onsdag 17 oktober 2018

Vuxna med försörjningsstöd går på restaurang!

Återigen ser vi en ”snyftartikel” i Aftonbladet! De tar upp att Hossein Jafary, 19 år har försörjningsstöd, men får inte använda Swish!

Foliehatten trodde i sin enfald, att sådana artiklar tillhörde gårdagen! Det som kanske är intressant med denna artikel, är att man får en osminkade bild av det vanskötta Sverige.
Drar den här typen av artiklar verkligen läsare fortfarande? Är det nå
gon som orkar läsa ”dyngan” nu för tiden, annat än för att få sitt MSM-förakt bekräftat?
Är dags för MSM och Aftonbladet att börja fokusera på reella samhällsproblem, istället för att försöka manipulera människor genom snyftartiklar. Sedan insåg Foliehatten, att det är kvällspressens mening att vinkla verkligheten. Kvällspressens huvuduppgift är tydligen, att manipulera läsare och driva opinion, inte att folkbilda.


Hossein och hans vänner verkar inte fatta att försörjningsstöd är inget som man lever på, utan är en akut ekonomi som man endast har i 1-3 månader. Hossein och Aftonbladet verkar inte heller fatta, att avdrag görs för alla inkomster han får in på kontot, det handlar inte om att Swish används eller inte. Uppenbart är att till och med den kvinnliga artikelförfattaren, känner till, att det visst går att använd Swish, men de som har försörjningsstöd, får sitt bidrag nedskrivet av alla intäkter.

Typiskt också med känsloargument som "jag känner mig mobbad." I
Aftonbladets kvinnodominerade värld, räcker det med ett slappt känsloargument, för att komma undan.
 
Varför gråter han om "flyktingungdomar"? Tror han att det bara är de som "inte får Swisha"? Det som Foliehatten reagerat mest är:
man känner sig lite mobbad på något sätt. Alla andra ungdomar kan Swisha varandra. Det är bara vi flyktingungdomar på Lidingö som inte kan använda den här tekniken som är jättevanlig i Sverige och i världen. Vad är felet på oss?”

Nu är inte Foliehatten skattebetalare i Lidingö, men det hela är i hans ögon väldigt magstarkt.
”Efter restaurangbesök med kompisar har det blivit allt mer vanligt att en betalar hela notan och resten av sällskapet för över pengar via betalnings appen Swish. Så har även Hossein Jafary, 19, och hans kompisar gjort.”
Om det hade varit så, att en person betalade notan och de andra
Swishade, så hade soc sett det på kontoutdraget och det hade inte påverkat socialbidraget. Men eftersom de köper/säljer svart, så påverkat det deras inkomst och då reglerar kommunen deras bidrag. Inget konstigt. Fast konstigt att det skrevs och publicerades en artikel om det.

Vuxna med försörjning
sstöd som går på restaurang?
”Då begärde Lidingö stad ut kontoutdrag för tre månader tillbaka för Hossein och flera av hans kompisar. Det ledde till att flera av ungdomarna fick mycket lågt försörjningsstöd i september”
Hossein: ”Det vore mer rimligt om de satte någon gräns, om de sa att man kan Swisha under 5 000 kronor eller något sådant.”

Det verkar som om inte Hossein har den minsta susning om, att svenska ungdomar inte har sådana summor att röra sig med. Att Socialförvaltningen sätter upp kontroll regler, för sina klienter är inte rasism. Han verkar för övrigt ha för högt socialbidrag, eftersom han och hans vänner har råd att äta på restaurang.

Vad ska riksnormen räcka till? Så här står det om matkostnader i riktlinjerna: Livsmedel: Beräkningen av livsmedelskostnaderna utgår från en fyraveckorsmatsedel som följer Livsmedelsverkets näringsrekommendationer. Utgångspunkten är att all mat lagas hemma. Vissa halvfabrikat ingår samt inköp av allt matbröd. Kostnader för t.ex saft, godis och chips ingår inte. Med andra ord, går det inte att äta på restaurang, enligt kommunens regler ska du inte ens få köpa en chokladkaka.

Han är väl sur att den lättlurade och ömkande svenska
socialmyndigheter inte var hundraprocentig i det arbetet och att han och hans vänner, också drabbas av fullt rimliga regler.

Hossein sitter med en stor klocka i guld (uppenbart fake förvisso), en ny Samsung, hävdar att han är 19, men ser ut som 35-40 och vill kunna Swisha ca 5000:- i månaden, utan att det påverkar hans socialbidrag. Hur kan denna artikel publiceras?
 
Artikeln
har kommit upp på Aftonbladets FB-sida. Det är bara personer med utländska namn som påpekar hans ålder.
Problemet är inte att de använder just Swish. Problemet är att de säljer/köper knark/sex och får betalt/betalar via Swish.

För Foliehatten är det obegripligt hur en journalist kan utelämna i princip all väsentlig information rörande en dom i förvaltningsrätten och sedan skriva en snyftartikel. Att helt utelämna att personen fått inbetalningar på 2100 kr från CSN.
Att påstå att personer med försörjningsstöd inte får Swisha.
Att påstå att han betalt för en nota, men utelämnar att han sedan betalar tillbaka pengarna kontant.
Hossein får använda Swish hur mycket han vill så länge han visar att pengarna inte har ökat den disponibla inkomsten.

Läs själva...

FÖRVALTNINGSRÄTTEN I STOCKHOLM
2018-08-09
Mål nr: 14586-18


Socialnämnden i Lidingö stad (nämnden) beslutade den 28 maj 2018 att bevilja Hossein Jafary ekonomiskt bistånd om 775 kr för juni månad. Nämnden ansåg att två insättningar på Hossein Jafarys bankkonto om 20 kr
respektive 100 kr den 9 maj 2018 och inbetalningar från Centrala studiestödsnämnden (CSN) om 2 100 kr skulle räknas som inkomst.
Hossein Jafary Överklagar beslutet och yrkar att de två insättningarna inte ska räknas som inkomst och att inbetalningarna inte ska räknas med för juni månad. Han anför sammanfattningsvis följande. Trots att han har haft fyra olika socialsekreterare från den 11 april 2018 har ingen berättat för honom att alla insättningar på hans konto räknas som inkomst och dras av från hans
försörjningsstöd.......

Artikeln är ett praktexempel på en oerhört integrerad ung man som direkt anammat den svenska metoden, att springa till tidningarna och gråta för småsaker och det är bara i Sverige som man äter restaurangmat för försörjningsstödet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar