tisdag 2 april 2019

1:a april skämt!

Är det bara Foliehatten som har reagerat att skämten minskar och att det många gånger är svårt att avgöra om det är ett skämt eller om det ligger någon sanningen i vad som förs ut! Kanske kommer vi närmare sanningen, eftersom svensk media inte vågar dra aprilskämt längre, för att de kan bli anklagade för fake news!
Vi kan inte hitta några tydliga aprilskämt vare sig i DN, SvD, Sydsvenskan eller Aftonbladet och inte heller på SR:s och SVT:s sajter. Tidningarna har sedan några år blivit mer och mer restriktiva med april skämtandet, troligen eftersom "fake news" har blivit en så infekterad fråga. Dessutom har PK-ismen i media gjort det svårt att hitta slagkraftiga och spännande skämt som inte riskerar att trampa någon på tårna.

Här är ett litet axplock av dagens skämt eller …. ?
Henrik Jönsson
skriver: ”Idag blev det klart! Jag börjar jobba på SVT och kommer med redaktionellt att direkt hamna under Jan Helin. Det är en stor möjlighet, att lära mig seriöst journalistiskt arbete och hur man gör bättre nyhetsvärdering i valet av perspektiv och vinklar. Vi kommer att inleda med en kritisk utvärdering av de videofilmer jag under det senaste året producerat, där dessa problematiseras och kompletteras med sakkunniga röster som Göran Greider, Per Svensson och Anders Lindberg.
Bisittare i studion blir Greta Thunberg, som kommer att göra löpande inspel och ställa alla andra frågors betydelse i relation till världens nära förestående undergång.”

Samnytt köper krisdrabbade Metro för den symboliska summan av 1 kr, samt övertar deras skulder?

Sverige ska samarbeta med Ungern gällande migrationsfråg
or!

Onlinepizza lanserar idag en matkollektion för vänsterhänta!
SOS Alarm aprilskämtade på Instagram om att de lanserade en ”mer anpassad lösning för vänsterhänta, nämligen nödnumret 211!”

Hur skall man tolka det inslag som SVT sände? Bönder har begärt polisbeskydd vid "kosläpp", för att de är rädda för djurrätts-alliansen. Var det på riktigt eller ett aprilskämt? Läser man denna artikel i Expressen inser man att det inte var ett aprilskämt! 

Snoppflygningen har fått väldigt mycket uppmärksamhet och det tillhör hela jämställdhetsbiten att även snippan ska få ta plats, säger Micael Ekdahl jämställdhetsansvarig på F 17.

Coca cola Sverige lanserar en ny smak "zero sugar äggmust"

Al Gores fredspris återkallat! I en unik åtgärd återkallade den norska Nobelkommittén i går fredspriset som tilldelats under 2007 till före detta amerikanske vicepresidenten Al Gore och IPCC, sedan man funnit överväldigande bevis för att ”global uppvärmning via koldioxid” är en avancerad bluff som kokats ihop av Gore.
Annika Strandhäll lanserar bl.a en statlig app för att ragga!

Norrbottens Media hade ett rätt bra skämt. Alla kvinnor i Norrbotten får
25 procent lägre skatt.

Allas vår berömda och klimatutbildade Greta Thunberg ska sluta som klimataktivist. "Efter att ha pratat med så många av våra ledare har jag insett att de har kontroll på situationen, de förstår allvaret och är redo att agera". Efter fem minuter twittrade hon"april, april. " Foliehatten anser att hon med sina uttalanden är ett enda stort aprilskämt!
Vi avslutar med ett ganska roligt skämt så här hockeyns kval och slutspeltider.
Nästa säsong kommer alla elithockeymatcher spelas på rosa is i Coop Norrbotten Arena. Det har Luleå Hockeys styrelse beslutat.
Enligt Luleå Hockeys vd Stefan Enbom ska den rosa nyansen uppmuntra till ett mjukare spel med färre tacklingar och mindre gruff efter avblåsningarna.
3 kommentarer:

 1. Rosa is?
  Kan det vara en hyllning till norskans läppstift?
  Men Norge spelar väl inte ishockey?

  SvaraRadera


 2. Haha , du har så rätt hatten ,,,, bra

  SvaraRadera
 3. När man inte längre kan skilja på skämt och verklighet, skoj och allvar, när verkligheten överträffar dikten osv - då har aprilskämten helt förlorat sitt berättigande..
  Tragiskt för Sverige att det blivit så.

  SvaraRadera