tisdag 30 oktober 2018

Bostadsinfarkten i Sverige!

Det som händer i Kungsbacka nu, är givetvis bara en början. Listan över olösliga problem i Sverige är mycket lång. En av de olösliga problemen är bostadsbristen.

Framför allt är det brist på hyresrätter. Ett bra e
xempel är vad som händer i Stockholm, efter att det nya borgerliga styret tagit över. M vill sälja ut hela allmännyttan överallt. Om möjligt till enskilda men i annat fall till andra byggföretag. Marknaden kan sedan bygga bostadsrätter om den så önskar. Mera byggpolitik än så finns det inte.
Dessutom ljuger man om vad det är man gjort och vad man tänker göra framöver. Snart kommer människor att tvingas sova på gatorna eller bygga läger i skogen. Ovanpå detta skall kommunerna ordna lägenheter till nyanlända.

Fortfarande finns det många svenskar som nästan hysteriskt försvarar svensk ”demokrati” trots allt som händer i landet.Det finns inga "olösliga problem" enligt politikerna. Det kallas för utmaningar och har så gjort sedan hycklaren Ullenhags tid, då han var integrationsminister i Alliansregeringen. Sedan försvann Ullenhag till Jordanien, där han blev ambassadör, fjärran från det kaos, han i högsta grad medverkade till att ordna.

Kungsbacka kommun har just nu, en så kallad "akut bostadskris" och vill därför att svenskar öppnar upp sina hem, för nyanlända invandrare från MENA och Afrika som har beviljats uppehållstillstånd och omplacerats till kommunen. Kommunen ska ordna boende för dessa personer.

Kommunen skriver i ett pressmeddelande, att
kommunen inte kan hitta bostäder åt
alla de 400 nyanlända invandrare som man beordrats via lagtvånget, att ta emot det här året.
Bostadsbristen i Kungsbacka har varit enormt stor under många år.
Men kommunen tvingas ändå, ta emot ännu fler invandrare. Det handlar om cirka 100 personer under perioden oktober till december 2018 och därefter cirka 20 personer per månad.
 
Den halvmiljon flyktingar som beräknas komma till Sverige de kommande 4 åren, var har politikerna,tänkt att de ska få plats?
Löfvén kallade flyktingar för "en liten ansträngning! Det är bara en liten ansträngning just nu men lönsam på sikt!" Massinvandring utan någon som helst kontroll.
 
För att bli av med problemet och fortsätta på den sanslösa invandringen införde regeringen en lag 2016: Förordning (2016:39) om mottagande av vissa nyanlända invandrare för bosättning. Migrationsverket ska beräkna hur många nyanlända som har behov av bosättning i en kommun under det kommande kalenderåret (mottagandebehov).
Regeringen vältrade över ansvaret och kostnader på kommunerna! I anvisningslagen framgår att kommunplacerade invandrare med uppehållstillstånd, har rätt till ett boende i två år. Sedan upphör kontraktet och de är därefter skyldiga, att hitta eget boende. Men det finns inga boenden i Kungsbacka och det blir svårt att vräka barnfamiljer.
Asylinvandringen ges förtur till hyresrätter och om kommunerna som inte har tillgång till hyresrätter, så köper man för skattepengar bostäder och härbärgerar.
Det var till och med någon lokalpolitiker i Göteborg som försvarade förfarandet med "vadå, vi höjer ju priserna på folks bostäder, det är ju bra!

Med sin bostadsbrist, såg Kungsbacka ingen annan utväg än att köpa in 50 trailers=villavagnar, för 80 miljoner= 800 000 per styck  och ytterligare 50 är på gång. Vagnarna kommer att placeras runt om i kommunen i mindre grupper på lämplig plats, i närheten av  vatten och avlopp. Efter  beviljat bygglov har detta överklagats. Om man fortsätter med att överklaga, kan det ta flera år, innan de är på plats. De enda sovplatser nu kommunen har att erbjuda är sovsalar!
Kommunerna kommer att få ett underskott på mellan 60-80 milj. I valrörelsen lovade man bidrag till kommunernas underskott. Så länge det inte finns en regering på plats kan inte vallöften hållas.
 
Det är ingen statshemlighet, att det är den långa etableringstiden till egenförsörjning för kommunplacerade flyktingar som är orsaken. När vi nu snart går in i lågkonjunktur kommer etableringstiden att förlängas, om de ens någonsin blir självförsörjande. Belastningen på kommunernas budget kommer att bli enorm, om inte staten kompenserar fullt ut.

Trots detta kända faktum visar Migrationsverkets siffror, att Sverige kommer att ta emot en halvmiljon ekonomiska migranter, de närmaste åren! Foliehatten undrar varför?

Sverige har en bostadsinfarkt och ekonomiska problem i kommunerna! Vi kan redan idag se, att man börjat dra ner på bostadsbyggandet, trots att behovet är enormt!

2 kommentarer:

 1. Säger bara: hear, hear!
  Kommer våra politiker att begripa vad de ställt till med?
  Att bostadsmarknaden är fakta, verklighet, och inget som kan "tyckas bort".
  Vi minns alla "Vi måste... bla-bla.."
  Samma för jobben, för skolan, för vården..
  Tror inte det. Räcker med att beskåda det tragiska skådespel som utspelas i Sandlådan just nu för att inse det.

  SvaraRadera
 2. Jag gillar siffror. Siffror är så långt ifrån "tyckande" man man kan komma. Siffror är hårda fakta man kan slå sina opponenter i huvudet med (bildlikt förstås)
  Så nu har jag gjort lite research (nåja..) betr orten Kungsbacka.
  Kommunen som helhet har ca 82 000 innevånare, tätorten isig står för drygt 19 000. (från Wikip)
  En koll på bostadsförmedlingen i kommunen visar att det just nu finns 7 (sju!) lediga lägenheter.
  Man kan nog lugnt påstå att när kommunen med dessa bakgrundsfakta plötsligt tvingas ta emot 400 nya innevånare så är "400" ett mycket stort antal!
  Med nämnda klientel i åtanke så gissar jag att ödebygden utanför tätorten (med 60 000 pers) inte är så attraktiv för dem, de tycks ju i allmänhet föredra tätort.
  Hur många lägenheter kräver 400 stycken, antalet beror förstå på dessa fyrahundras familjekontellationer, "ensamkommande barn" eller hel familj.
  Ett hundra kanske? I varje fall minst 50 st.
  Var hittar vi dem?
  Stassministern kanske vet, eller han kanske inte bryr sig?
  Hans känsla för att lyssna på medborgarna är noll.
  Vad säger de boende i Kungsbacka?
  De som nu förväntas inhysa de 400?
  sd går mot ännu ett rekordresultat?

  (Och vad säger Tomas *berg/Bergström aka "Näthatsgranskaren" om detta inlägg?)

  SvaraRadera