fredag 14 december 2018

Dags att sätta upp en staty över Stefan Löfvén!

Att Stefan Löfvén skulle förlora dagens omröstning har varit klart sedan några dagar. Mindre väntat och det var dagens skräll, att V la ner sina röster och meddelade kort och koncist, att skall Löfvén bilda regering, vill V ha ett inflytande.

SD:s Karlsson sammanfattande på ett oerhört bara sätt, alla de misslyckanden och de försämringar Sverige drabbats av under Löfvéns tid som statsminister. 

Dags att sätta upp en staty av Stefan Löfvén. På sockeln skall ristas in, alla de grova tavlor som den rödgröna regeringen åstadkommit! Statyn var inte själv närvarande vid omröstning och av Aftonbladet framgår det att Löfven befinner sig utomlands!
Löfvén: Jag kan inte ersättas på Europeiska rådet och Sverige ska vara här. Det är så viktigt. Det är både Brexitfrågan, det är långtidsbudgeten och det är migrationsfrågan. I riksdagen kan jag inte göra något nu, utan bara avvakta ett beslut och då är det så med det.”
Inser inte Löfvén att han kommer att bli historisk vid en andra nedröstningen eller är han en sådan idiot, att han tror att det är viktigt, att han är närvarande vid mötet. Alla känner till att han inte längre har någon makt!
Återigen visade Löfvén hur enormt korkad han är, när han mobbade Åkesson. Det var kanske ett av de dummaste uttalande Löfven gjort i sin karriär. Där sjönk han ytterligare i mångas ögon. Han hånar Åkesson för att han är pappaledig över jul och planerar, att åka till Thailand.

Den som observerat Annie Lööfs ordval kanske studsar till! Lööf säger till SVT efter dagens val, att de inte vill ha SD:s aktiva stöd. Tidigare ville hon inte ens ha SD:s passiva stöd heller. Det går fort i hockey, förlåt politiken!

När S-ledaren nu saknar stöd, tänds hoppet åter hos de de inom C och L som tyckte det var fel att säga nej till Kristersson.
Flera uppgiftslämnare säger till Aftonbladet att stödet för att ge M-ledaren en ny chans ökar. Inom L har konflikten skett inför öppen ridå, men vad som skett i C har det varit mer tyst om.
Under torsdagskvällen fattade L i Örebro län beslut om att de vill släppa fram Ulf Kristersson om möjligheten ges igen. Det skulle inte förvåna om fler inom L tar sitt förnuft till fånga.
Enligt läckor till Aftonbladet har det den senaste tiden lobbats rejält internt, för att C ska ställa sig bakom M-ledaren vid en ny statsministeromröstning. Det skulle vara en helomvändning mot C:s tidigare ställningstagande där man röstade nej, med motiveringen att en M/KD-regering skulle bli beroende av SD:s stöd
Bland dem som lobbat hårt för en M-regering sägs ett par av C:s nuvarande riksdagsledamöter finnas. Men också organisationen Centerstudenter uppges ha varit aktiv i frågan.
Aftonbladet uppger också att det finns två olika spår hos C som vill att C ska ställa upp bakom Kristersson. Det första handlar om att Alliansen måste hålla ihop. Man säger att den varit en enhet i 14 år och är det bästa sättet för de borgerliga partierna att ta matchen mot S. I grupperingen sägs personer även driva uppfattningen att Stefan Löfvens politik är dålig för landsbygden.
Det andra som lyfts fram är frågan om hur man ska komma undan att ge SD inflytande. Annie Lööf har sagt att C inte under några omständigheter kommer att göra sig beroende av SD. Enligt Aftonbladets källor driver nu flera företrädare internt att det går att komma runt SD-frågan, även om Kristersson släpps fram.
C skulle fungera som en garant för att SD inte skulle få något inflytande i en minoritetsregering eller ett budgetsamarbete i riksdagen med en smal M-regering. Om SD fick inflytande skulle C avbryta samarbetet och fälla Kristersson.
C:s partistyrelse och riksdagsgrupp hade ett utdraget möte för två veckor sedan, innan förhandlingarna påbörjades. Man hade då Stefan Löfvens första svar på Annie Lööfs kravlista på bordet. Flera källor gör gällande att en majoritet för att Lööf ens skulle sätta sig i samtal med Löfven saknades. De flesta ville säga nej redan då. Har centerpartisterna ens diskuterat igenom regeringsfrågan på allvar?

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin var beredda att överge Löfven och sätta sig i en alliansregering, kunde Expressen avslöja. Det kom fram efter Lööfs sondering. Centern läckte då ut, att MP var beredd att stödja Alliansen och Lööf skulle vara statsminister. Inte så snyggt att avslöja detta för MP:s kompisar i det röda blocket. Kravet var att Annie Lööf och inte Ulf Kristersson, skulle utses till statsminister och därför föll alternativet. Uppgifterna bekräftas också av en C-källa och att M totalvägrad.
 
Tecken tyder på att förhandlingarna med fienden(S), inte alls gått så bra som C och L vill hävda och därför har de sansat sig och det kan vara droppen för en omsvängning! Förhandlingarna stoppades i tid och Löfvén blev riktigt överraskad av att Lööf gick ut så snabbt, med sin presskonferens i början av veckan, där Lööf nobbade Löfvén.

Givetvis kan SD försöka uppnå något eller ställa ultimatum som inte M-KD kan godta, men det är nu en gång minoritetsregeringarnas dilemma, man kan göra mycket, men inte allt. Frågan är om inte SD kommer visa ansvar och släppa fram en M/KD regering. Förhandlingar kommer ske indirekt via diverse uttalande i media och på andra inofficiella sätt, precis som man gjorde inför M och KD:s budget.
Läser man M/KD budgeten är det uppenbart att man i vissa textavsnitt blidkat SD. Det skulle kunna varit skrivet av SD själva.
Allt fler alliansväljare vill se ett samarbete med SD inom de frågor där partierna tycker lika.  

En Sifo-undersökning visar som jämfört stödet för ett samarbete innan valet, med stödet som finns nu. Störst vilja till ett samarbete finns bland Moderaternas, Kristdemokraternas och Liberalernas väljare. Stödet bland Moderaternas väljare går nu upp i rekordhöga 76 procent; en ökning på 9 procentenheter.
Störst var dock förändringen bland Kristdemokraternas väljare. 89 procent av partiets väljare vill se ett SD-samarbete, vilket är 14 procentenheter fler än vid mätningen innan valet.

Nu kommer talmannen att sätta press på partierna och den fortsatta processen blir på följande sätt:
Han kommer att tydliggöra för alla partiledare att han har för avsikt att lägga fram UK i den 3:e omröstningen och SL i den 4:e.
Detta kommer att sätta stor press på C och L. De måste helt enkelt välja vilken statsminister de vill ha eller om de föredrar ett extra val.
Det blir upp till bevis för både C och L och vilket alternativ de väljer!

När Foliehatten hörde Lööf och Björklund på SVT , ser han det som klart:  En M+KD-regering innan årsskiftet! Annars äter Foliehatten upp sin högra sko!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar