fredag 19 april 2019

Ny klimatsymbol utsedd och SVT sprider rejält med fake news!

SVT har krattat manegen, när man i en artikel skriver att havsisarna smälter och djuren i Arktis får allt mindre plats att leva på. Nytagna bilder visar att valrossar tvingats upp i bergen i ryska Arktis och sedan fallit fritt på vassa klippor, när de skulle ta sig ned.

Tom Arnbom, havsexpert på WWF, säger i SVT:s Morgonstudio: ”Det är skrämmande. Jag blir själv väldigt berörd av det här, det ska inte ske. Det är valrossar som går i land när de inte har någonstans att vara ute till havs, alltså ligga på isen. Så blir det väldigt trångt på stränderna så går de längre och längre bak.”

SVT skriver att i Netflix-serien “Our planet” kan man se skrämmande filmer på valrossar i en situation som vi inte är vana att se dem.
Tom Arnbom upptäckte fenomenet med de stora landstigande valrosskolonierna redan 2007. 
Arnbom: ”Det var då havsisarna smälte av i Arktis, enormt mycket just det året. Då dök det upp valrossar i östra Ryssland, på ett ställe 40 000 och på ett 20-30 000.”
Men det är inte bara valrossarna som hotas när isarna smälter. Runtom i Arktis finns det urbefolkning som lever på valrossar. När de minskar i antal, är det deras matförråd som försvinner, det innebär också att deras kulturer hotas nu. 
För att råda bot på problemet långsiktigt menar Arnbom, att man måste tackla klimatförändringarna. Vad man kan göra åt valrossarnas hemska död här och nu, är mindre klart. Det går inte att bygga cementmurar eller burar. Det är ett fenomen Arnbom, inte vet hur vi ska göra något åt
.
Alla som har sett Tomas Arnbom i SVT:s morgonstudio, är säkert starkt tagna av vad han berättar. Valrossar minskar i antal och isarna i Arktis smälter och det påverkar valrossens habitat!

Foliehatten har synat vad Tomas Arnbom påstår. Enligt Wikipedia har både
isbjörnar och valrossar faktiskt ökat i antal, när man har slutade jaga dem. Det är inte osannolikt, om det finns det cirka 250 000 valrossar i Arktis. Detta vill helst inte media berätta. Inte heller vill SVT berätta i sin artikel att Netflix-serien “Our planet", är gjord av Sir David Attenboroughs naturfilmare som använde drönare för att filma valrossarna. Slutsatsen är att de stackars valrossarna kan antingen ha blivit skrämda av listiga isbjörnar som drivit dem över stupet eller Sir David Attenboroughs naturteam med sina filmande drönare.
 
Bloggen Bishop Hill skriver: ” Our Planet, den nya serien om djurlivs ”extravaganza” från Netflix, om det är normalt för sådana program, att det skall berättas historier som äreye candy” av Sir David Attenborough och som är kryddat, med flera referenser till för global uppvärmning. Faktum är, att vi får veta, att det är vi människor som har skulden, för att en slakt av valrossar sker. Orsaken är de krympande havsisarna som orsakas av klimatförändringar som tvingar valrossarna att lämna vattnet, för att ta sin tillflykt på stranden istället. Programmet avslutas med Attenborough riktar tittarnas uppmärksamhet till en webbplats som drivs av WWF, serieproducenterna av detta program.
Det är synd, för bra naturfilmer är intressanta att titta på, med det finns stora bevis på, att historien som Our Planet förmedlar, inte är sanningen.
 
Forskaren Susan Crockford har dokumenterat för GWPF, att valross stammens beteende, inte är relaterat till global uppvärmning. I hennes 2014 Paper On the Beach, visar hon på fakta/data så långt tillbaka som till1930-talet, långt före global uppvärmning. Hon förklarar också att det inte förefaller vara en stark korrelation mellan havsis och valrossens beteende.

Synar vi sedan vad Tomas Arnbom säger om havsisarna i Arktis, har vi mer is i Arktis än under de senaste 10000 åren.

 Holocene ice


Titta på bilden ovan. Den visar havsisens utsträckning från 10 000 år sedan till höger och fram till idag på vänstra sidan. Denna rekonstruktion visar att isen uppe i Arktis började växa till på allvar någon gång efter den medeltida värmeperioden. Sedan toppade utbredningen under den Lilla Istiden för att sedan minska något – men fortfarande långt mer is än under de föregående årtusendena.
Samtidigt sprider ”klimatexperterna” det motsatta budskapet i våra media, nämligen att isen är inne i en ”dödspiral”, att den nästan har försvunnit och att vi med raska steg närmar oss en Rockströmsk tipping-point. (larmrapporteringar här, här, här, här och här).

Klimathysterikerna stödjer sig på amerikanska NOAA(SMHI i Sverige) och det är deras påståenden som är grunden till denna panik. Där visar de ett diagram för isen under oktobermånaderna.
Om man ändrar diagrammet genom att lägga pekaren på deras dynamiska bild och föra den uppåt så ser minskningen sedan 80-talet betydligt mindre dramatisk ut. Men hursomhelst så är denna dramatik ytterst förrädisk. Hade de visat isläget under hela 1900-talet så hade man lätt kunnat konstatera att isutbredningen före 1980 var betydligt lägre än vad som framgår från detta diagram. De glömde också att nämna att under de senaste 12 åren så verkar isläget ha stabiliserat sig och planat ut.

Om och om igen larmar självutnämnda ”klimatexperter” i tidningar, radio och TV om att världen håller på att gå under, därför att isen minskat lite på 2000-talet.

Tomas Arnbom är anställd av WWF och tydligen ingår det i hans jobb att ljuga fritt. Det han påstår i SVT:s morgonstudio, finns det ingen som helst sanningshalt i.
Tomas följer bara den
agenda som politiker, media har lagt upp om klimatförändringarna. Förändringar som bara finns i deras sjuka hjärnor! Ja, Foliehatten är rejält förbannad på hur alla kan ljuga så fritt, utan att det ifrågasätts! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar