fredag 5 april 2019

Brittiska BBC försöker måla en sann av Sverige!

Brittiska BBC har gjort ett nyhetsreportage om den nya Sverige: "Sweden: Truth, lies and manipulated narratives?"
E
n journalist besökte Sverige och genomförde intervjuar med olika personer.
I reportaget framkom det att:
Det moderna Sverige är ett av Europas mest kriminella länder.
De svenska politikerna förfalskar våldtäktsstatistiken.
De svenska politikerna sprider propaganda och censurerar.
Det gamla goda beryktade Sverige är borta.

Det man kan säga är, att svenskarnas syn på sig själva, har aldrig överensstämt med verkligheten, vilket kommer fram väldigt bra i reportaget. De två huvudämnen som tas upp i klassisk BBC-stil, att Sverige har förvandlats på kort tid och att det finns problem. Dessa problem med gängvåld, drogproblematik och invandring finns såklart i England med.

De tar upp PK-problematiken, åsiktskorridoren som är snävare än förr! Polisen nämner, att man inte kan säg mycket, innan man blir anklagad för att vara "rasist."
Utan att ta till överord är den svenska modellen begravd sedan länge, dessutom varnar många länder sina medborgare att besöka Sverige. Kina gick ut med att varna sina invånare, att resa till Stockholm, med risk för att bli rånad. Italien varnade för det ökade gängvåldet och kriminaliteten överlag i Sverige. Storbritannien varnade för att risken till terrordåd i Sverige är stor nu, efter den patetiska hanteringen av IS terroristerna här.

När brittisk vänster media gör ett sånt här reportage om Sverige, då har nog många insett, hur illa ställt det är i Sverige. Foliehatten undrar om Lövens/Lövins/Lööf:s devis ”håll det sjunkande skeppet flyttande till varje pris” kommer att hålla så länge till, när man snart öppnar Sveriges gränser på vid gavel, om några månader!
Egentligen är det rätt lustigt att britterna gör sig lustiga på andras bekostnad, precis som vår egen Public Service som inte är sena att demonisera andra länder, allt för att framställa vårt eget land i bättre dager, i ett försök att ge ökad legitimitet till vår totalt inkompetenta regering.

Kritiken om Sverige i BBC-reportaget är både befogad och med sanningen i stort sett överensstämmande.
Om vi fokuserar på svensk politik nu, så sopas det nog en massa saker "under mattan!" Regeringspolitikerna som sitter i Rosenbad säger att "oj vad bra det är!" Ett bra exempel är Magdalena Anderssons hastiga svängning, från att Sverige går som tåget, till att ett år senare säga, att Sverige går mot det tuffaste läget på hundra år och att det kommer bli hårda prioriteringar framöver. Hur var det nu egentligen, innan valet gick sossarna väl ganska lägligt ut att ekonomin är urstark, "ladorna är överfulla" och "vi importerar bara trisslotter och pensionsräddare!"
En
annan talande sak är exempelvis att politikerna hänvisar till (det behovsprövade) bostadstillägget/bostadsbidraget, för att "kompensera upp" en del av ATP-systemet som försvann, när folkpensionen+tilläggspensionen blev för liten att leva på, för många som jobbat och betalat skatt hela livet! Det politikerna inte säger i klarspråk, är egentligen: "sök bidrag om du inte kan klara dig på pensionen som vi har dragit in/avskaffat, men du får leva upp dina egna pengar först och dö som ett socialfall! "
 
Varför missar alla poängen? UK har också stora problem som Sverige i visa utsatta områden, men poängen är hur den svenska åsiktskorridoren och politiska korrektheten sticker ut, även ur ett brittiskt perspektiv. Britterna har alltid haft gott om avvikande röster, även inom den mediala och politiska huvudfåran, medan Sverige fram till för tre-fyra år sedan var ett DDR. Hela det officiella Sverige, journalister, politiker och myndigheter, agerade som en massiv propagandaapparat och gör det till stora delar fortfarande! Det är verkligen anmärkningsvärt och det är den vinkeln som är det intressanta om du ser på Sverige från andra sidan Nordsjön. Brittisk debatt är inte bara BBC och The Guardian. Även om många svenskar verkar tro det.

Frågan är om inte reportaget i BBC var i vänligaste slaget. Reportaget missade att redovisa:
Att Sveriges befolkning är högst belånade i Europa.
Att sjukvården inte är dimensionerad, efter den enorma befolkningsökningen.
Att kvaliteten på forskningen stagnerar, eftersom genusvetenskap anses vara den ledande.
Att den ekonomiska politiken stödjer gammal omodern tillverkningsindustri istället för servicesektorn.
Att Sverige har en statsminister som vägrar avgå, trotts att S förlorat valet.
Att Sverige har en skola där man förespråkar feminism och våldet eskalerar.
Enligt vänstern är givetvis Sverige Europas paradis numer ett! Mångkulturen har bara bidragit med positiva saker till landet, allt annat är påhitt från "högerextrem media"! Den svenska modellen och det goda ryktet lever bara kvar i 50+ politikers hjärnor. De har inte velat acceptera, att deras politiska beslut har havererat landet. Men från sitt elfenbenspalats i Rosenbad, så tror de fortfarande att Sverige är som på 60- och 70 -talen.
 
Foliehatten kan bara konstatera att det är rätt roligt, att det är BBC som gjort reportaget. Svensk MSM, kan inte skrika hatsajt som svensk MSM gjort, om det varit alternativ media som låg bakom reportaget. Svensk MSM har försökt några gånger kalla BBC för "hatsajt." MSM skrev om både hudfärg och religion hos någon terrorist och att BBC skrev gypsies i artiklar om zigenare i åldringsrånen i England var inte heller så där bra enligt svenska PK-MSM, ett klart tecken på "sk hatsajter!"
Om man jämför med tidigare äldre dokumentärer om Sverige som BBC gjort, så är den här ett klart trendbrott, eftersom alla de tidigare dokumentärerna hade bara beröm till Sverige.
Ett undantag finns dock, det var en dokumentär om Estonias förlisning och där var man klart kritisk
till, hur Sverige skötte hela ärendet efteråt.
Sverigebilden är katastrof i Danmark, Norge och Finland. Danskarna gör narr av Sverige migrationspolitik.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar