måndag 17 december 2018

DN skiftar sitt dagliga tragglande om Trump till klimattragglande!

DN:s dagliga tjat och tragglande om Donald Trump har varit ett riktigt lågvattenmärke, till slut insåg även DN, att läsarna tröttat. Efter den varma sommaren har nu DN, skiftat fokus till klimatet. För en utomstående objektiv granskning, så tycks fokuset på "klimatet", precis som skvallret om Trump, användas som ett slagträ mot den konservativa rörelsen i Europa. Det kan också bero på, att asylsnyft inte längre säljer. Nu är det klimatsnyft och elaka män med bil som används för att piska upp samhällsmotsättningar.
 
DN inledde sin nya krigföring, med tiotals krönikor om klimatet av den totalt okunnige kulturskribenten Björn Wiman, vilket kulminerade i en samlingsbok där bland annat Expressens recension anmärkte just på att stora delar av Wimans klimatångest verkade handla om att svartmåla en fiende, den konservativa högern och Trump. Pappersupplagan ett par veckor före valet 24 sidor jämnt, var ännu värre och lika alarmistisk.
 
Foliehatten undrar om inte DN är som vanligt sent ute, att hoppa på det elektriska snyfttåget om klimatet. Klimatfrågan börjar stå en upp i halsen, där varenda företag och varenda journalist skall mantra på om klimatet. De företag som inte har mantra om klimatet i sina annonser, får mina pengar.
 
DN:s sätt att behandla klimat ”är” grov propaganda, dessutom i tydliga partipolitiska syften, man vill rädda sina älsklingar MP kvar i riksdagen genom att göra extratidningar och i övrigt hårdvinkla allt möjligt om klimatet. Extratidning före valet, extratidning nu inför ett eventuellt extraval där MP ska räddas kvar än en gång och helst bli vågmästare igen.
 
Det är rätt fascinerande att se och beskåda i nätupplaga av DN, ett rätt så groteskt spektakel, av hur ledande politiker och att även FN nu vänder sig till den 15-åriga Greta Thunberg för råd, om hur man ska rädda världen. Foliehatten förmodar att hon inte kan något om atmosfärsfysik eller har begränsade kunskaper i naturvetenskap. Hennes tal i Katowice, var bara politiska floskler som är i nivå med mötets. Greta kritiserade de rika och förordade ett nytt politiskt system. Foliehatten undrar om Greta också kommer att ansluta sig till vänstern? Givetvis har inte Greta inte skrivet talet själv, utan hon används bara i propagandasyfte. Vi får bland annat veta att kvinnliga politiker börjat gråta i möten med 15-åringen. Helt otroligt! DN berättar f. ö. inte om den enkla frågan, ”hur” Greta har rest till FN:s klimatmöte. Alla som tror att hon reste hela vägen med båt och tåg räcker upp en hand!
 
Vi ser att västerländska politiker i liberala partier inte längre pysslar med samhällsplanering, utan istället koncentrerar sig på identitetspolitik, twitter och goda krafter mot det som de anser är onda.

Klimatfrågan kan nu också, på ett elegant vis kopplas till frågan om migration genom arbetet i FN. Enligt agendan så ska klimatflyktingar bli lika skyddsvärda som politiska flyktingar. Dåligt klimat ger alltså fler flyktingar som har rätt att komma till Sverige.
Ännu märkligare blir det när Foliehatten har sett flera "insändare" i DN:s nätupplaga som tog upp just "klimatflyktingar" och att vi måste ta emot dem i framtiden. Lite märkligt kan man tycka, borde vara både billigare och effektivare att sätta in medel/resurser i deras hemländer, för att återuppbygga eller återställa landskapet efter naturkatastrof, istället för att flytta på människorna. Att det publiceras så många insändare som propagerar om klimatflyktingar från DN, kunde man nästan tro, att det handlar om redaktionsmaterial eller att man betalar personer som inte jobbar inom just Bonniers, men har band till Bonniers, för att skriva dessa "insändare!"

Att DN och övrig media blåser på med klimatet handlar f.ö. inte om att påverka förnuftiga logiskt tänkande varelser. Det handlar om att göra svagsinta män, kvinnor och barn så hysteriska, att varje typ av opposition skriks ned. 

Dessutom är det inte Sverige som kommer att rädda världen i den här frågan. DN:s vinkling, att det är livsviktigt att du, Foliehatten eller distriktsläkare i Norrland avstår från flygresor, att vi köper grön el, åker elcykel till jobbet och noga sorterar våra hushållssopor, är bara strunt. Det är givetvis inte detta som kommer att avgöra frågan, Foliehatten köper inte heller, att Sverige har någon roll som moralisk stormakt att spela här.
Det är länder som Kina, Indien, Brasilien och USA som borde dra det tunga lasset. Dessutom är ”industrin” och ”jordbruket” viktigare frågor än privat hemkonsumtion.
 
Man kan bara älska att lobbyist DN stängt av kommentarerna på alla artiklar om klimatet. Svenska folket ska inte få tycka till, om denna bomb till nyhet som ska garantera MP och DN makten. Sedan är det extra äckligt att DN kräver personnummer och riktigt namn, för att kommentera artiklar.

Bara för att det där gamla Bonniers imperiet råkar äga Sveriges största morgontidning, har de ingen rätt att styra svensk demokrati, på det uppenbara sätt de gör. Wolodarski tror, att DN har en berättigade makt, att upplysa folket, om den rätta åsikten.

Foliehatten tycker att det är bra att Greta klimatstrejkar, det fungerar ju bra. Det är märkbart kallare nu, än när hon började i augusti. Om MP kan påstå att den varma sommaren berodde på klimatförändringar, så vill inte Foliehatten vara sämre. Nu hoppas han att fler följer hennes exempel. Det vore ju trevligt om samtliga journalister på DN gick ut och satte sig på gatan istället för att skriva dynga. 

Nu har alla tonårstjejer fått en ny idol! De har fått syn på Jesu efterträdares karriärväg, genom att bli klimathysterisk kan man bli kändis.

Foliehattens inställning till klimatfrågan är, att det växte vin i Mälardalen under bronsåldern. 

2 kommentarer:


  1. Hej hatten

    Ann hagvall motionerade om medias ägande i sverige , åkte ut med huvudet före ,, tror inte hon nämnde bonniers ägande av media , men sd tog bort henne ,, jag läser allt du skriver hatten o du gör det bra , men varför tar du inte fram sd o deras härskarfasoner , kontakten med expo ,, ta fram detta är du hygglig
    Du är 100% i dina artiklar , ett rent nöje att läsa ,,, men hur kan du missa att sd har svikit oss ? Ska jag bjuda dej på en whisky så får du skärpa dej ,, jag vet att du inte är något dumhuvud därför borde du om nån se vad sd går för

    SvaraRadera
  2. Senaste är JÅ skulle ha varit otrogen. Gräver lite mer!

    SvaraRadera