fredag 28 december 2018

Pär Holmberg, klimatskojare och charlatanen, har kammat noll i sina spådomar!

Pär Holmberg är jämte Johan Rockström galjonsfigurer för de hårt profilerad i klimatfrågan. Pär Holmberg är också numera EU-kandidat för MP i valet 2019.
Om Pär har tur och blir vald till EU, kommer han att flytta till Bryssel och där finns inte så många som kan påminna honom om hans pinsamheter och totalt felaktiga spådomar. Då kan Pär i lugn och fila på sin rockmusikal, han drömmer om och en bra pension från EU!
 
När alarmisterna
som Pär Holmberg kommer med sin pekpinnar, ser de alltid allvarligt arga ut. Precis som en papegoja upprepar han, samma sak gång på gång, Det alla alarmister propagerar för, är i själva verket en överstatlig världsregering som kommer att styras av globalisterna själva, det vill säga bankirfamiljerna i USA.

Köttätande måste minska inte p.g.a. utsläpp som de påstår, utan för att ”Big Food” vill ta större marknadsandelar med sina processade produkter, med högt sockerinnehåll och lågt näringsvärden som gör oss sjuka. ”Big Pharma” är i symbios med Big Food  som därmed ges utrymme för nästa gren på samma träd, att växa och de tillhandahåller diverse kemiska preparat kallat mediciner som för dyra pengar ska motverka Big Foods usla livsmedel. Angreppen mot köttproduktion och köttätande på bred front, är en attack av skojare som alla trogna har svalt.
Klimatfrågan är ytterligare ett ben på den mångfasetterade propagandan mot allt det som de facto är bra och för sin efterlängtade revolution ett maktövertagande över allt och alla på denna planet. FN:s IPCC:s enda uppgift är att visa på, att våra utsläpp leder till klimatförändringar som kokar oss till förintelse, hot som kräver överstatliga institutioner för att rädda oss.

Klimatforskare har utbildat sig i åtta år och forskat i x år, men trotts detta, är de okunniga om grundläggande statistisk och vetenskaplig metodik som folk lär sig på första metodkursen på universitetet.

Klimat är något ytterst komplext och det finns mängder av faktorer som spelar in. Tidigare i Jordens historia har vi haft mycket större koldioxidhalter, men temperaturerna varit avsevärt lägre än idag. Det finns solfläckar som sprider ut olika mängder värme under olika perioder. Jordaxelns lutning spelar en viktig roll för istidernas cykler. Vattenströmmar ändras och lägger om kurs. El Niño(uppstår utanför Perus kust) är ett väderfenomen som någon aldrig har lyckats förklara. Den pågick även innan industrialismen tog fart. Fast Pär har lyckats koppla den till växthuseffekten. Pär har svar på allt!
Klimatutvecklingen är en icke fråga, då finns det betydligt andra frågor som är mer angelägna att lägga pengar på.
   
Sveriges och övriga världens framtida energiförsörjning, kommer att behövas se över, eftersom det förnybara har visat sig vara ett mycket dyrt sidospår. Tyskarna har investerat otroliga mängder Euro på förnybart, utan att det fungerar. För tyskarna är det dessutom pinsamt, att de har ökar utsläppen, eftersom kolreservkraften ökar detta, när inte vindkraften levererar!
Det förnybara kan aldrig ge den stabila energiförsörjning vi behöver, eftersom de är beroende av vind och bra väder. Nya generationers kärnkraft är ett måste för att klara framtida energibehov och som samtidigt gör av med det utbrända kärnbränslet som nu måste förvaras i 100 000 år.
Det märkliga har nu inträffat, att även FN:s IPPC nu har insett samma sak.
Pär Holmberg hävde 2006, bland annat att Vasaloppet inte finns om 20 år. Ifjol var man tvungen att ”hyvla” av snömassor i spåret, för det var för mycket snö. Idag är Vasaloppsspåret finfint preparerat och det var längesedan man kunde åka ”öppet spår”, innan jul! Det är för övrigt rekordmånga anmälningar till 2019. För tretton år sedan yttrade Pär det klassiska: ”Om tjugo år har stora delar av Sverige glömt hur man åker skidor och Vasaloppet är ett minne blott”. Sju år kvar! Hur ska det sluta?
Klimatoraklet och Vasaloppsexperten får väl maka
sig iväg till Mora och berätta för dom som kommer i mål, att det tyvärr är slutåkt från Sälen till Mora. Allt annat är fake news!
Här i Skåne hade för första gången på många år snö på julafton och enligt Pär:”Varma vintrar utan snö kommer vara helt normala!”

Per Holmgren är också känd för att i likhet med andra domedagsprofeter aldrig möta skeptiker i en öppen debatt.
När Södertörns högskola bjöd in honom till en debatt om media rapporteringen om klimatet, ville han inte möta någon kritiker och debattera detta.
Holmgren vägrade debattera med Wibjörn Karlén, professor i naturgeografi vid Stockholms universitet från början på 1980-talet, medlem av Vetenskapsakademien sedan 1992 och som ägnat hela sin vetenskapliga karriär åt att studera historiska klimatförändringar. Pär Holmgren har en akademisk grundexamen med met
eorologi som huvudämne och anser att Karlén är "ovetenskaplig!"

För 14 år sedan skrev TT att det var tio år kvar till klimatkatastrof, alltså 2015. ”Det är en ekologisk tidsinställd bomb som tickar”, bakom detta påstående stod Per Holmgren!
Den 25:e januari 2005 kunde man i UNT läsa följande rubrik till morgonkaffet: ”Klimatkatastrof närmar sig. Växthuseffekt snart oåterkallelig.” Det var en liten TT-notis som den dagen publicerades i många dagstidningar runt om i Sverige.


”Senast om tio år” (2015), fortsatte artikeln ”når vi en punkt utan återvändo. …vid en koldioxidhalt i luften på 400 ppm (= 0,04 procent) blir den tvågradiga temperaturhöjningen oundviklig. Konsekvenserna kan bli omfattande missväxt, vattenbrist och utbredd torka, ökad sjukdomsfrekvens, havshöjning och skogsdöd.”
Många
satte säkert kaffet i halsen och tänkte: ”Jävlar, var det så illa.”  Nu vet alla hur läget är, inklusive beslutsfattare. Pärs spådomar var bara fabler!
Nu har 14 år gått sedan Pärs påståenden och kunskapsläget är egentligen inte förändrat.
Förutom graden av säkerhet och finmaskigheten i prognoserna. För svenska politiker är det ett problem och deras kunskapsnivå är skrämmande låg!
Problem 1. Inget har hänt.
Utsläppen av växthusgaser har fortsatt att öka. Även de svenska om man räknar in utsläpp från konsumtion av importerade varor, vilket är hederligast. Och koldioxidkoncentrationen ligger i år och svajar runt det magiska 400 ppm strecket. Om ett par år ligger vi stadigt över det.

Problem 2. En två grader varmare värld är en gräns vi inte får överskrida, säger FN:s IPCC!
Det kom det internationella samfundet fram till i Köpenhamn 2009. Men enligt deras nuvarande trender är vi snarare på väg mot tre eller fyra graders uppvärmning och de anser att vi redan nu, har betydande och ökande problem vid en 0,8 grader hetare planet. Det så kallade tvågradersmålet enligt IPCC, är dessutom verkligen ingen nöjestripp. Enligt IPCC ger det ett klimatologiskt högst instabilt läge som ökar risken för ännu större temperaturhöjningar via de självförstärkande effekterna som exempelvis ökande metanutsläpp i ett smältande Arktis.
Pinsamt för IPCC är att isarna aldrig tidigare på 10.000 år varit så tjocka som idag! ”Klimatexperterna” i MSM, anser nämligen, att isen är inne i en ”dödspiral” och att det smälter med 14000 ton i sekunden och att den nästan har försvunnit. Vi närmar oss med raska steg en Rockströmsk tipping-point.
Läser man det finstilta i IPCC-rapporterna riskerar vi dessutom en 30-procentig utrotning av världens arter.
Det är inte den största massutrotningen i Jordens historia, men med mycket stor sannolikhet den snabbaste. Det är alltså upphöjt till politiskt mål, att ta den risken. Och det framgår inte av IPCC-rapporten om människan är en av de hotade arterna.


Problem 3. Det finns mer att gräva upp.
Några invänder kanske att så mycket fossila bränslen finns inte, så att de värsta klimatscenarierna kan bli verklighet. Det kan nog stämma, när det gäller oljan, men kol och gas finns det, så det räcker och blir över. I runda slängar en tiondel av de kända fossila reserverna kan vi elda upp, vilket då motsvarar utsläpp av ytterligare 500 gigaton koldioxid, och antagligen hålla oss under två graders uppvärmning. Men hittills har inget land beslutat om sådana begränsningar, inte ens Sverige.

Den avgående rödgröna regeringen har inte lagt många strån i kors, för att något ska hända. Givetvis glömde Foliehatten elcyklar för 1 miljard som gynnar, just det, cykelförsäljarna som nu täljer guld!  Sverige inväntar lugnt att de stora utsläppsländerna Kina och USA ska komma överens, vilket de hittills aldrig gjort. USA har genomskådat klimatbluffen och hoppat av! Sverige är ett så försvinnande litet land, så våra utsläpp spelar i alla fall ingen som helst roll.

Tack vare Donald Trump har inte FN lyckats med att höja bensinskatten eller införa klimatdiktaturen självmord på industrin eller beskatta el! USA har fortfarande en grundlag som skyddar befolkningen från köpta politiker!

Det är ju ingen hemlighet att ”kvällsblaskorna” gör allt för att folk ska köpa skräpet. Vädret går alltid att locka med, helst ska det vara riktigt snaskigt eller föra fram Jesu efterträdare på Jorden - Greta Thunberg som blivit en idol för många unga!

Pär Holmgren,
Johan Rockström och Jerzy Sarnetski är tre bra bevis på varför förtroendet för gammelmedia och stats-TV faller fritt.

Det är inte ofta Foliehatten blir förbannad, men när det gäller Pär Holmberg, är han en stor jävla hycklare och han törs inte debattera för sin sak, för han vet att han blir mosad direkt. Han har dessutom insett, att allt han har påstått, har avslöjats som fabler. Vi får hoppas att svenska folket har förstånd och inte röstar fram denna charlatan till EU och en bra framtida pension!

1 kommentar:

  1. Skrämmande att dessa krakar får mediatid ,,, bra skrivet som vanligt

    SvaraRadera