ge henne lite manöverutrymme, att agera självständigt i vissa frågor. Det såg vi i afghan amnestin.

Annie Lööf är en lömsk giftorm. Att de övriga partiledare i Alliansen inte inser vad det är hon håller på med, kan hon glömma.  Utåt försöker de hålla en fasad, men bakom stängda dörrar, är de säkert vansinniga över hennes fulspel! Det har förgiftat hela Alliansen! Att Björklund hittills hängt med, får förklaras med att han kämpar för sin politiska existens! Han har en bra minister ersättning att se framemot, så det kommer inte att gå någon nöd på honom.
 
Löfven må se ut som en pajas, prata som en pajas, men nog fan blåser han upp resten av de borgerliga partiledarna på läktaren, gång efter annan. Lyckas han skapa en socialistisk regering och bryta blockpolitiken, trots att riksdagen består till 60% borgerliga, kan man inte annat än att geniförklara den gamla svetsaren och idiotförklara övriga sopor till partiledare.

Denna hemska cocktail kommer dessutom nästan ha en inhemsk majoritet för att kraftigt öka
den ekonomiska flyktinginvandring och öppna gränserna på vid gavel.
Vi kommer kanske få 4 år till av vidriga marginalskatter, höjda skatter på allt mellan himmel och jord och fokus på elcyklar, slopad kärnkraft och andra galenskaper.
Det enda som stoppa detta scenario är att Lööf vaknar ur sin ”bubbla” och inser verkligheten. Foliehatten undrar om vi inte kan se framemot ett extraval, samma dag som EU-valet!
Det är allt lätt att vara efterklok. Om Alliansen drivit en mycket strikt invandringspolitik hade hundratusentals röda röster inte funnits idag, SD hade inte alls vuxit lika mycket och Alliansen hade haft egen majoritet. Det blev en episk ”backfire” för Reinfeldt som både lyckades med att kraftigt försämra Sverige och motverka framtida borgerliga regeringar.

1 kommentar:

  1. Löfven, vem representerar han? Jo i huvudsak asylanter.
    Huvuddelarna av det arbetande folket ger Löfven fingret.

    Åkesson är i rakt motsatt ställning, i stort sett alla hans väljare är svenska nettoskattebetalande hederliga människor som gör rätt för sig.
    Och honom behandlar de som skit. Skamligt är bara förnamnet.

    SvaraRadera