söndag 9 december 2018

Den pajasliknande regeringslösningen!

Tanken är att den nuvarande regeringen ska fortsätta, men med C och L som någon sorts stödpartier med halva inne och halva ute.

Sossarna och MP hoppas samtidigt att C, L röstar igenom deras budget. Sossar och MP skall dessutom själva, få in en del egna hjärtefrågor, hur nya detta kommer att se ut. C har dessutom lagt en egen budget. Om det blir denna slutliga lösningen, är den inget annat än pajasaktig. Det blir det slutliga kvittot på att samtliga inblandade bakom detta ruckel till regering, anser att det viktigaste av allt är, att ”inte” säga ett ord eller prata med SD.
Fram till idag så har C och L framstått som en enhet. Det skulle förvåna Foliehatten om de skulle komma fram till ett annat beslut.
Det är alltså i stort sätt redan klart, att L kommer att rösta ja till Löfven. Mötet på tisdag blir alltså en ren formalitet där endast Skånedistriktet kommer att protestera.

Mer intressant blir vad C kommer fram till under söndagen. Hur mycket vågar Löfvén driva igenom C:s krav. Foliehattens gissning är, att C får genom en del förändringar inom arbetsmarknadspolitiken. Tänk på de eftergifter som Persson fick göra, när han bildade sitt samarbete med C vid mitten på 90-talet.
Det var ju väldigt omstritt internt inom S med sänkta ersättningsnivåer. Men LO kunde inte hindra det. Speciellt nu med tanke på motreaktionen av Lööf motsvarighet till Macrons politik.

Den enda fråga som alla dessa extrema parter har gemensamt är en önskan om en frikostig migration. Hur sjutton kan Löfven tro, att man skulle kunna ha både vänstern och C och L som gudfäder ute i kulisserna? Hur kan sossarna också tro, att det finns en anledning för V, att de ska agera dörrmatta, för utdöende sossar.

I massor av länder i EU är faktiskt motsvarande V i Sverige nästan lika starkt som deras motsvarande sosse-parti. Ett V-parti med 10 % och ett S-parti med 13 % skulle nog vara nära snittet inom EU.

Att lösa Sveriges problem finns inte på kartan. Istället för att föra en aktiv, probleminriktad politik, kommer den i andra hand. Sverige får en regering som bara kommer att förvärra allt för Sverige. Det skulle inte heller förvåna Foliehatten om det införs en grön skatteväxling. Inte är det för Sveriges bästa. Det enda som händer är, att vi blir det första land som utarmas och degenereras på alla områden. Vi ser redan att tillgången på el är begränsad. Företag kan inte expandera och halkar då efter i konkurrensen med omvärlden utanför landet.

Moderaterna står inför ett smärtsamt vägval. De måste först fundera på vilket vägval de vill göra. Om de vill vara ett svagt oppositionsparti som aldrig hamnar i maktställning, så kan de gärna behålla UK. Hur de än gör, lär de tappa väljare .
Foliehatten tror ändå, att deras enda chans att ha något som helst inflytande de närmaste 20 åren, är att sparka UK och lägga om deras syn på SD .

M behöver ta fram en ny stark partiledare som inte hör till den gamla Reinfeldt-skocken om man vill komma vidare. De behöver en stark ledare som inte kryper ihop som en strykrädd hund för media.

Med den nya pajasliknande regeringen kan vi se framemot fortsatt höjda skatter och ett Sverige, där ingenting fungerar. Vi kan också se framemot under denna mandatperiod på minst 300-400.000 nya migranter som varken kan få en bostad eller ett arbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar