lördag 15 december 2018

Får Foliehatten äta upp sin höger sko?

I inlägget igår skriver Foliehatten: ”När Foliehatten hörde Lööf och Björklund på SVT , ser han det som klart: En M+KD-regering innan årsskiftet! Annars äter Foliehatten upp sin högra sko!”

Centerns Facebook för 11 timmar sedan. Men frågan är om ni tänker släppa fram en M/KD-regering som kommer att vara beroende av SD.
”Nej det kommer vi inte att göra, och det är precis vad vi sa nej till när vi röstade nej till Ulf Kristersson som statsminister för några veckor sedan. Vi har inte ändrat oss. ”

Det är ett tydligt besked från C, men i denna situation vi befinner oss i, är det kanske läge, att lägga in en brasklapp. Kristersson har ännu inte fått uppdraget av talmannen, att göra ett nytt försök och då finns det ingen anledning för C, att avslöja, hur man kommer att rösta. Om C står fast vad man säger, då går det till extraval.

Foliehatten kan inte tro Kristersson eller SD som inte släpper fram C i någon regering, så Lööf kan bilda C, L och MP regering. Inte heller S kommer att stödja den, utan att få något, ganska mycket i utbyte.  Undrar om C och L kan ordna någon sorts valsamverkan, för att rädda de liberala rösterna? MP behöver också en räddningsplanka, men kanske med S i så fall.
 
Efter Annie Lööfs alla irrfärder under hösten, är det ingen som vet, hur C kommer att agera. Lööf fick pröva, både att snacka ihop andra partier med varann och att snacka ihop sitt eget parti med S, men resultatet är noll och intet på alla fronter. Annie har misslyckats fullständigt. För C är det snart upp till bevis!
 
Om inte alla tecken slår fel, kommer först talmannen ge Ulf Kristersson ännu ett försök, att få stöd för en regering. Om Kristersson misslyckas, går budet för sista och för tredje gången till Stefan Löfvén, Skulle han också misslyckas och röstas ner, får vi extraval!

Foliehatten tror fortfarande att C (läcker till Aftonbladet, se gårdagens inlägg), att C kommer att stödja Kristersson och därmed undvika ett extraval.
Ett extraval kan betyda att C kan tappa mycket efter Lööfs alla irrfärder.
Alla utanför Centern, är så så så trötta på henne!

En M och KD budget finns redan, med för socialisterna förödande konsekvenser, med sänkta skatter på drivmedel och flygskatten.
MP:s extrema Karolina Skog har redan gått "bananas!" 
Skog:
”Flyget återigen blir ett skattefrälse!”
Det Skog glömmer är att hennes språkrör Levin flyger
Business Class, det gäller att flyga med stil!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar