måndag 22 oktober 2018

Först vill globalisterna äga all makt sedan plundrar man samhället!

Finansmakten vill ha fortsatt möjlighet att slussa pengar till anglosaxiska skatteparadis från världens produktiva länder däribland Sverige som gjort asyl till industri. De tar skattepengar via invandringen till globala företag, riskkapitalbolag och banker till brevlådeföretag och fonder i skatteparadis.

SVT Nyheter avslöjar i en artikel att storbanker står bakom en gigantisk skatteplundring! Enligt artikeln skulle det vara fråga om minst 70 miljarder kronor, men senare uppgifter säger, att det tydligen ska röra sig om 55 miljarder Euro eller ca 560 miljarder SEK som bankerna har stulit. Begreppet ”bankrån” har fått ny innebörd.

Foliehatten blir alltid skeptisk när SVT och TT kommer med sådana här uppgifter, inte för att det nödvändigtvis är osant, utan för att avsikten kan vara att fånga uppmärksamheten från något annat. Just det här är så stort, att han har svårt att tänka sig vad "det andra", i så fall skulle kunna vara. Kanske hittar även en blind höna ett korn ibland! Foliehatten tvivlar inte på att det finns journalister inom SVT som har de bästa av intentioner, även om det allt som oftast verkar bli fel. Eftersom detta är en världsnyhet, så kunde inte SVT sopa detta under mattan.

Upplägget kallas ”cum-ex”, latin för ”med” och ”utan”. Det är en komplicerad korttidshandel med aktier som säljare och köpare fysiskt inte äger. Affären görs precis kring dagen för utbetalningen av vinsten/utdelningen, på aktien. Man lyckas hävda, att man skall skatta för utdelningen i något annat land. Upplägget gör, att ägandet blir diffust och systemet luras. Då kan flera parter, om de till exempel kan påstå att de i stället ska skatta utomlands, kräva tillbaka vinstskatt på en och samma aktieutdelning, skatt som dock bara dragits en gång. Kruxet är bara att man inte fått någon utdelning. Så det har inte heller dragits någon skatt.
Upplägget lite kort:
Bank A säljer aktier utomlands dygnen före utdelningen.
- Företagen betalar ut aktieutdelningen till bank A.
- Skatteverket drar skatt.
- Bank A hävdar sen att aktien är såld och begär tillbaks skatten.
- Bank A skickar sen aktieutdelningen till köparen.
I avancerade fall kan det vara mer komplicerat. Man blandar in många parter(banker) och att aktien lånas ut och möjligen även byter ägare ett antal gånger på kort tid (någon dag eller två). Om detta stämmer är det ju rent bedrägeri.

Enbart en transaktion kan bestå av aktier värda mer än 1 miljard euro och de pengarna måste garanteras av banker för att affären ska kunna äga rum. Därför behövdes banker, som SEB, Deutsche Bank, Barclays och BNP Paribas, säger skatterättsprofessor Christoph Spengel, som forskat om fenomenet, till TT.
Det verkar som om flera hundra amerikanska fondbolag också är inblandade. Det är nog dom som lånat ut aktierna. Sen verkar huvudmannen vara bosatt i Dubai.

Hade det bara varit frågan om aktielån hade bankerna inte behövt låna ut stora belopp, så på något sätt handlar det nog om att aktierna även bytt ägare under en kort period. Kanske har de bytt ägare flera gånger.
Det är frågan om rent bedrägeri även om huvudmannen i Dubai hävdar att han "bara" utnyttjat ett kryphål som enligt honom är lagligt. Sen är frågan om vem som är skyldig till vad. Det lär nog ta tid att reda ut.

Möjligen, möjligen är det så att man gjort upplägget på ett sätt som medför att man inte bryter mot några lagar. I så fall ska det bli mycket intressant att se, hur de drabbade länderna agerar. För oavsett om det är lagligt eller inte, är det helt oacceptabelt.

Till skillnad från avancerad skatteplanering handlar det alltså inte om att minimera sin skatt, utan att plundra statskassan. Men det räcker inte med en plan som några smarta mäklare och advokater utarbetat. De finns hos bankerna, en bransch där männen hade sin bakgrund eller gamla goda kontakter. I cum-ex-filerna är exemplen många, på affärer där stora banker står för finansieringen, mot att få en del av kakan. Som i fallet SEB. Det behövs också pengar – riktigt mycket pengar – för att göra affärerna

Att folk inte blir mer upprörda över sånt här har Foliehatten svårt att förstå. Folk går i taket så fort skatter och inte minst skattehöjningar kommer på tal, men har sällan synpunkter på, när skattepengar man själv varit med och betalat in, bara försvinner ner i fickorna på banker och aktieägare.

Om man tycker det är jobbigt att betala skatt borde det bli ramaskri, när man inser att man dessutom får mindre för pengarna, för att banker och aktieägare dränerar statens skattekonto.
Skattepengarna är våra gemensamma tillgångar, om bankerna stjäl miljarder från staten stjäl de också pengar av invånarna i Sverige. Hur många hade accepterat om det plötsligt saknades pengar på sparkontot, för att banken bara plockat ut det?

SEB utpekas i Sverige och det finns ett tiotals banker som kan nämnas, några är bland världens största: JP Morgan Chase, Morgan Stanley, Merrill Lynch, Société Générale, Commerzbank, Macquarie, Hypovereinsbank (HVB), Credit Suisse, med flera.
SEB har lämnat följande kommentar på sin hemsida:
2018-10-18 08:26

Flera medier publicerar på torsdagen uppgifter om att SEB i Tyskland, har medverkat i att finansiera brottsmisstänkta skatteupplägg i Tyskland. Här är SEB:s kommentar till uppgifterna:
SEB finansierar inte så kallade cum-ex affärer. SEB har inte heller strukturerat den typen av upplägg där syftet är att undvika att betala skatt, genom att återkräva skatt som inte är betald. SEB har inte heller kundrelationer där det enda syftet är att undvika skatt.
Som en del i de tyska myndigheternas utredning genomfördes ett besök på SEB:s kontor i Frankfurt november 2016. Anledningen till besöket var att samla information och dokumentation kring andra externa aktörer. Åklagarmyndigheten var tydlig med att det inte fanns någon misstanke mot SEB. Då SEB och alla andra banker omfattas av banksekretess krävs ett domstolsbeslut för att ta del av kundinformation. SEB har fullt ut samarbetat med åklagarmyndigheten i full transparens.
SEB fick i juli 2018 kännedom om att en tidigare chef inom SEB i Tyskland förekommer i den pågående utredningen. Inget åtal har väckts mot personen och SEB har begärt att få insyn i undersökningen men har inte fått någon ytterligare information från myndigheterna i Tyskland. I och med att det är en pågående utredning, att personen inte längre finns kvar i banken samt att inget åtal har väckts har det inte heller funnits några skäl att kommunicera kring detta.


Sjukt kul att Foliehatten som privatperson blir ifrågasatt när han vill sätta in 10 000kr i cash och samtidigt pågår det penningtvätt för miljarder.

Ännu en gång så visar dessa banker vilka parasiter dom är. Dom skapar absolut ingenting, dom lever på andras produktiva arbete, för en produkt som dom inte ens har. Och snor dessutom skattepengar.

Hela Bryssel är en blandning mellan lobbyister och politiker. Man gör sig ett namn som politiker, lyssnar på lobbyisterna och sedan får man något fint jobb efter avslutad politisk karriär. Se hur det gick för Reinfeldt som efter politisk karriär blev bankster för Bank of America och tjänar multum. Stat och kapital är tätt sammankopplat och makt och sociala strukturer som byggs upp och vävs samman.

Man kan sammanfatta hela det ekonomiska systemet så här enkelt: Det är ett gigantiskt bedrägeri och luftslott/pyramidspel som pågått och pågår än. Det finns ingen skillnad på politiker, staten, oligarker och finansbaroner. De sitter alla i samma båt.

En sak är säker, och det är att det finns absolut inget som är säkert i denna ekonomiska luftbubbla. Ytterst få förstår sig på systemets komplexa uppbyggnad och struktur. Ett mästerligt regisserat skådespel. Du kan investera i papper, ädelmetaller, kryptovalutor och inbilla dig att det är säker investering för att skapa trygghet när väl "krisen kommer." Det finns inga garantier. Särskilt finns det inga garantier när du ha investeringar gjorda i immateriella tillgångar, pappersbärande investeringar i aktier, obligationer och fonder som kan vara borttrollade när som helst, utan att du anar något.

Nu väntar Foliehatten på att Uppdrag granskning synar den svenska byggbranschen med alla miljarder som "rullar" ut till europeiska länder, för att gömmas där.
Sverige är ett stort j….a svartbygge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar