tisdag 16 april 2019

Den fullständigt galna drömmen om ett fossilfritt Sverige!

Sverige har begåvats med en regering som har en vision eller  snarare, en fullständigt galen dröm, att Sverige skall bli fossilfritt! Det förs en mycket märklig debatt i Sverige, där ” klimathotet ” eller ” klimatförändringar ”, numera är en politisk ideologi, där vetenskapliga fakta, inte duger som svar.

Foliehatten är så himla trött på alla dessa domedagsprofetior. Al Gore var bland de första och när hans spådom slog fel, flyttade han fram den 10 år! Klimatforskare(med adekvat utbildning) släpps inte fram i MSM eller SVT, utan ignoreras fullständigt. Det är mycket pinsamt för PK-Sverige som lyft fram en tonåring som dessutom utnämnts till Messias sändebud som har herraväldet över hela denna klimathysteri som drabbat i varje fall hela västvärlden och som alltid, mest i PK-Sverige! Hur många ungdomar lever som Greta lär? Troligtvis väldigt få!
Ännu märkligare blir det, när man synar den debatt som pågår i Sverige, när man inser, att den mest högljudda kampen drivs av grönvänsteraktivister och varför det endast är västvärlden som ska bära ”oket!” Det är dessutom kolossalt pinsamt, att vi har en statsminister som vill sola sig i glansen av Greta, en liten flicka med diagnos, istället för att han, skulle sätta sig in i frågan.

Masshysterin börjar anta skrämmande proportioner. Hur många människor i vårt land får sin utkomst, från att skrämma upp övriga befolkningen? Förutom SVT så verkar TV4 ha blivit regeringens nya propagandaorgan. Aftonbladet larmade om, att Arktis är isfritt om 25 år som TV4 spädde på med, att domedagsglaciären i Antarktis hotar utlösa klimatkatastrof.
N
u påstår man på full allvar i TV4 och berättar om hur man ska ge hundar vegankost för att rädda klimatet och lägg till AB påstående, då har vi sjunkit djup ner i ”klimathotarpopulismens dynga!
Varför inte börja med att förbjuda klimathoten chips och läsk, så träffas rätt kategorier av omställningen. Häst och kor ger samma klimatavtryck som Svensson, dags att förbjuda dom med, om Sverige skall bli fossilfritt!
 
Utan tvekan är Isabella Lövin, Sveriges livsfarligaste politiker. Foliehatten förstår inte hur man kan ifrågasätta Lövins kompetens, hon har skrivit för både Damernas Värld, Vecko-Revyn och Allt om Mat. Hon är en riktig tungviktare, hoppas alla ser det!
Alla som såg inslaget i SVT Rapport där Lövin säger: ”Den svenska regeringens plan, är att göra den övriga världen så "avundsjuk" genom alla sina så kallade klimatsatsningar att också de följer efter” en del undrar säkert, om Lövin är helt frisk eller snarare spritt språngande galen? Inser inte Lövin, att Kina som har världens största utsläpp, fullständigt ”skiter i” vad lilla Sverige gör! Medias hackkyckling Trump, såg till att USA lämnade IPCC uppgörelsen och Trump har inrättat ett organ som skall sammanställa en historik, i allt som handlar om klimatet.

Lövin vill dessutom förbjuda försäljning av bensin- och dieselbilar 2030, samt bränsle till dessa. En bieffekt av dieselförbudet blir, att reservkraften till sjukhusen försvinner, liksom för teletrafiken. Sverige blir omöjligt att försvara, men det är det väl redan idag. När kärnkraften läggs ner, blir elavbrott vanliga. Många på sjukhusen kommer att dö p.g.a. av elavbrott och staten sparar pengar, då sjukvårdskostnaderna minskar. För det är väl syftet med bensin- och dieselförbudet. Eller var säger vår store ledare Stefan Löfven?

Foliehatten undrar, sover de andra partierna eller håller de med Isabella Lövin? Att Löfvén inte säger något, är inte märkligt, att sitta på statsministerposten, är viktigast för honom! Allt annat struntar han i!
Den som tittade på utfrågningen i riksdagen den 12 april om vägtransporter, höjde nog ögonbrynen rejält. Lövin talade om omställning till el, men hur det skall lösas med säker tillgång på el, struntade hon i, att berätta. En moderat påpekade att det måste till kärnkraft, för att klara en säker elproduktion, vilket är ett ”måste” om vägtransporterna skall ställas om. Talmannen påpekade att utfrågningen gällde vägtransporter och inte kärnkraft. Foliehatten har tidigare uppskattat talmannen, för att vara korrekt och neutral. Här visade han sin totala okunnighet på energiområdet, vilket intimt hör ihop med vägtransporter.
Hur tänker Lövin, om hon överhuvud taget tänker! Inser hon inte, om förslaget om att förbjuda fossildrivna fordon går igenom, kommer de fordon som är kvar, att exporteras och utsläppen sker, där istället! Vad händer med befolkningen på landsbygden. De har inte råd att köpa dyra elbilar. Blir det ett Amish-samhälle med häst och vagn, för befolkningen landsbygden? Med vad skall Lövin ersätta dieseldrivna skogs- och jordbrukstraktor, tunga lastbilar, kranbilar m.m.? Foliehatten tror att så lång,t sträcker sig inte Lövins tankegångar!

Lövin jublade när den i förväg beställda jetbränsleutredningen kom exakt med de förslag som MP önskade sig. Biobränslen säger Maria Wetterstrands utredning. Men biobränslen ökar koldioxidutsläppen på kort sikt.
Inser inte Lövin och Wetterstrand att Sverige måste förankra sina idéer om flyget internationellt? Frågan är internationell och det är meningslöst att Sverige själva inför fossilfritt flyg. FAA och de stora flygplanstillverkarna kommer att förbjud flygplan att tanka rent biobränsle, eftersom det inte är testat. Ingen inte ens Lövin kan säga att jetmotorer klarar av att gå på rent biobränsle. Råvaran skog eller palmolja och försöket med etanol, borde avskräcka! All motorolja måste också bytas. Finns det idag smörjoljor som klarar biobränslen? Kan man hitta en 5W-30 biomotorolja? Är den testad på olika bil- och flygplansmodeller under många år? Var finns konsekvensanalysen hur mycket råvara skog och palmer som går åt? Var och hur ska biobränslen tillverkas? Greenpeace har protesterat mot biobensin, då massa skog skulle skövlas,vilket i sin tur ökar koldioxidhalten. Att hugga ner lite djungel, för att vi ska kunna få palmolja till biodrivmedel, är också en form av grön skatteväxling. Men Foliehatten tror inte orangutangerna är lika glada som MP och C politikerna. Fast apor sprider väl också ”giftet” i atmosfären när de andas!
Det går inte byta ut jetbränslet av idag mot biobränsle med annat energiinnehåll. Det är idag inte tillåtet att i flygfotogenet blanda in mer än 50% biobränsle. Detta biobränsle ska vara godkänt. Flygplanens egenskaper kommer att förändras och ny
a certifiering måste ske, om rent biobränsle ska användas. Det är inte bara energiinnehållet som ändras utan även köldegenskaperna. Olyckan med Brittish Airways BA38 från Kina till London med en 777 visade, hur känsligt det är med köldegenskaperna för bränsle. Hur många länder kommer att göra detta? Det kan bli så, att 2030 har många bolag flyttat sin verksamhet till andra länder och vi kanske inte har något flyg i Sverige.
 
Det finns många skäl att vara skeptisk emot klimathotet:
Efter den senaste inlandsisen har vi haft fem värmeperioder oräknat den nuvarande, varav flera med högre temperaturer än idag. Trädgränsen har i flera fall gått betydligt högre. Det kan naturligtvis inte vara fråga om mänskliga koldioxidutsläpp i dessa fall och behöver inte vara det i den nuvarande värmeperioden heller.

”Brightening” sedan 1980 motsvarande ca 10 % av solstrålningen beroende på mindre utsläpp av aerosoler eller på ändrad molnbildning måste ha en positiv temperatureffekt. Det blir inte så mycket kvar för koldioxid.

De senaste tjugo åren har vi talat om ca 1 grads uppvärmning sedan andra halvan av 1800-talet. Att som klimathysterikerna prata om, att fram till nästa sekelskifte skulle få se temperaturökningar på 4-10 grader, om inget görs, kan inte bevisa.

Miljöpartiet skriver på sin hemsida, att sedan vi kom med i regeringen har vi:
infört nya mått för välstånd, utöver BNP, som mäter den ekonomiska, miljömässiga och sociala utvecklingen i Sverige
genomfört rekordstora investeringar i bland annat laddstolpar och solceller,
infört klimatskatt på flyg,
infört ett bonus-malus-system där nya bilar som släpper ut mycket blir dyrare att köpa och bilar med låga utsläpp blir billigare,
höjt skatten på fossil bensin och diesel,
infört en ny skatt på kemikalier i elektronik,
sänkt momsen på reparation av cyklar, skor och kläder,
utvidgat RUT-avdraget till att gälla reparation av vitvaror,
sänkt arbetsgivaravgiften det första året för företagare som anställer sin första medarbetare,
infört bonus till den som köper elcykel, elmoped och elmotor till båten och
gjort det lättare att spara sina pengar hållbart med nya krav på fond- och pensionsmarknaden.”
Ska man skratta eller gråta?

Putin tittar säkert på, vad som händer i Sverige och han är jätteglad över Isabella Lövins framfart. Om MP får som de vill, får vi, eldrift på tåg, bilar, traktorer, lastbilar, båtar. mopeder och cyklar. Då behöver bara Putin stänga av strömbrytaren och tåga in i Sverige. Hur har Lövin tänkt att försvaret skall fungera. I försvaret finns idag reservkraft(drivs av diesel) på alla viktiga baser, kontrollcentraler och ledningscentraler. Sverige hade också enorma bergrum för bränsle till fordon, flygplan och båtar.

Hur är det möjligt att en politiker som Isabella Lövin får sitta i en
regering (gäller de flesta ministrar), är så uselt pålästa och har så grumliga tankar om hur sakernas tillstånd förhåller sig? Foliehatten ser Lövin uttalande som sabotage mot landet Sverige och hon bör ställas inför krigsrätt.

Att sabotera elnätet är relativt enkelt och finns det ingen reservkraft, så är det bara för oss att vifta med vita flaggan.
Hela C och MP är en säkerhetsrisk för Sverige och bör omedelbart tas ur ”drift”. Foliehatten undrar också hur Tyskland resonerar när det gäller naturgasledningen från Ryssland. Självklart kan Putin stänga av kranen när han önskar och vad gör tyskarna då?

Idag skall allt vara hållbart eller klimatsmart. Foliehatten hoppas verkligen att Miljöpartiet inte håller, utan ser helst att det sugs in i ett svart hål. Förr eller senare lär vi alla försvinna för evigt i ett svart hål. Apropå hållbart, så är det ca hälften av alla äktenskap som inte håller och det påverkar många samhällsfaktorer på ett negativt sätt. Men förmodligen så är det, den globala uppvärmningen som ligger bakom skilsmässorna! Kanske dags för MP att förbjuda äktenskap!

Foliehatten tycker att regeringens politik kan bli en nyttig läxa för svenska folket. Vi behöver slå rejält i botten, för att skaka av oss allt vänsterflum. Att näringslivet köper eländet, är ganska enkelt, det finns nya marknader, att tjäna pengar på. Och det är skattekronor som betalar eländet. Den dag vi slår i botten, tror Foliehatten, att till och med, att Svensson säger ifrån på skarpen. Att någon politiker skulle våga säga ifrån på skarpen, har ännu inte synts till. De tiger hellre, för de vet, att skulle man någon ta bladet från munnen och säga sanningen, blir det det ett jättegatlopp, i den bedrövliga median som dansar med i charaden om klimatet!2 kommentarer:

 1. Var inte rädd ... Putin är en förnuftig människa och han vill hålla Ryssland borta från kulturmarxismen ... dumdjävlarna i Norra Kalifatet göre sig inte besvär ... njet ...

  SvaraRadera
 2. Lövin (och mp) är ett måste för (s) maktinnehav.
  För (s) är det Makten, inget annat som är väsentligt!
  Landets och Folket väl är av mindre intresse, Makten framför allt..
  Ge Lövinskan några köttben emellanåt så står (mp) fast vid sidan av (s)...
  L och c litar man tydligen inte på...

  SvaraRadera