lördag 27 april 2019

Vänsterns hyllade Obamacare visade sig vara en katastrof!

Väldigt många svenskar framför allt vänstern, trodde att Obama hade pumpat in mer skattepengar till den statliga sjukvården medicare i USA. Men sanningen var, att Obama genomförde en lag, att alla skulle sjukvård, annars fick man böter. Har man inte råd med sjukvård, så får man statliga medicare, vilket klassas som svensk sjukvård. Har man råd att betala sjukvård från privata sjukhus, så fick man inte tillgång till den statliga sjukvården. Ändå fick man som vanligt betala den privata sjukvården helt själv. Annars fick man böter.

När lagen infördes, saknade 17% rätten till sjukvård, eftersom de inte hade någon sjukvårdsförsäkring. Nu blev majoriteten av dessa tvingade att köpa en sjukvårdsförsäkring, annars blev det böter! Det var detta "tvång" som retat upp så många människor. En annan del av lagen innefattar Medicaid. Meningen med Medicaid är, att de allra fattigaste som inte har råd med försäkring, ska få någon typ av begränsad vård. Men vården kommer inte vara rättvis. Är man fattig i USA får man räkna med, att endast kunna få denna begränsade vård.

Varför tror så många svenskar att Obamacare var någon lösning på hela systemet och att varje amerikan fick statlig sjukvård p.g.a. höjd skatt?  Svenskar vet näst intill ingenting om amerikansk sjukvård i allmänhet. Hade de känt till förhållanden, hade de kanske insett, att Obamacare inte kom att lösa de största problem med sjukvården (höga kostnader), utan bara försätta staten i mer skuld.

Vill man ändra amerikansk sjukvård, får man avreglera och framförallt förändra försäkringssystemet, så folk har lite självrisk och att det ökar incitament, att se över kostnaderna.
Vad Obamacare, eller ACA, innebar var en federalt deklarerad tvångsmässig försäkring av alla som inte redan innefattas av privata försäkringar via arbetsgivare. Medicare/Medicaid eller övriga statliga sjukvårdsprogram (t.ex. för veteraner).

Blir det då inte, som någon påpekat, att staten helt enkelt bestämt att "alla ska tvingas handla på ICA", vilket då i sin tur gynnar företaget, dvs. försäkringsbolagen? Utgör det då inte en indirekt "skatt" i form av högre premier för de som redan har
en försäkring, vilket gör missnöjet så utbrett mot systemet, särskilt hos medelklassen. Vinster som går rakt ned i försäkringsbolagens fickor?

Antalet oförsäkrade har ökat med 1,4 miljoner från 2016 till 2018, enligt en rapport i förra veckan från Congressional Budget Office.  Vänstern skyller naturligtvis på Trump-administrationen och menar att man saboterat Obamacare.
Uppgifterna i rapporten som släpptes samma dag som Mueller-rapporten kom ut och siffrorna berättar en helt annan historia.
Hela ökningen av antalet oförsäkrade under de senaste två åren, är ett resultatet av den enorma mängd regler och förordningar som Obamacare orsakat. Enligt Dept. Health and Human Services fördubblades försäkringspremien för individuella försäkringar från 2013 till 2017. De ökade igen 2018.

För de som är berättigade till Obamacare-subventioner var höjningarna ovidkommande. Vad de måste betala,  förändrades inte mycket och i många fall betalar de nästan ingenting.
Men för de miljontals medelklassamerikaner som betalar för sina försäkringar och inte är berättigade till subventioner, har resultatet blivit ekonomiskt förödande.
Skillnaden mellan USA och Sverige är att det vi betalar är
skatt, medan amerikaner blir påtvingade en kommersiell försäkring.
När Obamacare infördes 2010, var det dessutom ett år, då liberalers kärlek och iver att beskydda Obama var extremt stor tack vare Obamacare-reformen. Visst, det låter löjligt, men vi har att göra med extremt löjliga människor.

1 kommentar:

  1. Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

    Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

    Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på +7 (926) 512-8701.

    SvaraRadera