måndag 15 april 2019

Det skulle aldrig hända – pengarna är slut och kommunerna går på knä!

Bara för något år sedan hade dessa ord: ”Hur ska en person som är analfabet komma ut i arbete inom några år? Vi har analyserat varenda person som har kommit till oss och många har en lång, lång väg till egen försörjning" detta skulle stämplats som grovt rasistiskt och myndighetspersonen som sagt detta, hade fått löpa gatlopp i media! Idag är samma uttalande, bara ett torrt konstaterade av verkligheten!
Det värsta av allt, är alla de som klagar nu och framöver, är de som försatt oss alla, i denna situation. Framför allt är det samma personer som anklagat de som var kritiska, för att vara rasist, nazist, fascist och främlingsfientlig.

Foliehatten är faktiskt helt övertygad om, att sossarnas kommunalpolitiker blivit grundlurade av Löfvén. Kommunerna fick stora ersättningar, när man tog emot migranter och sedan räknade man med, att dessa ersättningar aldrig skulle dras in. Nu när pengarna är slut i statens kassakista, blir kommunerna ställda på bar backe. Frågan är vilket kommunalråd som först, kommer att anklaga Löfvén för lögner, lögner om fortsatt finansieringen av invandringen till kommunerna. Kanske ska vi skicka ner fakturan till Bryssel? Det är EU:s påtvingade kvoter och en knähund till statsminister som lydde 100% som har skapat detta. Inte nog med detta, Löfvén vill tvinga länder som säger blankt nej, till att ta emot migranter. Har inte Löfvén sett, hur det ser ut i Sverige? Foliehatten undrar, vad är det för fel på denna man?

Vem glömmer LO-basens Karl-Petter Thorwaldsson till Nyhetsbyrån Direkt numera klassiska uttalande: ”Flyktingar kan ge Sverige superekonomi. Om Sverige lyckas med integrationen av nyanlända flyktingar på arbetsmarknaden kan Sverige om tre–fyra år ha en superekonomi med 4–5 procents tillväxt.”
 Ullenhag med sitt "över tid" och Löfven med sitt "längre fram." De ansvariga vet mycket väl, att det inte går ihop, men de kör hellre hela samhället i botten än erkänner det. När/om det en dag blir räfst och rättarting kommer de gråtande, att be om förlåtelse.
 
2015 sände SVT Värmland ett reportage om invandringen: Samtidigt är viljan bland Filipstadsborna att hjälpa stor. Det är fantastiskt. Det kommer människor hela tiden och lämnar kläder, skor, leksaker, shampo, blöjor m.m. Det finns sådan oerhörd kärlek och välvilja hos Filipstadsborna, säger Bengt Sjöberg, som också hjälper till vid Vasakyrkans insamling till de boende på asylboendena i Filipstad.
SVT Nyheter Värmland följde med på somalisk fest och träffade afrikanska sånggruppen Filipstad-Hällefors worship team.
Klang och jubel
hos vänstern, men inte hos de som insåg verkligheten!

2018 har verkligheten kommit ikapp vänstern: ”Filipstad, med knappt elvatusen invånare, har idag 800 personer i kommunen som tar emot försörjningsstöd, såväl svenskar som nyanlända, och budgeten har gått från 10 miljoner för inte så längesen till nästan 28 miljoner idag. Det är ont om jobb och svårt att bli självförsörjande. Men det finns bostäder att flytta till för till exempel nyanlända.”

2019 skriver Anna Dahlberg i Expressen – Nödropet från Filipstad!
Claes Hultgren, Filipstads kommun:”När kostnaderna summeras landar siffran på över 60 miljoner kronor. Vi klarar inte av det finansiellt. Vi får väl skicka in vår konkursansökan.”
Bostäderna är nu slut. Från 11 miljoner i socialbidragskostnader till idag 60 och man har tömt alla tillgångar till att ge någon bostad. Alla som insåg verkligheten för åtskilliga år sedan, är inte alls överraskade över utvecklingen. Även Dahlberg borde ha insett detta, men hon väljer alltså, att skriva om det först idag, när katastrofen redan är ett faktum. Kommunstyrelsen är förstås mest ansvariga. De sa för bara några år sedan att man gladde sig åt, att "de internationella influenserna gett den lilla bergslagskommunen en kulturell kick."

Det går heller inte att förbise det faktum, att invånarna rösta
de för den här utvecklingen i valen 2014 och 2018. SD ligger lågt och man ökade inte i valen. Så ett visst självskadebeteende eller i vart fall en acceptans kan noteras. En annan lika krisartad kommun är Hultsfred. Också där röstar invånarna på ännu mer kaos. I Hultsfred är det C och S som är starka, medan SD är svaga. Samma tendens ser vi i Sala kommun och i många andra.

Innan vi klagar alltför mycket på Dahlbergs sena omsvängning, så skall vi inte glömma att SVT:s UG i början av december 2015, hade ett reportage om just Filipstad. I reportaget framhöll man, hur många flyktingar som inkvarterats där och sossekommunalrådet berättade, att det var en ohållbar situation. Visserligen spårade programmet ur i ett allmänt gnäll på Bert Karlsson och hans sätt att driva förläggningar, men det var inte något rosenrött skimmer kring Filipstad i media 2015. Att det egentligen redan var för sent att vakna upp 2015 är en lite annan fråga, men fortfarande relevant.
 
Går man längre ned på sidan i Expressen, så intervjuar Dahlberg i Expressen TV, SKL:s chefsekonom. Ämnet är hur mycket 40-talisterna kommer att belasta och slutligen förändra välfärdssystemet. Ekonomen menar att välfärden troligen kommer att förändras och att mer teknik ska lösa hjälpbehoven. Obehaglig läsning, "ökad teknik", antar att det är en webbkamera som larmar begravningsbyrån, när gamlingen inte har rört sig på 24 timmar.

SKL:s chefsekonom Annika Wallenskog är verkligen en av de politiskt korrekta makthavare som behöver ställas till svars i medierna framöver. Hon ger gång på gång en glättad bild av verkligheten och undviker helt de olösliga problem som finns.
Annika Wallenskog har ett mycket stort ansvar för att de faktiska problemen inte kommer upp till ytan. Och det har givetvis även alla de journalister som
inte ställer de frågor som behövs.

Inget prat alls om invandringen och den belastning den orsakar. Säger rätt mycket om hur snabbt Dahlberg kan förbise eller rent av ignorera de enorma problem hon nyss beskrev som om det inte har att göra något med det hon nu ska tala om.
Dahlberg köper alltså chefsekonomens idéer om effektivisering och ökad teknik. Är man 95 och skröplig och lever ensam vill man träffa någon. Det är en rättighet kan man tycka. Chefsekonomen har noll känsla för det och även Dahlberg som i andra sammanhang talat om förändring av LAS, enkla jobb med mera. Detta tillsammans med att Dahlberg lätt glömmer problem hon nyss beskrev, det vill säga elefanten i rummet, är hon inte den person som ska uppmana regeringen att ta tag i problemen i Filipstad.

"Sent ska syndaren vakna" och allt det där. Anna Dahlberg verkar inte ha några problem med att byta kurs, men det finns väl inget som tyder på att hon bytt politisk ståndpunkt, när det gäller de verkliga problemen. I stället är det bidragsberoendet som knäcker kommuner på landsbygden och det är det systemet som "Rosenbad" ska göra något åt. Så tolkar Foliehatten det.
För fattiga kommuners politiker var det, stora möjligheter, att få ökade intäkter, inte att sysselsätta fattiga pensionärer i kommunen, utan att hitta bidrag. Se på Malmö. Det enda de bryr sig om, är att få mer bidragspengar till kommunen. Bidragssystemet är deras räddning. Massinvandringen och de bidrag som erbjöds då, var en lösning på deras största problem. Deras stora problem nu, är att dessa bidrag nu försvinner och nu ropar de på andra bidrag.

Är det någon som förväntar sig att bidragssystemet skall läggas om drastiskt? Det är i det skenet, man kan se mångkulturens framgångar. De innebär, eller ja i alla fall innebar, bidrag. Hur mångkulturen kommer bejakas beror helt på hur mycket bidrag=mutor aktörerna får ur bidragssystemet. När pengarna tryter får invandrarna skulden. Det är politikerna som har haft ansvaret. Glöm aldrig det.
 
Men det är fint att kommungubbar får uttala sig och tar upp det här med analfabetism. Det är trots allt invandrare som är problemet. Massinvandring är inte lösningen på något, bara att de ekonomiska problemen förvärras och det har gått fort.
 
Foliehatten är djupt förundrad över hur svenska folket röstar och kan inte heller fatta, varför det svenska folket låter det få fortsätta som det gör. Sverige var för en tid sedan, en stolt nation och många länder såg upp till det svenska systemet. Nu är vi snart besegrade av ondskans makter och till slut är det kapitulation som gäller inför Islam. Alla skrattar åt den svenska mentaliteten och de undrar vad det är för fel på det svenska folket, eftersom många är så menlösa. Det räcker inte längre, med att knyta händerna i byxfickan, för sent omsider så går vi förlorade.
Var är guldregnet som media(DN,Sandviken) och Löfvén lovade?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar