tisdag 30 april 2019

”Vad skall man tro på” sjunger Tomas Di leva – inte Expressen i alla fall!

Dagligen matas vi i SVT, SR och media med miljöångest som skall få oss att tro, att orkaner m.m. orsakas av farliga utsläpp. Det man håller på med, är en systematisk hjärntvätt, där man hoppas locka in personer som inte förstår bättre. Miljöpaniken är medias största guldgruva.
 
Nu tyckas alla fördämningar brustit rejält, när Expressen menar att fattigdomen på Haiti har ett samband med de påstådda klimatförändringarna.
Är det inte så att klimatet ser, känner och agerar. Detta enligt den dogmatik som råder i klimatkyrkan. Det klimatkyrkan vill ha är offergåvor, offergåvor i form av välstånd från vita länder till fattiga länder. Offergåvor i form av mer skatter till korrupta politiker. De enda som kan tolka vad klimatkyrkan vill ha, är globalister som Al Whore, Greta och andra klimatsakrala ikoner.

Om man dragit en linje på ön mot Dominikanska republiken och besparat Haiti den klimatchock som de är utsatt för, av klimatets fulla vrede och att den vreden endast är begränsad inom Haitits gränser. Om den rika västvärlden med Sverige i spetsen, ger vita offergåvor, så öppnar sig gränsen till Dominikanska republiken och klimatet låter Haiti vara ifred. Florida som bara ligger några stenkast bort, där vita $-miljonärer trängs, trots inga klimatförändringar. Vad skall Expressen hitta på, för att de också skall få klimatproblem?
 
Foliehatten blir inte bara mörkrädd, han blir skrämd, när han inser att dagens journalister är så inkompetenta, att de inte ens orkar/ids göra minsta lilla research. Nu vet vi i alla fall, att de inte ens orkar kolla Wikipedia. Det finns folk på närmaste parkbänk som kan/orkar göra bättre research. Personen med skrivklådan bakom artikeln, är samme person som kostade svenska skattebetalare hundratals miljoner i lösensumma, när han misslyckades med att intervjua muslimer och blev kidnappad. Förra artikeln han skrev rörde hallucinationer om klimatförändringar i Guyana. Är det Expressen eller galningen själv som går all in, på klimatlögnen?

Ett faktum
journalisten helt bortser ifrån, är att BNP per capita i angränsande Dominikanska Republiken ligger på drygt USD 15 000, medan Haitis BNP per capita ligger en bit under USD 2 000. Menar Expressen att klimatet ”ser gränsen” eller vad är det frågan om?

Haiti kallades en gång i tiden för "Antillernas juvel" och var den rikaste kolonin i hela världen, så länge de franska plantageägarna styrde. Haiti var den första självständiga nationen i Karibien/Latinamerika, den första post-koloniala nationen ledda av svarta i världen och den enda nation vars självständighet uppnåtts genom ett framgångsrikt slavuppror.
1925 var Haiti ett tropiskt paradis och 60 % av landet var täckt av regnskog. Sedan dess har befolkningen huggit ner allt, förutom 2 % av skogen och samtidigt indirekt förstört bördig åkermark och bidragit till att landet omvandlats till öken. Erosion har följaktligen drabbat bergen hårt. I huvudsak har denna skövling skett, för att producera träkol, landets huvudsakliga energikälla .Satellitbilder visar en stor skillnad i skogsmängd mellan Haiti och den angränsande Dominikanska republiken. 

Omkring 95 % av haitierna är av afrikansk börd, resten av befolkningen är främst mulatter, (av både europeiskt och afrikanskt ursprung). Ett fåtal är européer eller levantiner. Haitis officiella språk är franska och haitisk kreol. Haiti har den lägsta bruttonationalprodukten (BNP) per invånare på det västra halvklotet och landet är ett av världens fattigaste.
USA har för övrigt byggt upp Haiti fyra gånger nu, men varje gång har invånarna låtit det förfalla. Under många, många år styrde den grymma diktatorn "Papa Doc" Haiti. När han dog tog hans fete och ännu mer elake son "Baby Doc" över.
När han störtats tillsatte man en amerikansk marionett, prästen Jean-Bertrand Aristide. Det visade sig dock, att även han snabbt blev korrumperad och rånade sitt eget folk in på bara skinnet. Numera är det FN som styr och ställer, men inte får dom ordning på ekonomin för det. Trots att Haiti före självständigheten hade en väldigt hög levnadsstandard.
 
Miljöförändringen är orsakad av människans skogsavverkning i Haiti. Port-au-Prince verkar ha stort sug efter träkol, antagligen för matlagning. När stor del av världen använder el eller gas, så använder Haiti träkol. Tillverka metangas för matlagning ur septiktankar är en välkänd och beprövad metod, men Haiti verkar mest ha öppna kloaker. Kan väder och vind ha mer påverkan på Haiti, ja eftersom de förstör sin egen mark, men det beror inte på "växthuseffekten!"

Foliehatten tycker det är märkligt, att det just nu, blivit en trend i Sverige, att skriva artiklar eller visa inslag i TV, om alla länder med svält och misär, svältkatastrof eller väderkatastrof. Frågorna i västvärlden handlar om konsekvenser av kolonialism eller om västvärldens utsugning. Nu skylls det på ”klimatet!” Inga frågor ställs om varför man föder fler barn, än man kan försörja. Om Foliehatten inte kan äta sig mätt, skulle han aldrig sätta ett barn till världen. Journalister ställer aldrig sådana frågor, så han vet inte hur, dessa människor tänker. Det är för honom den stora frågan, varför skaffa barn när du knappt överlever själv.
 
Hela klimatångesten börjar mer och mer likna en domedagssekt. Det är lika omöjligt att försöka föra en saklig faktabaserad diskussion med en klimattroende som det är att prata om L Ron Hubbard med en troende i Scientologikyrkan. Att det blivit så extremt i Sverige, beror förmodligen på att vi är ett extremt sekulariserat land, genomslag av en symbolisk Jesu företrädare, hade knappast fungerat i något annat land.

Expressen har en ny "satsning!" De skriver artiklar om eländiga och fattiga länder och skyller rubbet på klimatförändringar. Foliehatten tycker ärligt talat synd om pappskallarna som tror på Expressens lögner.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar