onsdag 3 april 2019

Porslinsdockan Alice Teodorescu!

Den 1:a april kom beskedet om att Alice Teodorescu lämnar sitt jobb som politisk redaktör på Göteborgs-Posten. I stället ska hon hjälpa Moderaterna med partiets arbete framåt och hon blir huvudsekreterare för M:s nya idéprogram. Först trodde man, att det var ett 1:s aprilskämt, men det visade sig senare vara korrekt.
 
Ungefär samtidigt kom det uppgifter till Svenska Dagbladet: Stampen Media är till salu! Stampen Media äger förutom Göteborgs-Posten också Hallands Nyheter, Hallandsposten, Bohusläningen, TTELA och Strömstads tidning.
Flera stora aktörer uppges vara intresserade. Enligt uppgifter till Svenska Dagbladets så förs diskussioner med Bonnier, Schibsted och danska JP/Politikens Hus, som bland annat äger tidningarna Politiken, Jyllands-Posten och Ekstra Bladet.

Foliehatten skulle inte alls bli förvånad, att affären redan är uppgjort. Helt plötsligt kom svaret på varför ”Porslinsdockan” snabbt flyttade. Alice hade aldrig lämnat GP och sina 80.000 i månaden, om det inte var så att hon kanske var tvungen.
Rykten har nått Foliehatten öron, att Alice är en legendariskt dålig arbetsledare. Hon skriver 2 texter i veckan och lämnar våningen på Östermalm, för Göteborg en gång per vecka, för redaktionsmötet och därefter åker hon direkt hem. Hon är lynnig, får utbrott och är dessutom lat. Cwejman, Boscanin och de andra har dragit hela lasset och i olika omgångar varit sjukskrivna på grund av all press.
 
Alice är ännu mer ”PK”, fast med skillnaden, att hon är korrekt uti från den åsiktskorridor du vandrar genom. Hon passar för övrigt väldigt bra ihop med dom övriga ”falskspelande hycklande populist-reptilerna” inom M! Hon har dessutom exakt den där rätta ”65+ överklass-kärring-auran” runt sig som är omöjlig att fejka.
 
Alice i en av sina ledare: ”Acceptansen för migrationen sammanhänger med förmågan att integrera människor som kommer hit. Innan vi får bukt med segregationen måste politiken hållas stram så att vi kan fortsätta att vara ett land som välkomna människor på flykt."
Menar hon att det inte finns något volym-"problem", bara de "integreras"? Det skulle inte ha någon betydelse om så +3/4 av befolkningen i Sverige var invandrare och dess ättlingar, bara de "integrerades"? Då skulle svensken ha "acceptans" för att de blev en liten minoritet i det som en gång var deras land?

Alice T och hennes gelikar är en del av spelet. Det är kontrollerad opposition. Det måste givetvis finnas en viss ”kritik” för att medierna ska kunna visa att de inte alls ”mörkar” några problem. Och valresultatet visar ju att folk köper det här med hull och hår. Svenskarna vill uppenbarligen låta sig luras. Och Alice T och hennes gelikar kan copy-paste-publicera i evigheter
Problemet i Alice värld är inte omöjliga volymer utan "integration". Så vad här egentligen skillnaden på Alice och de ordinarie invandringsreligiösa? Det var åratal sedan
Foliehatten kände något behov av att "analysera" en ledare från Alice. Den enda analysen nu är om hon är ohjälpligt förlorad i kommande samhällsdebatt eller en brutalt slug Machiavellisk opportunist som kan säga "Jag har alltid förespråkat en strikt invandringspolitik. Kolla mina ledare om ni inte tror mig....."
Kan
Foliehatten inte få sova nu och så väcker någon av er honom den dag, vi "fått bukt" med segregationen? Tack på förhand!
 
I en ledare om Agendas partiledardebatt avslöjade Alice T sig rejält! Det var så fascinerande, att läsa, hur Alice i denna ledare lyckas med konststycket, att å ena sidan visa prov på full förståelse för grundproblemet, vilket hon gör i sin analys av partiledardebatten, samtidigt som hon vägrar inse den uppenbara lösningen på grundproblemet.
Alice: ”För även om den utgick från de fyra frågeställningarna jobb/välfärd, miljö/klimat, trygghet/säkerhet och sjukvården, så handlade allt utom frågan om miljön egentligen om ett allt mer splittrat land som kämpar med en växande etnifierad underklass och alla de problem som det skapar.
Problemet för den rödgröna regeringen är att Sverige, trots glödande högkonjunktur, är ett tudelat land med låg arbetslöshet bland inrikes födda och stor arbetslöshet bland utrikes födda. Få, oavsett politisk tillhörighet, talar längre om de välutbildade flyktingarna som ska rädda välfärden, snarare är frågan hur välfärden ska räcka till alla och om den ska vara något som man kvalificerar sig till över tid.”

Så här långt i analysen är ju allting under full kontroll. Alice har uppenbarligen läst Johan Westerholm på Ledarsidorna och delar således värdegrund med en socialdemokrat, vilket Foliehatten trodde var tabu, för en extremliberal som Alice.

Westerholm:”Oavsett vad som var SVT:s skäl att välja bort migrationspolitiken eller integrationspolitiken som ett enskilt ämne, kom frågan att ändå att dominera debatten eftersom den äter sig in i allt från socialförsäkringsfrågor och ekonomi, till lag och ordning. Frågan om invandring och asyl kastar sin skugga över varje enskild fråga.”

Alice: ”Regeringens återkommande svar på allt var "mer resurser". Som om någon skulle motsätta sig det. Men den avgörande frågan är inte hur resurserna ska omfördelas i ett läge när behovet är skriande, utan hur resurser alls skapas. Alla partier som avser att gå till val på en god och sammanhållen välfärd behöver bli bättre på att besvara den frågan.”

Alice tror vi ska "fixa" integrationen och då kan Alice i lugn och ro återgå till sin korrekta position på GAL-TAN-skalan.
 
I en ledare av Alice om Hanif Balis uttalande om IS-krigare i Aftonbladet:
”IS-terroristerna det verkliga hotet - inte Balis ton. Sverige, liksom många andra europiska länder, står inför en situation där IS-terrorister kan vara på väg att återvända till sina hemländer. Det väcker en rad frågor om terrorlagstiftningen, våra konsulära skyldigheter liksom kring hur vi ska förhålla oss till deras medborgarskap. Och därefter Balis krassa konstaterande som borde stämma till eftertanke: ”Det har varit viktigare för det politiska etablissemanget att klaga på min ton än att stoppa dessa människor att komma in i Sverige i fem år nu. Fler journalister har frågat mitt parti vad de tänker göra åt mig och min ”ton” än vad de frågat partiledare om vad de ska göra för att stoppa inflödet av IS-terrorister” (Aftonbladet 18/2).
Sverige är en fredsskadad nation. Kanske är det en förklaring till senfärdigheten, bristen på proaktivitet och oförmågan att stifta kraftfullare terrorlagar.”

Problemet för Alice är att vi har haft fred! Vi är fredsskadade enligt henne. Det kan förklara problemet med migrationen är hennes teori.Varför hatar de vad Sverige uppnått?
 
I en ledare den 11 mars 2017 skrev Teodorescu kritiskt om den svenska medelklassen i en ledare med rubriken: "Stanken från klassföraktet.”
Alice: ”"Medelklassen som älskar mångfald i teorin men som aldrig skulle sätta sina egna barn i en skola där svenska är exotiskt, än mindre bosätta sig i ett område där oroligheter är vardagsmat.”

Den 17 mars 2019 skriver Alice i en ledare:
”... de senaste veckorna har jag slagits av hur många som mellan skål och vägg tillstår att de segregerar sig. Att de så långt det är möjligt, och därmed högst medvetet, väljer bostadsområde och skola till sina barn utifrån hur den sociala sammansättningen ser ut. Svensk sedan en eller fem generationer spelar ingen roll, det är inte den etniska dimensionen som avgör, utan viljan och (om man ska vara krass) möjligheten att kompensera för ett samhälle som upplevs som instabilt. Företeelsen i sig är inte ny men öppenheten kring den är det.”


Foliehatten tror, att Alice tänker på sig själv när hon skriver: "många är klassresenärer som gått en lång och hård väg för att komma dit de är i dag."
Det ser ut som om Alice medvetet eller omedvetet möjligen nu bereder marken, för att med "genuin sorgsenhet" konstatera, att hennes egna "beslut kring skola, förskola och bostadsområden i förlängningen bidrar till att göra staden mer uppdelad"... men då hon känner en "genuin sorgsenhet över att det blivit allt mer nödvändigt" så är det OK och "ett nödvändigt ont", om hon själv agerar på det sätt, som hon gisslade för två år sedan.
Ser man genom Alices glasögon, så är det nog OK, om Alice själv agerar så... och inte alls något "hyckleri, på ren svenska!"

Är detta Ulf Kristerssons fega sätt att göra en KD, acceptera att man aldrig når regeringsmakten igen utan SD:s stöd. "Ja vår utredning pekade i denna riktning..." i stället för "Jag har nått slutsatsen att…"

Kommer M:s partiprogram att förändras i grunden? Ja, om det bara hängde på Alice. Men de övriga tjugo medlemmarna i kommi
ttén lovar inte så gott, när det gäller att lämna arvet från ”Nya Moderaterna” bakom sig. Det största hoppet står nu till att männen i partiledningen och Alice arbetsgrupp är sådana ”beta-cucks”, att de kommer att ”skita på sig” och lyda, när Alice får utbrott och börjar stampa i golvet. Det är nog bara Bildt som skulle kunna stå emot något sådant o
ch det är kanske det bästa för Moderaterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar