måndag 10 december 2018

Har Annie Lööf storhetsvansinne?

Utan tvekan kan Annie Lööf (och i viss mån Jan Björklund) agerande ses som rättshaveri. Speciellt Lööf har helt uppenbart tappat all kontroll över den situation som hon personligen själv har skapat. Lööf har storhetsvansinne.

S fick mer än tre gånger fler röster än C.
Lööf måste vara galen om hon trodde, att S skulle lägga sig platta för C i fyra år och regera på deras politik. Inte verkar hon ha förstått något utav detta fiasko heller, när man har lyssnat på hennes presskonferens. Ännu en gång kräver Lööf, att något annat parti ändrar sig. Hon tjatar om att hon har ändrat så mycket, men det har hon de facto inte gjort. Hon står fortfarande bergfast. Lööf var mycket irriterad över att S givit efter för V:s kravlista, men inte för C:s!
Lööf avslutar med att säga: ”Man kan inte ge LO veto!”
 
Inte konstigt att förtroendet för henne har rasat sedan valet. Det som framträder är en person som vare sig är tillräckligt erfaren eller förmögen till,
att blicka över det faktiska läget.
Annie Lööf lever på sina antipatier mot SD, vilket skadar hennes "Allianskollegor", M och KD, vars väljare har en mycket mer nykter syn på SD. Det råder ingen tvekan om att Annie Lööf kör ett solo race. När tittar och lyssnar på hennes presskonferenser, framträdanden och gapande i debatter mot Åkesson, så är hon förmodligen även psykopat som Fredrik Reinfeldt.

Nu får Lööf efter att ha sagt nej till både Kristersson
och Löfvén rimligen hållas personligen ansvarig och helt enkelt förklara, vad fan hon hållit på med. Över tre månader har gått sedan valet och vi är tillbaka till ruta ett!

Det enda positiva är, att Lööf skall hyllas och bara av det skälet, att hon inte släpper fram Löfven. Oväntat, men helt nödvändigt för Sveriges framtid.
Nu kommer den
totalt förvirrade Björklund också att säga nej. C och L har nu två alternativ att välja mellan:
1. Släppa fram
M och KD, så att de bildar regering
2
. Extraval
Eftersom L och förmodligen också C är rädda för ett extraval, tippar Foliehatten att de väljer alternativ 1.
SD får anpassa sig en del, men så är matematiken.
Foliehatten förmodar att Kristersson och Busch-Thor nu mår bra, men det är dom värda, liksom Åkesson. Det finns något hopp om Sverige, trots allt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar