torsdag 11 april 2019

Klimathotet är plakatpolitik i sin värsta form!

Varför är det så mycket lättare att få klimatångest, om man är grön vänster? Dessa grönvänster extremister tycker inte om vårt sätt att leva. Kan det vara så enkelt, att när deras ideologi inte köps av normalt tänkande personer, ser dom nu en chans, att tvinga oss till att ändra vårt beteende, genom att använda miljön som redskap för att nå sina mål.
Den senaste tiden har statstelevsionen uppbackade av gammelmedia, påstått att svenskarna ändrat sina resvanor. Nu var det tåg som gällde och att flyget minskar. Givetvis hade SVT, Rapport ett inslag om en familj som skulle semestra i exJugoslavien och det var tåg som gällde!

Tidningen Vagabond har gjort en undersökning som visade helt andra siffror! Över 65% tänkte fortsätta att flyga. De uppgav också, att de påverkats av de klimatalarmistiska budskapen, men inte så mycket, att de tänker förändra sitt resande. Enligt undersökningen är 1 av 3, beredda att ändra sina flygvanor för klimatet!
Visst, att säga det är en sak och att gå i demonstrationståg med Greta i spetsen för att känna sig som en bättre människa är en sak, men att verkligen göra det, är en helt annan sak!
Klimathyenorna säger, att si och så många (97%) klimatforskare säger, att det finns ett klimathot, men vi får aldrig några namn på dessa. Men många forskare som säger att klimathotet är en bluff, går att finna namn på, utan svårigheter...märkligt! 
 
Mycket intressant att en 15-årig flicka, med funktionsnedsättning, kan få hela världen att stanna upp.
Utan att peka ut problemen.
Utan att ha några lösningar.
Bara att politiker ska vakna upp och göra något.
Utan att berätta vad de ska göra.
Samtidigt åka tåg i Europa, där elen kommer från kolkraft. Äta medhavd mat i plastförpackningar och engångsbestick. Kan ingen nyansera miljödebatten, innan vi får fler små Gretor som mår dåligt över miljön.
Kan ingen berätta om det naturliga kretsloppet, att koldioxiden gör att naturen med skog och mark växer så det knakar. Sahara öknen har minskat med 10% och att världen blir allt grönare. Skogens växter och träd bryter ner koldioxid och ger oss nytt syre.
Istället för att alarmera, skulle Polen och övriga Europa, få hjälp med att sluta elda med kol, för att få värme och el. Det skulle göra stor nytta för miljön. Vi i Sverige är redan väldigt klimatsmarta i jämförelse med resten av världen.

Alla svenska grönröda politiker, alarmister och massor av skolungdomar som uteslutande tror, att de är förmögna att ändra på universums öde, de är gigantiska egon. De överväger nog också, att lyda Greta, precis som vår bildade statsminister som säger: ”Lyssa på Greta!” Snart är det bara Löfven som är lilla Gretas ensamme beundrare - en man med diagnos, beundrar ett barn med diagnos.
Vi andra, mer ödmjuka, inser att människans inverkan är väldigt insignifikant på universums utveckling och vi fortsätter att glädjas över teknologiska framsteg som gör att vi kan besöka och lära känna andra delar av vår vackra värld, med flyg!

Skall vi vara helt objektiva, är det rätt principiellt åt helvete, att försöka påverka världen, med en så komplex företeelse som klimatförändringar, med skuld och skam. Det kan inte gå annat än fel. Lill-Gretas målgrupp är naturligtvis ungdomar, de naiva sökande som sväljer vad som helst, bara det låter bra och de får en grupptillhörighet.
Miljö/klimatfrågor ska behandlas av vetenskapen där forskning och statistik ska styra, tolkade av opolitiska forskare. Detta om något, ska göras globalt, eftersom klimatet inte känner några gränser och i detta arbete ska eventuella åtgärder beslutas, samt var de ska tillämpas, för att nå optimalt resultat. Att svenskarna flyger lite mer eller mindre är, för att citera en känd sosse politiker, trams, trams.
 
Den dag svenska grönröda politiker tar det politiskt upphandlade ”nattåget till Bryssel”, då ska Foliehatten överväga sin ståndpunkt. Men det kommer inte att hända, mer än möjligtvis en gång, då man på en röd matta med 1000 journalister på perrongen som rapporterar det fantastiska.

Plakatpolitik i sin värsta form, genomsyrar denna märkliga regering. Men det är väl vad man kan vänta sig, av en samling hycklare!
Det finns mycket som kan göras i U-länder som lever med oerhörda föroreningar som sprids av industrin och regeringar utan kunskap eller vilja att förbättra. Västvärldens engagemang bör vara att med högteknologi och leveranser hjälpa till att bygga upp dessa problemområden miljömässigt. Dock inte med en "klimatångest" som drivkraft.
 
Löfvén & co avslöjade sig rejält i veckan, när de gav olympiska kommittén garantier, att Sverige kan söka Vinter-OS. Det om något borde var en indikation på, att de egentligen inte tror på att det blir varmare på Jorden. Ingen verkar vara orolig för snöbrist i alla fall, trots att MP:s EU-kandidat Pär Holmgren, varnat för gröna vintrar i Sverige, under den tid som ansökan gäller!

1 kommentar:

  1. Vi tänkte ta tre veckor i USA nästa vår..
    Har du nåt bra tåg åt oss?
    Men hatten då.. Klart att lilla Greta blir lyssnad på. Det är ju ett utmärkt sätt för våra (och andras) politiker att visa sig tillhöra kategorin De Goda, och samtidigt som allt ståhej är till intet förpliktande..
    Självklart att en sån grej är kalas för politikerskrået, få pluspoäng utan krav!

    SvaraRadera