onsdag 17 april 2019

Tappad mobil innehöll avslöjande fakta!

Den libanesiska födda reportern Jenan Moussa arbetar för den arabiska tv-stationen Al Aan. Hon har i flera åratal följt utvecklingen av den islamiska staten IS terroristorganisation. Hon har de senaste åren otaliga gånger besökt Syrien och Irak.
 

Jenan har granskat livet för så kallade utländska krigare som flyttade från väst till Syrien och Irak, för att ansluta sig till IS. På en av hennes senaste resor fick hon en tappad telefon som visade sig tillhöra  Omaima A., en ung kvinna från Hamburg. Förmodligen hade Omaima tappat den under kurdernas offensiv i Kalifatet. Mobilen visade sig vara en riktig skattkammare. Den innehöll mer än 36 gigabyte filer, de flesta foton. Bilderna var en dokumentation på de senaste årens händelser i jihadistens liv.
 
Omaima A. är född i Hamburg, juli 1984. Omaima radikaliserades 2011 och hon börjar dölja sig med en Nikab, där man bara ser ögonen, bära handskar och posera med islamistiska flaggor.
I maj 2012 gifter hon sig med  islamist
en Nadir Hadra i Frankfurt. Det är det andra äktenskapet för Omaima. Från ett tidigare äktenskap har hon en dotter som föddes 2007. Hadra är en salafist och IS-propagandist som bland annat deltar i de koranfördelningar som organiseras av predikanten Ibrahim Abou-Nagie.

Vid något tillfälle efter bröllopet lämnar Hadra Tyskland och lämnar sin fru med två barn. Ett tredje barn föd
s 2012. I januari 2015 åker Omaima till Hadra i Syrien, med sina barn. De flyger till Turkiet, där de möts av Hadra och han tar Omaima och barnen över gränsen till IS-området i Syrien.

De tyska sociala myndigheterna har full kontroll på var Omaima befinner sig, eftersom man i den tappade mobilen, hittar ett brev daterat mars 2015 som är avfotograferat från ett arbetscentra . I meddelandet/brevet från centrat får Omaima besked om, att hennes förmåner kommer att dras in. Anledning är, att Omaima befinner sig i Syrien.

I Syrien är
Omaima en av de mest framstående IS-terroristerna från tysktalande länder. Hon fotograferar sin son med bland annat Denis Cuspert, som tidigare haft en måttligt framgångsrik karriär som en rappare, under namnet Deso Dogg. Man hittade bilder på den österrikiska jihadisten Mohamed Mahmoud som sköt och dödade två fångar i juni 2015, allt filmat i mobilen. Bland bilderna hittar man Omaimas barn som poserar med vapen och i uniform. Omaima själv, bär en pistol, taget i mars 2015. Den åtta år gamla dottern bär Nikab och deltar i en IS-skola i Rakka.

Tiden tillsammans med Hadra
blir kortlivad. Jihadisten Hadra dödas sex veckor efter Omaimas ankomst, i slaget vid Kobane. IS ersätter henne med 1310 dollar i kontanter. Den terroristiska ledningen ger henne tillstånd, att flytta från Rakka-provinsen till Homs-provinsen.
I Homs gifter sig Omaima med Deso Dogg(Denis Cuspert), en nära vän till den stupade maken. Efter giftermålet bär hon, två gyllene vigselringar. De bor i ett hus fullt av småbarn, söner och döttrar från Doggs tidigare äktenskap och hennes barn.
Medan
Doggs strider för IS, sprider Omaima online propaganda för IS. Under hela tiden är hon i kontakt med släktingar i Tyskland, via mobiltelefon.

Deso Dogg som den tysk-arabiska kvinnan var gift med en tid, var bekant med Borlänges stolthet IS-jihadisten Abdi Fitah Ahmed, på nätet mest känd som ”AbdelFatah AbuMaidah.
2016 dödas Abdi Fitah Ahmed, något som Michael Skråmo har rapporterat om på FB: ”Den svenske IS-medlemmen "AbdelFatah AbuMaidah", eller Abdi Fitah Ahmed som han egentligen hette, uppges ha dödats i Syrien under strider mot kurdiska och amerikanska styrkor förra veckan. Det är en annan svensk IS-medlem i Syrien.”
AbdelFatah" var från Borlänge där han var aktiv i en av stadens moskéer. Han läste samhällsvetarprogrammet på högskolan i Dalarna men lämnade Sverige och anslöt till IS någon gång under 2015.
Sommaren 2018 publicerade han en bild på sig själv tillsammans med den efterlyste terroristen och tidigare rapparen Denis Cuspert(Deso Dogg). Jag har flera gånger skrivit om "AbdelFatah" på min blogg. Han var en av de mest aktiva nätaktivisterna bland de svenska IS-medlemmarna, och växlade ständigt mellan olika konton på Twitter, Facebook och Telegram. Där försvarade han de terrordåd som utfördes av IS, och uppmanade även sympatisörer att begå mord i Sverige. Enligt Michael Skråmo ska "AbdelFatah" ha varit med om att döda över 40 "otrogna" vid det tillfälle där han själv dödades.”

Den sista bilden på telefonen kommer från slutet av 2015. Jenan trodde först att Omaima, måste vara död. Till sin förvåning hittade Jenan, en profil på LinkedIn som motsvarde Omaima A. och att det var ett aktiv LinkedIn-profil som skapats i Tyskland. Där presenterar sig Omaima som frilansöversättare och evenemangschef i Hamburg. Den huvudduk som hon tidigare bar, har nu ersätts med en bild av självsäker kvinna, klädd med en svart blazer och vit blus. Ingen som ser bilden, skulle tro, att Omaima tidigare var en aktiv IS-medlem.
Jenan Moussa åker till Hamburg och följer Omaimas spår. Hon hittade henne bland en av adresserna lagrade i telefonen, men mötte henne aldrig personligen.

De tyska myndigheterna är medvetna om fallet.
Omaima A återvände till Tyskland i september 2016 via Turkiet. Kvinnor som åkte till IS i Syrien och Irak har relativt höga chanser att återvända hem oupptäckta. De tyska domstolarna anser inte, att det är ett brott, att bara bo hos jihadisterna. Men om kvinnor har utbildats i vapen eller har agerat/deltagit som medlem i IS aktioner, kan de åtalas och sättas i fängelse.

Tack vare att Omaima A tappade sin mobil, kan nu Jenan Moussas vissa, att det finns tillräckligt med material för att bevisa, att Omaima varit medlem i en terrororganisation. Bilderna med den senaste maken Deso Dogg, visade att Omaima deltagit på kommandonivå i IS och inte bara arbetat med propaganda på nätet. Framför visar en bild Omaima, tillsammans med beväpnade krigare i strid och den bilden,  kan ha betydelse i en eventuell rättegång.

För den 35-årige reportern
Jenan Moussa är arg. I Irak och Syrien har IS-terroristerna tiotusentals liv sina samvetet och den här kvinnan Omaima har deltagit i detta mördande. Nu kan hon bygga ett nytt liv mitt i Hamburg. Jenan: "Det verkar som om offren utanför Tyskland, inte är värda någonting."

Den tappade telefonen avslöjar, att många kvinnor aktivt på något sätt deltog i dödandet av människor och inte som många svenska återvändande IS-resenärer påstår, vi körde bara ambulansen. Frågan är om inte detta avslöjande i Tyskland, är närmare sanningen, än vad de svenska IS-resenärerna påstår! Hur många IS-återvändare går omkring på våra gator, står bakom oss i snabbköpet och sitter framför oss på bussen som bara för något år sedan, sparkade fotboll med folks avhuggna huvuden?

Foliehatten undrar om någon av de återvändande IS-resenärerna, kommer åtals för bidragsbedrägerier. Förmodligen har ingen talat om för bidragsmyndigheter, att de rest till IS-kontrollerat område och då har bidrag tickat in varje månad. Pengar som de inte på långa vägar gjort av med, under vistelsen i Kalifatet.

Tyvärr måste man konstatera att i Sverige, går media och svenska politiker, senast Ulf Kristersson, all in, att alla IS-barn med följe skall hämtas hem. Att föräldrarna kan ha deltagit i strider och dödat, är en bisak! Huvudsaken är, att de kommer hem till Sverige! Svensk naivitet på högsta nivå! 

Hanif Balis kommentar på Facebook är mitt i prick:”De goda humanisterna” yrar om man man bara ska åka dit och hämta barnen. Vilka av dem? I flera av fallen är den svenska föräldern avliden. I flesta fall vet man inte om barnen ens har en svensk förälder.
Med stöd av vilken lag och rätt ska man ta en tvååring från en sydamerikansk IS-morsa för att dess far misstänks ha haft ett svenskt uppehållstillstånd? Ska modern då åka med till Sverige? Ska enbart barn till medborgare hämtas?
I flera fall har modern gift om sig, ska hennes nya barn också följa med? Har hennes nya man rätt att förenas med sina barn? Kommer vi få en följdinvandring av IS-terrorister pga detta? Hur ska man identifiera om barnen verkligen har en svensk förälder? Hur kan svenska byråkrater göra DNA-test i Norra Syrien mot en avliden förälder? Med vilket och hur mycket våld ska man separera barnen och dess föräldrar?
Alla dessa frågor behöver besvaras innan man rycker ut för att ”hämta barnen”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar