lördag 27 april 2019

Har Greta-kulten fått sig en törn?

Fortfarande 74 år efter Joseph Goebbels död som var propagandaminister i Tyskland 1933-45, kan hans ord, beskriva den verkligheten som Sverige befinner sig i!
"Upprepa en lögn i alla media hela tiden, ju större lögn, desto bättre, till slut blir lögnen sanning."

Nästan dagligen serveras vi av det
tvångsfinansierade propagandacentral SVT floskler och lögner som hade gjort Goebbels rejält avundsjuk, reportage om klimathot, klimatkatastrofer och inte minst Greta Thunberg. Denna klimatdiktatur kan utan vidare jämföras med nazisternas!
Ett av propagandacentralens stora misstag, var när Greta besökte påven, framställde SVT det som en audiens, men Greta med sin far Svante Thunberg var i sällskap med 60.000 andra. SVT råkade av misstag visa Svante Thunberg på en av bilderna i en sändning, men bilden togs bort, ganska snabbt! Rebecca Uvell har också granskat historien bakom Greta Thunberg och hur hennes far Svante Thunberg, inte talar sanning, här.

Det märkliga är, att nästan ingen av borgerliga partierna tycker SVT är neutralt och att SVT inte ger en balanserad allsidig bild av händelser och samhället. De kanske väntar till nästa val, eftersom de inte har majoritet idag, att efter det vunna valet, genomföra en organisationsförändring av SVT som är mer än behövlig och att alla kommunister och miljöpartister, kastas ut!

Nu har Jimmie Åkesson gjort det absolut förbjudna, när han gästar Malou, TV4 och säger ” Det spelar ingen roll hur mycket Greta sitter på Mynttorget, det kommer inte påverka klimatet i alla fall och en annan att bo i Norrland och behöva köra bil.”
Åkesson krossar Malous narrativ om Greta.
Malou försöker till varje pris lägga fram etablissemangets narrativ, men Åkesson hugger ner hennes bullshit.
 
Alla känner till sagan om ”Kejsarens nya kläder” av H.C. Andersen. Sagan säger mycket om oss svenskar i nutid. Några bluffmakare gör kläder av ingenting som de säljer dyrt till kejsaren. Han är en fegis och suckar för smicker, så han låtsas som han ser kläderna. Ingen vågar göra bort sig och säga emot kejsaren. Utom ett litet barn som ropar att han är naken och då släpper förtrollningen, och alla vuxna vågar se sanningen som den är, ”Kejsaren är naken.”
Är det Greta som avslöjat att kejsaren är naken, när vi inte kan ta hand om vår miljö eller är det Åkesson när han kallar Greta för barn och att hon inte tillför någonting?
Att Åkesson känner behovet av att kommentera
Greta Thunberg, är inte så konstigt, med tanke på hur bisarr situationen är. Han har även rätt, i det han säger.

Greta gör inget fel, all cred till henne. Men faktum är att Greta är ett barn, hon kan ingenting särskilt om miljön, och ändå behandlar vuxna henne i media som Jesus.
Greta Thunberg är en produkt av media och hon kan inget naturvetenskapligt om klimatet. Inte så konstigt, då hon bara är 16 år, går i en specialskola och dessutom skolkar från undervisningen. I sina tal rabblar Greta bara politiska floskler.

Malena Ernman skriver om sin dotter i sin bok ”Scener ur hjärtat”.
”Greta tillhörde det lilla fåtal som kunde se våra koldioxider med blotta ögat. Hon såg hur växthusgaserna strömmade ut från våra skorstenar, svävade uppåt med vindarna och förvandlade atmosfären till en gigantisk osynlig soptipp.”
Kommer nå
gon tala om för Greta, att hon släpper ut mängder med koldioxid varje gång hon andas ut?
 
Greta är ett barn och hon gör vad barn gör. Hon ser saker som svart eller vitt. Hon påverkar miljön, genom att hon har blivit känd, även fast det var en pr-kupp, så trodde nog ingen, att det skulle bli så stort. Andra barn tar efter, allra helst barnen som sitter i vår regering och
som tror att miljön blir bättre, men det beror inte på, att Greta har någon magisk lösning, utan för att hon har blivit en förebild.

Greta gör något hon tror på, så all respekt för henne. Däremot så tror
Foliehatten, att det är stört omöjligt, att lyckas så bra som hon gjort, utan rådgivare/konsulter bakom sig? Visst hon kämpade på varje fredag lång tid, innan det hände något, men när det väl hände, så har hon vart med överallt. Gretas gäng har gjort skillnad främst för hennes åldersgrupp. Detta måste vara en av dom bästa kampanjerna någonsin i ”svensk PR-historia”, med tanke på vilka organisationer och personer hon ändå fått träffa. Bara lyfta på hatten, åt ett bra genomfört arbete. Genomslaget i media, beror nog mindre på klimatet och mer på att vänsterkrafterna hoppas på, att vinna politiskt gehör genom henne.

Redan på 70-talet fanns det personer som sa att vi har max 10 år kvar innan vi får en klimatkatastrof, att ozonlagret håller på att försvinna osv. Vänstern har kidnappat klimatfrågan. Precis som om det finns människor som är mot ett bättre klimat eller vad är en klimatförnekare? Finns väl ingen som förnekar, att det finns något som heter klimat.
Tokvänstern lägger all kraft i denna fråga eftersom de har gjort bort sig totalt i den för Sverige mycket viktigare invandringsfrågan. I invandringsfrågan är vänstern totalt ute och cyklar och det vet de själva. Därför väljer de att flytta fokus till en annan fråga – klimatet. Invandringsfrågan har blivit så infekterad, så ingen i skolor, media osv, vågar ta i den. Överallt är det tabu att ta upp ämnet. Bättre att stoppa huvudet i sanden och prata om klimatet.
Det är helt uppenbart att det finns PR-byråer bakom(som Uvell bevisat) som tjänar pengar på det här. Även hennes galna mamma som lägligt släpper böcker och gör pengar på det här. Dels media som vill ha henne och denna fråga i tidningen enbart för att påverka opinionen, särskilt inför det kommande EU-valet i maj. Utan någon som helst kritik eller granskning. Vedervärdigt!

Hakelius skriver idag i Expressen en krönika om Greta-kulten.
Längre än så kan man inte gå om man inte vill bli stämplad som dödsknarkarnazist och hemsk vit privilegierad man. För övrigt är väl kerubens barnsliga utseende en förutsättning för det enorma dyrkandet. Det ger en känsla av renhet och oskuldsfullhet. En mer välutvecklad ung kvinna skulle vara föremål för annan typ av dyrkan och skulle kunna anklagas för att spela på det i dagens skruvade sociala-medie-klimat. Allt handlar om yta, yta, yta. ”

2 kommentarer:

  1. Det finns mer om fenomenet Gtreta, om man vågar föra diskussionen;
    Tänk om klimatet blir varmare av andra orsaker eller att målet är att de rika länderna måste skriva under klimatavtalet, IPCC. Det målet ska inte belönas med Nobels Fredpris utan med Ekonomipriset, när hon inte vill ta emot reklambranschens Guldägg, Titanpriset.

    SvaraRadera
  2. Helt rätt! Hade hon tagit emot Guldägget, hade det samtidigt avslöjats, att bakom Greta finns en stor grupp av personer som styr, vad hon skall säga och vilka hon skall träffa!

    SvaraRadera