söndag 14 april 2019

Det gäller att vara vaken eller har M börjat inse verkligheten?

Lena Ferm, andre vice ordförande i Göteborgsmoderaternas kretsstyrelse och ledamot i stadsdelsnämnden Västra Hisingen reagerade våldsamt på ett twitterinlägg från ett skämtkonto.
Det Lena Ferm hade reagerat på var publicerat av kontot ”Annie Lööfvén.” Kontot har Annie Lööf som profilbild, men är, som namnet antyder, inte ett äkta konto som Annie Lööf står bakom, utan ett fejkkonto.
Annie Lööfvén twittrade:
1: Äldreomsorgen kapades med 320 miljoner i vårbudgeten.
2: Vi har cirka 2 miljoner invandrare i landet. Om alla lägger tusen kronor får vi 2 miljarder. 6,25 ggr futtiga 320 miljoner
. Vi behöver fler invandrare för att lösa våra problem.”
 
Lena Ferm svarade på twitter: De flesta invandrare är analfabeter. De kommer inte lösa ett skit.vilket inte är helt osant, men kanske lite ogenomtänkt även efter 2 glas rött. Kritikerstormen blev förödande och Lena var tvungen att göra en rejäl pudel!
Lena Ferm: ” Jag vill bara säga att det är en fullständigt vansinnigt klumpigt tweet. Jag ångrar den till 100 procent. Jag har plockat bort den, jag menar ingenting av det jag skrev.”

EN journalist frågar - ”Hur kommer det sig att du skrev den från början?”
Ferm: ”Vansinnigt illa uttryckt, vansinnigt illa uttryckt. Jag ångrar det som sagt. Den är bortplockad.
”Men jag undrar hur tänkte du när du skrev den?”
Ferm: ”Nej, men alltså jag ångrar den. Jag har plockat bort den. Den finns inte. Det finns ingenting mer att kommentera.”

Det intressanta kommer sedan vad Axel Josefson, Göteborgsmoderaternas gruppledare och kommunstyrelsens ordförande väljer att göra.
Josefson: ”Jag tycker att det är högst olämpligt. Det är inget som Moderaterna står för.”
Han säger att partiet kommer föra en dialog med Lena Ferm om saken, men vill inte svara på om agerandet innebär några konsekvenser.
Josefson: ”Jag tycker att det är bra att hon har backat från uttalandet och tagit bort tweeten. Vi kommer naturligtvis ha ett samtal kring det som har hänt. Som jag uppfattar det är hon själv fullt införstådd med att detta inte var bra.”

Det är självklart intressant, att få veta vad som gått fel när en sådan tweet reflexmässigt skickas ut, när man samtidigt varit med att plocka fram tusentals sidor värdegrundsdokument för folket. Det börjar skava lite i PK-skorna. Komplicerade tider väntar.
Kanske man skall tolka Lena Ferms tweet, att M slutligen insett att de nått ”the point of no return?” Har man anammat den Karlssonska devisen om att segra eller dö?  M överlever inte som ett ”mjäkliberalt parti” bland en uppsjö av mjäkliberala partier eller har de, kanske äntligen börjat fatta? Kristersson lanserade integrationskommissionen eller vad det hette, härom dagen. Mjäkliberaler bjäbbade emot och krävde fortsatt asylinvandring och mer av samma. DN har upplåtit utrymme för debatten och igår levererades slutrepliken.

Arin Karapet, moderat riksdagsledamot i socialförsäkringsutskottet i DN:Ökadasylinvandring skulle vara direkt skadlig."
"Jag erbjuder med glädje centerns Martin Ådahl och alla andra riksdagsledamöter som inte förstått vidden av dagens integrationsproblem att följa med mig ut till förorten. Då kanske vi kan hitta en konstruktiv ton om vad som egentligen krävs för att förbättra integrationen Arbetslösheten bland invandrare är fyra gånger så hög som bland svenskar. Fyra av tio elever med utländsk bakgrund blev inte behöriga till gymnasiet förra året – nästan tre gånger så många som för alla nior sammantaget. Nivån för dödligt våld med skjutvapen är mer än dubbelt så hög bland unga män i Sverige, som det europeiska genomsnittet.
Regeringen och stödpartiernas politik är långt från tillräcklig. Det behövs ökad kravställning från samhället och att en tydlig skillnad märks i plånboken av att arbeta i stället för att gå på bidrag. Polisen behöver fler verktyg och mer resurser för att knäcka gängen, men i regeringen och stödpartiernas budget minskar man pengarna till Polisen. Det behövs också ett systemskifte i svensk bidragspolitik. Inget av detta levereras.
Det nya regeringssamarbetet har dessutom öppnat för ökad invandring, trots Sveriges omfattande integrationsproblem. Det är direkt skadligt. Vi kommer garanterat att misslyckas med vår väldiga uppgift att integrera de flera hundra tusen människor som redan har kommit till vårt land det senaste decenniet, om vi ännu en gång ökar asylinvandringen. Migration och integration hör helt enkelt ihop.”

Reinfeldt och hans mycket bisarra gaggande om pensions- och välfärdsräddare under den berömda bussen. En monstruöst stor andel asylinvandrare klarar inte skolan, arbetar inte, skjuter folk och mer av samma, anses alltså numera vara direkt skadligt för Sverige. Besegra invandringen eller dö som nation, verkar vara budskapet. Vi får väl se om M pallar trycket och fortsätter den inslagna vägen. Och om DN och gänget på allvar börjat justera agendan.

Tänk om pendeln svänger hastigt och man faktiskt inför invandringsstopp, utvisar alla dömda inklusive anhöriga med utländsk medborgarskap. Ställer krav i skolan, stryper försörjningskranen och lägger 50% skatt på alla remitteringar. Ser till att ha en gränskontroll och inre kontroller. Genomföra skatterevisioner på alla dessa skumma verksamheter och kräva, att alla följer samma lagar. Spränger bokstavligen de kriminella gängen, förbjuder burqa och liknande maskeringar och sätter hårt mot hårt.
Det kan gå ganska fort, att få bort de skadliga effekterna av mångkulturen. Men det lär ändå vara ca 2 miljoner invandrare kvar efter alla dessa åtgärder.
Hur ställer sig väljarna och partierna till dessa efter en rejäl kulturell formatering?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar