lördag 8 december 2018

Är Gretas skolstrejk och uttalande skapat av ett PR-proffs?

Ingen har kunnat undgå att se eller höra, om den lilla späda kändisbarnet Greta Thunberg skolstrejk och uttalanden om klimatet. Kändisskapet har resulterat i, att Svenska Kyrkan har utsett henne till Jesus efterträdare!

Greta
verkar fortfarande strejka och benämns som "Årets ungdomshjälte" när hon egentligen ska benämnas som "Årets skolkare" och få ett streck i betyg. Undrar om Greta förstår när hon sitter och leker strejk utanför riksdagen, med sin iPhone X, att mobilen hon använder, för att sprida sin propaganda med, är byggd på ett antal konflikt metaller och har en otrolig hög miljöpåverkan. Lite patetiskt!

Malena Ernman på Facebook: ”Min dotter och många andra barn skolstrejkar utanför riksdagshuset. Det är helt och hållet hennes eget initiativ och hennes egna ord och formuleringar. Greta är den som har lärt oss alla andra i familjen allt vi vet om klimatet."

Som av en händelse gsv familjen Thunberg samtidigt ut boken Scener ur hjärtat.
Malena skrev på FB: ”Som förälder uppmanar jag henne att gå till skolan. Men som medmänniska förstår jag hennes vilja att synliggöra den hållbarhetskris som vi befinner oss i. 
Jorden har feber, men febern är bara ett tecken på en större hållbarhetskris.”
Malena kopplar det vidare till stressjukdomar och segregation som en annan valtalare.

Greta fortsätter tydligen med sin s. k. klimatstrejk, d. v. s. hon vägrar att gå i skolan och sitter istället och demonstrerar utanför riksdagen. Väldigt märkligt att socialtjänsten inte ingriper, eftersom det råder skolplikt i Sverige och föräldrarna inte verkar bry sig!
Det är uppenbart att Malena och hennes man inte klarar av att ta hand om sin dotter. Det är inte barnet som bestämmer, var hon ska vara. Det är föräldrarnas plikt att se till att dottern går i skolan. Klarar de inte av det, bör frågan tas upp. om de är lämpliga vårdnadshavare eller kan kändisar göra som de vill? Flera orosanmälningar är inskickade till socialtjänsten. Skall bli intressant att se, hur socialen kommer att agera?

Johan Hakelius i Expressen: ”En femtonåring med diagnosen Aspergers syndrom är ett barn med en diagnos. Att använda sig av ett barn med en diagnos i syfte att opinionsbilda är fel. Oavsett hur god saken är. Oavsett hur intelligent femtonåringen är. Oavsett om hennes föräldrar blåser på för fullt med debattböcker och marknadsföring genom intervjuer och stöttande uttalanden om ”skolstrejken.”

DN uppförstorar Greta till nån sorts global ikon som med sin lilla protest, har sparktat igång en global ungdoms- och proteströrelse. I GB, Australien och snart USA tänder Gretas skolstrejk och hennes Instagramkonto nya lågor, nya skolstrejker när tusentals unga samlas under hennes namn och bild, får vi veta i den överlånga mix av propagandaporträtt och kändisintervju som DN publicerade med buller och bång i helgen.

Det mycket intressanta och sensationella, har nu avslöjats på Facebook! Enligt journalisten och krönikören Andreas Henriksson är Gretas lobbykampanj och skolstrejk för klimatet ett verk av PR-proffset Ingmar Rentzhog. Läser man Anders inlägg och svar från Rentzhogg så erkänner han att han hjälper Greta. Att det handlade om en medveten PR-kampanj blev ju uppenbart med DN:s tokhyllande porträtt/"celebrity profile" av Greta i helgen, frågan var bara vem som var spindeln i nätet bakom. 

Sydsvenskans Mats Skogkär tar upp Henrikssons avslöjanden.
Mats Skogkär skriver: ”Om den talar genom henne eller hon genom den – redskap eller språkrör – vem vet? Och spelar det någon roll? Det gör varken henne eller någon annans engagemang mindre värt. Det gör inte klimathotet mindre allvarligt. Men rörelser som vill påverka politiken och samhället bör genomlysas. Även om syftet är gott. Även om deras galjonsfigur är en 15-årig flicka.”


Att Sydsvenskan skulle avvika från Bonniers utstakade linje om klimathotet är en utopi, utan de sjunger med i kören som sjunger allt mer falskt!

Än nu mer intressant blir det, när man ser att Malena Ernman sitter i Kulturrådets styrelse. Kulturrådet är en myndighet under Kulturdepartementet. Varje år lämnar Kulturrådet ett budgetunderlag till regeringen. I budgetunderlaget talar de om vilka resurser som behövs inom kulturområdet.
Kerstin Brunnberg är styrelseledamot i Expo. Hon har även samtidigt under ett antal år varit styrelseordförande i Statens kulturråd fram tills år 2017 då hon avgick.
2015-17 erhöll Expo 1.525.000 i bidrag.

Malena Ernmans karriär som operasångerska har passerat zenit. Hon är snart femtio och slog aldrig igenom på allvar utomlands, även om svensk media gärna velat ge bilden av att hon skulle vara lika stor ute i världen som Anne-Sofie von Otter eller Nina Stemme. Malena: "Jag gav upp min utlandskarriär för att jag insåg att det var omoraliskt att flyga så mycket!"

Malena Ernman var med i för några år sedan i SVT:s "Stjärnorna på slottet."
Där kunde alla tittare se att hon uppenbarligen hade psykiska problem. När hon pratade kunde hon inte göra sig förstådd. Blicken flackande hela tiden och hennes krystade skratt, var ständigt påslaget. Ibland började hon gråta, utan att det fanns anledning.
Malena har själv sagt, att hon har ADHD. Gränsen mellan olika neuropsykiatriska avvikelser är inte skarp, diagnoskriterierna skiljer sig visserligen åt en del, men i verkligheten får man ofta flera diagnoser.

Malena har ytterligare en dotter, Beata som har ADHD, drag av asperger, OCD och trotssyndrom. Att en förälder och två barn uppvisar besläktade tillstånd talar för en stark ärftlig komponent.

Foliehatten kan konstatera, att sedan  Greta Thunberg tog plats i klimatdebatten med sin skolstrejk för klimatet utanför riksdagshuset har hon gjort mer, för att lyfta frågan än andra lyckats med på flera år. Hon orkar tjata absurda fakta. Budskapet är enkelt, hon önskar sig en framtid. Omställning, medan den fortfarande är möjlig enligt Greta. Internationella medier har rapporterat flitigt om henne. Thunbergs obekväma tydlighet påminner om dissidenterna i Sovjetunionen”, skriver den världskända journalisten Masha Gessen i ett porträtt av Thunberg i The New Yorker.
I Australien skolstrejkar studenter för att väcka politiker i klimatfrågan, inspirerade av Thunberg.
Skådespelaren och tidigare guvernören Arnold Schwarzenegger bjöd in henne till R20 Austrian Wold Summit, ett årligt högnivåmöte för klimatet.
”Er klimatexpert – en femtonårig flicka”
Rapport sände fär någon vecka sedan ett inslag om oljebolaget Preems utbyggnad av raffinaderiet i Lysekil. Greta Thunberg intervjuades och var kritisk. 
“Det är alltså detta Foliehatten skall tvångsfinansiera, SVT?
Att lyssna på er klimatexpert – en tolvårig flicka?” twittrade Fredric Morenius, industriforskare engagerad i Medborgerlig samling.
Morenius: “SVTs expertkommentator Greta Thunberg påstod att Sverige har “extremt höga utsläpp per capita”. Men sanningen är att vi har extremt låga. Om Gretas föräldrar hade skickat henne till skolan istället för gatan så kanske hon hade lärt sig det …” Jonathan Bessou, moderat fullmäktigeledamot i Alingsås twittrade om Morenius.
Bessou: ”Men gud vad du är löjlig. Hade du ärligt sagt detsamma om en 15-årig Billy som skolstrejkar för nazismen?”

Foliehatten är helt övertygad om att storyn om Greta fortsätter med fortsatt hastighet, tills Greta kraschar på något sätt!

Utanför inlägget: Foliehatten har tillbringat en vecka på Lanzarote. Under hela veckan fanns det inte ett moln på himlen, helt underbart!

2 kommentarer:

  1. Minns väl hur Malena försökte brunsmeta Birgit Nilsson ... för att hon kunde sjunga såå mycket bättre och även klarade de höga tonerna ... ren avundsjuka och överdrivet behov att alltid vara i centrum ...

    SvaraRadera
  2. Greta och övriga i familjen behöver omhändertagas av myndigheterna omedelbart och skyndsamt!

    SvaraRadera