onsdag 3 oktober 2018

Floskelsprutan Annie Lööf vill framåt! Men vart är hon på väg?

Vart är Annie Lööf på väg? Den frågan ställer sig säkert, en stor del av svenska folket.
 
Igår erhöll Ulf Kristersson talmannens uppdrag, att försöka bilda en regering. Samma dag som Kristersson fick detta uppdrag, gjorde Annie Lööf ett utspel.
Lööf: ”Mitt andrahandsalternativ är en samlingsregering med ett eller flera allianspartier och S.” Lööf öppnade först för att hennes "andrahandsalternativ" är en S-regering med stöd av allianspartier, men sedan backade hon och sa: ”M och S kan vara en regering, eller hela Alliansen och S.”
 
Kristersson är en ledare utan makt. Hans enda chans att komma till makten är via SD. Om han inte tar den, blir han avsatt. Man kan inte ha en lam anka som ledare för en majoritet i riksdagen.

Lööf har via sina uttalanden totalt målat in sig i ett hörn. Hon vill inte på några som helst villkor ta stöd av SD. Lööf vill inte bli stödhjul åt S! Lööf: ”äter hellre upp min högersko än bli stödhjul åt socialdemokraterna!”

Vad än Lööf väljer kommer hon bli utsatt för en svekdebatt. Väljer hon SD kan hon räkna med att drevmaskinen Bonniers och Aftonbladet, kommer att sätta åt henne något enormt.
Väljer hon S kommer riksdagens post att svämmas över av högerskor! Drevet mot henne kommer nu istället från nätet, eftersom delar av MSM, har utsett henne till statsministerkandidat!
 
Vad avskyr Annie mest? SD eller socialism/kommunism? Politik eller utestängande av ett annat parti? När alternativet Annieansen fallit. Vilket väljer hon först? Att lägga ner sin röst, när det gäller omröstning angående M och KD med SD stöd, eller en omröstning, där Löfven har stöd av MP, V och L.

Oavsett hur än Annie än gör kommer hon att göra fel i mångas ögon. En konsekvens av att måla in sig i ett hörn. De som röstar på C, vill inte rösta på S. De som röstar på C, vill inte rösta på SD.
Antingen släpper hon fram inflytande för SD eller så kommer hennes väljare att märka, att en röst på C är en röst på S och V. För andra gången. Detta dilemma är kopparormen värd.
 
Om man läser kommentarerna på Centerns Facebook, får man en bra uppfattning. Man röstar inte på C, för att få S i regeringsställning. C gick till val på att avsätta Löfven och att inte samarbeta med SD. Annie har upprepade gånger lovat att inte sätta sig med S i en regering, på Facebook, twitter och Instagram. Hade hon inte gjort det,  hade C inte fått över 8 procent i valet. Man hade varit ett MP-parti.

Centerns politik går inte ihop med S. C välvilja till invandring vilar på ultraliberala grunder och S välvilja på solidariska grunder med bibehållen välfärdsstat. Det går inte ihop. I övrigt är  C och S så okompatibla som det bara går. Vilken gemensam politik skulle de tänkas kunna ha? Med socialism får man extremt höga skatter, men inget tillbaka, bara pengar till invandrare och andra feministiska och ideologiska projekt.  En S regering med C skulle bara bygga på avståndstagande till SD.

Om man ska tro på Dagens Industris uppgifter, så har Löfven redan presenterat för L och C sakpolitiska förslag, där S är beredda att gå långt till höger för att behålla makten.
1. Stopp för Reepalu utredningens förslag - Privata vinster i välfärden kommer att tillåtas. Redan nedröstat i riksdagen en gång, men en markering mot V.
2. Bostadspolitiken - Skrotade subventioner.
3. Skatteväxlingar - I klimat- och miljöfrågor.
4. Arbetsmarknadspolitik - LO kan tänka sig öppna upp för lönedumpning för integrationens skull.
5. Anhöriginvandring - Generösare regler för familjeåterföreningar.

En som definitivt undrar vad Annie Lööf kommer att göra är Jan Björklund. Om vägen går till Stefan Löfvén stora famn, kommer Jan Björklund att jubla. Det är hans enda och sista chans att bli minister och samtidigt rädda sig själv, från att bli fimpade som partiledare för Liberalerna.

Annie Lööf talar mer än gärna om sin tydlighet och sitt fantastiska ledarskap. Men kanske mest om sin tydlighet. Annie Lööf är jättetydlig, tycker Annie Lööf.
Det kan man hålla med henne om i regeringsförhandlingarna. Hon har varit mycket tydlig med att hon på inga villkor vill tala eller förhandla med SD och inte vara stödhjul åt S. Med sitt ställningstagande har C förlamat och blockerat för en Alliansregering.

Dessvärre är det inte alltid som de glasklara uttalanden i hennes politik, har sjunkit in hos henne själv. Hennes uttalande om, att hon hellre äter upp sin högersko, än att bli stödhjul åt S, visar att hennes tidigare uttalande om S, har förvridits på vägen till något positivt. Är det längtan efter makten som gör att hon är totalt avskärmad från de uttalanden hon har gjort eller är hon helt enkelt en psykopat? Hennes agerande har faktiskt förvandlat regeringsförhandlingarna till rena rama röran. Med hennes utspel igår, tycks det enda alternativ vara, att samarbeta med de rödgröna. Hon måste vara högst medveten om detta eller så är hon totalt förvirrad.

Vad väntar Annie Lööf på? Hon vill kanske titta på, vad Uffe kan hitta på, den stackaren! Med Lööfs blockering av SD, har han inte mer än ett alternativ och det är att fråga Löfvén, om han vill stödja honom. När man såg Löfvéns flin igår, inser alla och även Uffe, att det är kört för honom.

För eller senare måste hon ta ställning, för vad Centern vill och det är det som hon kanske bävar för! Är hon rädd för reaktionerna om hon skulle ”svika” Alliansen och hoppa in i Löfvén stora famn? Stefan Löfvén öppnar mer än gärna sin stora famn och omsluter Annie i den! För Löfvén vore det en dröm som går i uppfyllelse, att få krossa Alliansen.
Man förstår att Annie Lööf har stora våndor när det gäller att ta detta stora och drastiska steg. Hon skulle krossa Alliansen för flera val framöver och frågan är också hur, väljarna kommer att acceptera detta svek som det trots allt är.

Finns nog inte något svenskt parti som för närvarande är mer falskt än C. Senast sa Lööf att hon är trött på folk som försöker ta billiga politiska poänger, varpå hon i nästa mening gjorde exakt detta. En hårt medietränad psykopat som bara vill ha mer makt. Lite som Baelish i Game of Thrones. Hon hade nog inte haft några problem med om Sverige brunnit ner, så länge hon fått styra över askan.


Politiskt finns det flera stötte stenar i samarbetet med S. En av dem är migrationspolitiken.
I Ekots utfrågning innan valet avslöjade Annie Lööf, att hon kan tänka sig att låta den tillfälliga asyllagen ligga kvar tills vidare. Det vill säga tills en parlamentarisk utredning har utrett hur en "långsiktig" och "hållbar" lagstiftning ska se ut. För en sådan vill Centern ha. För ett ögonblick lät det som ett klart besked från Lööf och SR lade upp nyhetsrubriken: ”Lööf beredd att låta den tillfälliga asyllagen ligga kvar." Lagd asyllag ligger – inte? Men så enkelt var det inte. I nästa andetag förklarade nämligen Lööf att förutsättningen för att den tillfälliga lagen ska få ligga kvar, är att den skrivs om. Centern vill nämligen återinföra rätten till familjeåterförening och kategorierna "särskilda och ömmande omständigheter".

Man skall bedöma partier efter hur de viktar sina frågor och sin politik. Centern må ha varit ett parti för egenföretagare och småföretagare runtom i landet och det kanske står kvar i en del av partiprogrammet, men de två frågor de idag brinner för är "miljön/klimatet" och invandringen.
Centerpartiet är numera ett hipsterparti i storstäderna, för i huvudsak välbemedlade kvinnor/övre medelklass fullproppade av illusionen, att Annie Lööf kan bli en svensk version av Hillary Clinton.
De unga bönderna lämnade C för länge sedan och kvar är den äldre bondestammen som står stadigt med bägge benen djupt i myllan och röstar på C som de alltid har gjort.
Snacket om "närodlat" har ingen verklighetsförankring, utan är bara en slagord för att ge den tunna och verklighetsfrånvända retoriken en touch av trovärdighet. Centern är ett globalistiskt parti som i sitt partiprogram säger att man strävar efter en värld utan gränser. Lite märklig att dom då har som slogan "närodlat politik!" Var finns logiken?

Riksdagen har en icke socialistisk majoritet. En majoritet som röstade bort S plus MP. Hade inte den majoriteten funnits, hade den regeringen inte blivit bortröstad. Något som groggnäsan har vårt att förstå. Enligt honom är han i majoritet. Att
Stefan Löfven återigen blir statsminister, kan han tacka Annie Lööf för.

1 kommentar:

  1. Helt överens med dina åsikter om floskelsprutan Lööf.
    En regering innehållande (s) blir en (s)-regering oavsett vilka andra partier som ingår..
    Mygelmästarna (s) kommer alltid att ta ledningen i en sådan blandning.
    Detta oavsett vad Lööf inbillar sig (eller inte begriper..)

    SvaraRadera