fredag 12 april 2019

De sju barnen Skråmo!

Public service har serverat tittarna en alldeles särskilt läcker variant av ”tycka synd om IS-barn.” I varje ekosändningen den senaste dagen, är första inslaget, Rädda barnen anser att man skall hämta hem alla IS-barn och IS-föräldrar och de kritiserar den svenska regeringen, för deras dåliga agerande. Rädda Barnen uppger att barnen är sjuka, svälter och att det krävs omedelbar hjälp.
I Rapports och Aktuellts sändningar har vi kunnat se, Skråmos svärfar, chilenaren Patricio Galvez sitta tillsammans med sju barn, ansikten suddade och flickorna klädda i muslimska sjalar. Galves talar på en variant av svenska språket och kräver att svenska statens skall agera omgående, för att hämta "hem" Skråmos jihadbarn!

IS-terroristen Michael Skråmo allias Abdul Samad al Swedi(norsk medborgare), uppges vara död, lämnade efter sig sju barn i Syrien. Deras mamma Amanda Umm Ibrahim Gonzalez, uppges också ha dött. Båda föräldrarna, som för några år sedan anslöt sig till IS och reste till Syrien. Svärmodern Umm Hamza och hennes äldsta dotter Amanda konverterade till Islam ungefär samtidigt 2007.

Nu har barnens morfar, Patricio Galvez hittat de sju barnen i ett flyktinglägret Al Hol i norra Syrien. Patricio Galvez säger att barnen är sjuka och att han vill, att de skall komma till Sverige, så snabbt som möjligt.
Galves: ”Barnen har feber och hostar. Vissa av dem orkar inte ens sitta. De är väldigt hungriga och de fortsätter att svälta på något sätt. Vårdpersonalen sa till mig att de inte kan få den vård de behöver i lägret. De sa till mig att skynda mig att ta barnen härifrån innan det är för sent. Det handlar inte längre om någon konsulär hjälp. Det handlar mer om en humanitär insats. De är småbarn och de är offer för allt det som har hänt. De har lidit så mycket.”

Förra veckan deltog Patricio Galvez i ett inslag i SVT med UG. Han säger att han varit i kontakt med UD som svarar, att frågan angående barnen ska prioriteras.
Varför frågade inte SVT eller UG, hur Galves finansierat resan ner till Syrien och vem som hjälpt med logistiken för mötet? Hur har han ordnat detta på egen hand?
Allmänna handlingar visar att Patricio Galvez har svårigheter att försörja sig själv då han har skulder och inte kan hitta bostad. Förvaltningsrätten i Göteborg mål nr 2471-19, 1725-18, 147-17, 10784-14, 10785-14. (Med resv. för att det finns två PG i Göteborg).

Enligt en artikel i Ledarsidorna - UD underlättar förfolkrättsbrott: ”Vilka som finansierat Patricio Galvez räddningsresa är inte ointressant. De delar av IS som finns kvar, om än på flykt, har ett intresse av att skapa ikoner samtidigt som det fortfarande finns ekonomiska resurser i Hawalah-systemet samt i andra system som mer kända som Western Union. Skulle biståndsorganisationerna Islamic Relief eller Muslim Aid dyka upp i Galvez närhet är det högintressant. Islamic Relief är Muslimska Brödraskapets biståndsorganisation som är terroristklassat av bland annat Israel. Muslim Aid har en lång historia som bland annat omfattar frusna banktillgodohavanden samt att en av de få som dömts i Sverige för terroristfinansiering och rekrytering även är aktiv i Muslim Aid Sverige. I Muslim Aid Sverige ingår bland annat Mehmet Kaplan och kända salafist-predikanter i ledningen.”

Amandas föräldrar:
Patricio Galvez höll under 2014 höll en studiecirkel om Islam i en lokalförening i Lövgärdet, Angered, som drevs av IS-sympatisörer.
Umm Hamza = mor till Amanda Umm Ibrahim Gonzalez. Tidigare kallade hon sig Caroline Pape eller Ulrika Pape. 1990 hette hon Jenny Ulrika Caroline Pape Gonzales. Enligt folkbokföringen är hon också mor till Amanda Norma Gonzalez som inte längre är folkbokförd i Sverige.
Det har visat sig att Ulrika Pape anmält intresse för SFM, Bellevuemoskén när den i jihadist sammanhang välkända imamen Abu Muadh förläser och finns omnämnd. Kring SFM och Tahara rör sig extremister.
Umm Hamza om svärsonen: "Han bryr sig om muslimerna. Han är en bra man, han tar hand om allting. Om en muslim försvarar sig själv är han en terrorist, men vilka är det egentligen som attackerar de muslimska länderna.”
I augusti 2014, reste Michael, hans fru Amanda och svärmor Umm Hamza till Syrien, för att bosätta sig i IS huvudstad Raqqa, med sina barn. Michael Skråmo och Amanda stannade kvar i Syrien.
Svärmodern Umm Hamzaså bestämde sig efter ett par år, för att återvända till Göteborg. Där träffade Doku.com, Magnus Sandelin henne 2016, ett halvår efter hemkomsten.
I intervjun med Sandelin berättade hon, att hon mår psykiskt dåligt efter hemkomsten från Syrien. Det som förvånar är att Umm Hamza försvarade IS kalifat. Hon sa, att det var ett fantastiskt bra ställe att leva på. Umm ansåg att man som kvinna, kände sig mycket tryggare och friare hos IS, än i Sverige. Där var det ingen som trakasserade henne, till skillnad från i Sverige. Skälet till att hon lämnade Syrien var bomberna och hennes minsta barnbarns säkerhet. Hon bekräftade också att Michael Skråmo deltagit i strid, men såg honom inte som en terrorist.

I morgonekot säger morfar Patricio, att barnen skulle ha sagt att de älskar morfar, mormor ... och farmor. Detta verkar ha klippts bort från den ljudfil som nu ligger på SR. Det var väl kanske too much även för de mest känslohysteriska damerna på statsradion eftersom Skråmobarnens mormor själv är kalifatmedarbetare. Morfar Patricio som hårdlanseras av Expressen som riktig hedersknyffel, har hållit en kurs om Islam.

Självklart intresserar sig ingen anständig journalist för frågan, om hur det kan komma sig att alla sju jihadbarnen mirakulöst överlevde, när deras mor, dog i en bombraid, medan deras far var iväg på något jihaduppdrag. Ingen vet säkert om Amanda överhuvudtaget är död - det påstås på ganska oklara grunder - så hon kanske dyker upp under en alternativ identitet, rätt vad det är. Detsamma gäller för övrigt även Skråmo, bara bekräftat av hans älskade farmor.

Hur vet man att Skråmo ens är död? Har hans kropp hittats och hur dog han? Foliehatten tycker journalisterna skall skriva och bevisa att han verkligen är död.
Idag pågår det en våldsam propaganda från media, för att UD skall fixa, så dessa barn skall komma till Sverige, en journalist på Expressen har i stort sett skrivit om detta varje dag nu i snart 2 veckor....1 kommentar:

  1. Och varför skall de få komma till just Sverige? Skråmo var ju Norsk medborgare så hans barn blir väl en Norsk angelägenhet.

    SvaraRadera