söndag 28 oktober 2018

DN:s svarta vecka!

De flesta undrar säkert vem som kontrollerar fakta på DN:s redaktion eller snarare är det troligt, att DN numera tillhör fake news fabriken och det är ställt utom allt tvivel, efter denna svarta vecka för DN!

Peter Wolodarski manar till mer åsiktstolerans och mindre polarisering. DN skriver ett dramatiskt reportage om främmande ubåtar i Stockholms skärgård som egentligen inte finns, för att skrämma upp svenskarna om ryss hotet. Sedan händer det helt otroliga, att man hänger ut fel SD-person som rasist. Att anklagelsen utgår ifrån en enkel omvärldsbetraktelse som dessutom är vetenskapligt bekräftad kan också noteras.
Professor Johan Hjelm totalsågar en rapport om "Kartläggning av rasism mot samer i Sverige."
 
Peter Wolodarski om åsiktstolerans: ”Ett problem med dagens inflammerade politiska klimat är att alla anser sig utkämpa en kamp som både är god och viktig, ja avgörande för mänsklighetens framtid. Att världen som de känner den är under allvarligt hot.
På ena sidan finns de som är övertygade om att västvärlden hotas av en fascistdiktator som står alldeles vid dörren, har fått in höger fot och är på god väg att proklamera en högertotalitär regim. På andra sidan de som ser invandringen, i synnerhet den från muslimska länder, som en invasion med målet att avskaffa demokrati, yttrandefrihet och modernitet.”
Vad Wolodarski ömmar för framgår ganska tydligt.

Foliehatten kan inte komma fram till något annat att DN med flit hängt ut SD:s riksdagsman Jonas Andersson. DN påstår att Jonas Andersson anonymt på en "rasistisk sajt" under 2010-2011 kallat asylsökare för "parasiter" och skrivit att "gemene somalier" har lågt IQ. Problemet är bara att det är en helt annan person som skrivit det, inte den Jonas Andersson som syns på bilden i DN.
twitter finns ett inlägg av Jonas Andersson, en helt underbar läsning!

I början av oktober 2018 överlämnades ”Kartläggning av rasism mot samer i Sverige” till regeringen. Rapporten uppmärksammades stort i medierna som förklarade att ”Två av tre samer har blivit utsatta för rasism” och Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke var ”förfärad över rasismen mot samer” och såg ett stort behov av politiska åtgärder.

Jonny Hjelm, professor i historia vid Umeå universitet sågar den helt och skriver: Rapporten Kartläggning av rasism mot samer i Sverige” är undermålig och att göra politik med utgångspunkt i denna rapport är bisarrt. Projekt­gruppens essentialiserande beskrivning av samer och svenskar ligger farligt nära det kulturrasistiska synsätt som finns inom den yttersta ­högern. Ett problem med rapporten är användningen av begreppet etnoras och dess essentialiserande homogenisering av samer och svenskar. Samerna förklaras ha en särskild ”livsstil”, ”kultur”, ”kunskap” och ”egen historia”. Här finns ingen problematisering av den samiska identiteten utifrån ett teoretiskt perspektiv, till exempel förekomsten av multipla identiteter: att man kan vara svensk, same, kvinna etcetera i en och samma person, men med varierad styrka beroende på socialt sammanhang.”

Artikeln om rasism mot samer, är ett riktigt guldkorn och fullständigt absurd och smått fantastisk läsning i DN:s svarta vecka. Foliehatten läste först artikeln lite lätt avkopplad, men efter bara ett par meningar, måste han gnugga sig i ögonen, skaka på huvudet och undra om man har läst rätt. Här har Bolibompa Kunke och sametinget beställt en utredning, vars syfte var att utreda rasism mot samer. Detta borde rimligen vara något som alla PK-fans finner mycket lovvärt. Rasism riktad mot alla minoritetsgrupper, oavsett vilka de är, är ett vidrigt ont som måste bekämpas med alla medel - Sverige i ett nötskal!
Granskning som är beställd av sametinget för att säkerhets ställa rasismen mot samer, är enögd och vinklad. Sett ur samernas perspektiv borde rimligen ingenting kunna gå snett kan man tycka. I synnerhet som det givetvis är samernas egenupplevda verklighet som ligger till grund för slutsatserna i rapporten. Hjelm som skrivit detta debattinlägg är inte bara av annan uppfattning och hans analys är en total sågning och utgör det mest häpnadsväckande Foliehatten läst om sågningar.

Foliehatten rekommenderar alla att läsa artikeln i sin helhet, många sjuka guldkorn utlovas. För Annie Lööf måste detta vara rena rama katastrofen när den häcklande Hjelm till och med ger Björn Söder rätt i sin analys av samer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar