måndag 29 april 2019

Kommer alla bli nöjda med moderniseringen av LAS?

I JÖK överenskommelsen ingick att man skulle se över LAS. Nu har direktiv kommit för utredningen. I JÖKen framgår att LAS, ska moderniseras till 2021. Foliehatten tolkar detta som att utredningen ska vara klar för beslut senast 2021. Precis som ”Fjamåt” skrev på sin Facebook.
 
Häromdagen fick Justitierådet Gudmund Toijer uppdraget att utreda LAS. Enligt direktiven ska han tydligt föreslå utökade undantag från turordningsreglerna och lägre kostnader vid uppsägningar.

Ylva Johansson: ”Det är smärtsamt för oss!”
Ylva och sossarna är uppenbarligen beredda, att bedriva vilken politik som helst, bara de får sitta kvar. Det är ju helt ovidkommande, att det är smärtsamt för henne och sossarna, så länge de ändå för en politik som är en annan, än vad en röst på sossarna verkade betyda innan valet. Det blir inte smärtsamt för Ylva och övriga politiker med sina miljonlöner/förmånliga pensionsavtal och alla andra förmåner, utan det är för Sveriges arbetare som det kommer bli smärtsamt för.

Det här måste vara den största svenska politiska skandalen i svensk historia, när före detta arbetarpartiet Socialdemokraterna, viker ner sig och ger upp allt det dom har kämpat för genom åren, enbart för att få sitta vid makten.

När genomförs
försämringarna för LAS? 2022 eller? Riktig liberal politik kommer inte genomföras med mindre än att sossar på bred front, börjar säga upp sitt medlemskap i partiet och göra yttranden i stil med: "Jag kunde lika gärna ha varit medlem i Moderata Samlingspartiet. Fy fan!" När kommer marknadshyror? Det har redan utretts flera gånger. Ta en befintlig utredning annars kommer det inte förrän 2022.

Vad har uppgörelsen kostat C och L. Inte ett dugg! Man har fått igenom frågor som inte ens Reinfeldt vågade sig på. Men Löfven går glatt med på allt som går emot socialdemokratisk politik, enbart för att han hatar SD.
Innerst inne är Löfvén, rädd för att förlora makten. C och L slipper helt att ta ansvar och är fria att opponera mot den regering som de själva är underlag till.

Kommunals ordförande Tobias Baudin
sågar utredningen jäms med fotknölarna:
”För mig är inte det här en modernisering av arbetsmarknaden, det är att backa tillbaka 50 år i tiden.”

Liberalerna är nöjda säger Gulan Avci:

"Vi vill att fler ska få ett jobb och ökad frihet, även de som i dag står utanför arbetsmarknaden vilket ofta handlar om utrikes födda, särskilt kvinnor. Genom en modernare och flexiblare arbetsmarknad öppnas fler dörrar."

Centern sammanfattar det hela: "Hindren till arbetsmarknaden måste rivas. Nyanlända måste ges möjlighet att snabbare ta sig in på arbetsmarknaden!"

Widar Andersson
i Östgöten, har synpunkter på det skvatt galna C med den lika bred- som glappkäftade Lööf vid rodret. Nej, fru Lööf, försämrad arbetsrätt för svenskar leder inte det miljonhövdade etniska prekariatet till anställningsbarhet.
Sverige ska kunna komma vidare. Vilket trams. Att fortsätta importera
oanställbara invandrare, leder inte framåt. Det accelererar förfallet.
 
Widar: ”Dagens upplaga av Centerpartiet i rikspolitiken är inget som jag direkt faller i farstun för. Partiets nuvarande attityd och ledarskap är alltför aktivistiskt och polariserande för att väcka mina politiska lustar. I den vildvuxna aktivistdebatten om den arbetsrättsliga utredningens direktiv propagerar flera centerpartister för att sämre anställningstrygghet kommer att leda till en bättre integration på arbetsmarknaden; underlätta för de som idag står långt bort från arbetsmarknaden att ta ett kliv in i den anställningsbara delen av arbetskraften.
Att förbättra integrationen är förvisso en kärnuppgift i samhället. Men det är i det stora hela verklighetsfrämmande att hävda, att L
AS står i vägen för utrikes födda som vill in på arbetsmarknaden. ”
Kanske börjar den glupska Sverigefientliga globalisth
äxan Lööf gapa så stort, att det osmakliga maginnehållet blir tillgängligt för gemene man, att skåda och vämjas över?
Det tråkiga är bara att regeringen, innehållandes MP och med Centern och Liberalerna som aktiva stödhjul, samt V i logen med bödelsyxan i beredskap, ingen har minsta incitament, att försöka sig på någon åtstramning av utlänningars bekvämlighet och rörelsefrihet.

Uppriven LAS måste självklart kombineras med rejäl a-kassa, annars kommer vi att få ett stort ras i folkhälsan med stressrelaterad övervikt. Risken är överhängande att Sverige väljer en egen Center väg, där låg ersättning och hög risk för uppsägning blir en kombo som inte gynnar någon. Det kommer att bli tyst på arbetsplatserna.

Bilden av hur någon lämnar sitt jobb med en fylld kartong på väg mot nytt liv blir i nya, tysta Sverige, en enkel till självmord. Detta kommer att drabba äldre män hårt, en riskgrupp för att hänga sig om karriären går fel. Även arbetare har en karriär, inte bara högutbildade. Kan man inte försörja sig finns inte socialen kvar, för den handlar om överlevnad. Försörjning är något annat. Överlevnad handlar om att flytta ut på gatan.
 
Kommunisten Sjöstedt mullrar/hotar för fullt och han har uttalat sig till SVT Nyheter: ”Vi är beredda att fälla regeringen för den här frågan. Vi tycker att det här förslaget är dåligt, och dessutom grundlöst – det är bara en beställning från höger.”
Han menar att partiet drar en ”gräns” vid lagen om anställningsskydd och därför är beredd att göra upp med de borgerliga partierna M och KD om att fälla regeringen.

Löfven ställer sig frågande till Sjöstedts agerande och uttalar sig för TT: ”Det måste han ta ansvar för. Vill han hellre ha en regering ledd av Kristersson med stöd av Sverigedemokraterna? Om han tror att det blir en bättre utveckling av svensk arbetsrätt med en sådan regering, så ska han ju naturligtvis göra det, om det är motivet. Men det måste han själv svara på.”

Dags för Sjöstedt att plocka fram det hemliga avtal, han har med Löfvén. Om Foliehatten var i Sjöstedts kläder hade han utnyttjat det, men framför hade han avslöjat allt, om innehållet i avtalet!
Innehållet i avtalet kanske blir riktigt smärtsamt för Löfvén eller så har Sjöstedt bluffat rejält, för att få tyst på kritiken, när Sjöstedt vände på kappan, när det blåste som värst i regeringsfrågan!
Skeptiker som man är efter alla falska utspel i politiken gissar
Foliehatten på att Sjöstedts ”hot” är spel för väljarna inför EU-valet. Efter valet begraver man återigen sitt falska motstånd. Om man verkligen går på V spel vid det här laget är man antagligen mycket korkad och har aldrig jobbat i sitt liv. V/VPK har inte haft något reellt att göra med arbetares rättigheter på minst 50 år. Allt är spel för gallerierna.

Foliehatten undrar om inte många har missat att parterna fått uppdraget att ta fram en lösning/modernisering av LAS. Parter som Industriarbetsgivarna, Svenskt näringsliv, IF Metall m.fl., är de som kommer se över, hur de vill att frågan om LAS ska lösas.
Se
dan kommer de lägga fram sin troliga överenskommelse/utredning, för att de i riksdagen ska kunna göra en lagändring eller ska man kalla det en uppdatering av LAS.
Foliehatten gissar att utredning/parterna kommer fram till en bra lösning som passar alla i dagens arbetsliv. Enda orosmoln han
kan se, är vem som kommer hålla ihop det hela. Brukar vara av rätt stor betydelse om det är en nationalekonom eller en expert på arbetsrätt om ni här förstår skillnaden.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar