måndag 22 oktober 2018

Man kan bli hedersdoktor på att sprida fake news i SVT!

SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt har utsetts till 2018 års hedersdoktor vid Umeå Universitet, samhällsvetenskapliga fakulteten.
Motivering: ”För att hon på ett enastående sätt bidrar med en tydlig och begriplig bevakning av vår omvärld. I tider när demokratin och alla människors lika värde ifrågasätts och utmanas vill Samhällsvetenskapliga fakulteten uppmärksamma att hon på ett föredömligt och till synes enkelt sätt beskriver både svåra och komplexa samhällsfenomen. Hennes rapporteringar, präglade av hög aktualitet och professionalitet, bidrar på ett utomordentligt sätt till spridande av kunskap om vår samtid och utgör en motvikt till det nutida fenomenet falska nyheter.”

Foliehatten är inte alls förvånad eftersom Umeå universitet är som han förstått det, rödare än rött och då passar väl Carina Bergfeldt in perfekt.  Maken till mer vinklad vänstersmörja har sällan skådats. Är det någon oskriven regel, att när man bevakar omvärlden, så kan man skicka det politiska oberoendet åt helvete?
Malmö Högskola (numera universitet) utnämnde Liv Strömqvist (tidigare student där) till hedersdoktor för ett par år sedan, motiverat med hennes rika kunskaper och feministiska folkbildning. Ännu ett stolpskott, och en utnämning som väckte en del höjda ögonbryn här i Skåne.

SVT:s egen lilla fröken
Fake News är extremt osaklig och proklamerar emot Trump i varenda rapport hon gör i USA. Ett bra exempel är vid en skolskjutning där det i princip var Trumps fel, att det kunde ske och så ljög hon en massa om hur man kan köpa vapen. Varför sänder SVT den person som hatar USA och dess president i synnerhet?
En kort sammanfattning av hennes reportage från USA: Demokraterna är bra och Republikanerna är skit.
 
Carina Bergfeldt, demokraterna och vänstern och deras kompisar på TV anklagar president Donald Trump, för att vara psykiskt sjuk, inkompetent, dumsnut, rasist, sexistisk och homofob, kräver nu att Trump ska sätta saudierna på plats och räta ut många generationers beteende av en  brutal regim som inkluderar benhård sharia-rättvisa, (hugga av händer, stena kvinnor, hugga huvudet av homosexuella).
Fram till nyligen var
vänstern OK med sharia och om vi andra uttryckte oro, var vi islamofober. Nu när deras offer är en journalist, då är det en chock och de förfasar sig över sexhundratalets system.

 
Saudiarabien har nyligen skapat rubriker p.g.a. mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Vad som hände är naturligtvis tragiskt, men det är långt ifrån det enda brott som begåtts av Konungariket Saudiarabien. Trots dess historia om våld och brott mot mänskliga rättigheter har USA varit bästis med dem i årtionden.

Saudiarabien ändrade sin historia på fredagskvällen och medgav att journalisten Jamal Ahmad Khashoggi dödades av saudiska agenter i landets Istanbul konsulat.
Khashoggis död har genererat mycket internationell uppmärksamhet,eftersom det är en attack mot en kritiker av den saudiarabiska regeringen, men som bodde utanför Saudiarabien gränser och hade nära anknytning till amerikanska media (Khashoggi skrev för The Washington Post och andra publikationer.) 


Saudiernas pågående “ombuds-krig“ med Iran har orsakat ett fruktansvärt blodbad i Jemen, inklusive dödandet av 40 barn i augusti, när en skolbuss träffades av en amerikansktillverkad missil. Konflikten har också orsakat en utbredd svält som hotar att döda miljoner stora delar av befolkningen i Jemen.
Skillnaden mellan det här senaste dådet och Saudiarabiens långa historia om kränkning av mänskliga rättigheter och avrättning av människor är, att det är lite värre denna gång.
Det är också rena parodin att Saudiarabien sitter som ordförande i FN:s mänskliga rättigheter.

Senator Lindsey Graham har länge varit bland de starkaste förespråkarna för utländskt ingripande och har ivrat för amerikanska interventioner för "regimförändringar" över hela världen. Nu har Saudiarabien också hamnat på listan över länder där Graham kräver regimförändring. Han säger att  Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman är “giftig” och “måste gå."
 Så länge som bin Salman är ansvarig i Saudiarabien, lovar Graham att vägra "göra affärer med" eller besöka Saudiarabien. Graham säger också att han kommer att pressa för "sanktion från helvete för Saudiarabien." Betyder det att man stoppar vapenförsäljningen till Saudiarabien? 

 
Vad är det Carina Bergfeldt och andra Trump hatare vägrar förstå? Trump gör det han gick till val på. På kort tid har han förbättrat relationen med Nord Korea , sagt upp Nafta avtalet, sagt upp IPCC;s Parisavtal, avtal med Ryssland om kortdistansrobotar som ryssarna skiter i, sagt att det endast  finns två kön och inte 511 st.
 
Trots att vår media och Carina Bergfeldt pissar på honom i varje stavelse! Vill de nu ha hjälp med, att krossa Saudiarabien! Trump kommer att sitta i ytterligare en presidentperiod, till kommunisten Carina Berfeldts stora förtvivlan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar