söndag 16 juni 2019

Dags att skjuta alla pensionärer över 75 år och sjuka, de är en belastning!

Det är faktiskt helt otroligt, hur man kört det här landet i botten och detta under bara 30 år. Naiviteten, ignoransen och socialismen är stark hos svensken. Betänk all den utveckling man haft i detta landet efter 40-talet i industrin. Sedan gick allt åt helvete. Medlemskapet i EU har gjort sitt med. Fattar ni det själva? Vilken framgångssaga, en gång i tiden Sverige var. Och nu, högsta skatterna i världen och ingen reagerar! Ytterst är det väljarna som är ansvariga. Det går inte att komma fram till någon annan slutsats. I september förra året sade svensken vid valurnorna, att man vill ha mer av samma och det får man.

Regeringen ser nu ett finansieringsgap i välfärden på 90 miljarder år 2026, det vill säga om kvaliteten ska vara densamma som i dag. Detta kommer att kräva tydliga prioriteringar. Det sade finansminister Magdalena Andersson vid en pressträff förra veckan. För ett år sedan jämförde hon, även Sveriges ekonomi med Tesla och där fick hon rätt. Teslas aktiekurs har fallit med 37% senaste året. Finns det ett samband?

Vad politiker säger under ett valår går inte att lita på. Nu sitter sossarna säkra till nästa val och då är det dags för sossepolitk med höjda skatter och avgifter. Höja skatten? Det kommer att sluta bra. Naturligtvis har sossarna hört om Lafferkurvan. Magdalena Andersson anser att Lafferkurvan bara är högerextrem propaganda. Magdalena: ”Det är klart att det finns en idé med Lafferkurvan som de allra mest högerextrema republikanerna ibland hänvisar till. Man tror att sänkta skatter också ska leda till högre intäkter. Med högerextrema menar jag alltså, att man står långt till höger, inte att man har högerextrema, rasistiska åsikter.”
Det värsta av allt är att Magdalena har gått på Handels och vet att Lafferkurvan är sann. Men det stämmer inte med partiets politik, därför ljuger hon istället!
Sossarnas grundidé idag, är att beskatta arbetande svenskar, så de ska kunna fylla på med mer invandrare som inte bidrar, mer än att de är sossarnas nya röstboskap! Vad händer om sossarna höjer skatterna! I bästa fall får de temporärt in lite mer skatt, för att sedan se den sjunka. Konsumtionen däremot lär klinga av omgående. Att sossarna inte begriper detta, är mycket märkligt!
 
Representativ demokrati handlar om kortsiktiga effekter, regeringen måste överleva 3 år till och helst gärna lämna över ett hus byggd av sand till nästa regering som tar makten.
För en socialdemokrat kan aldrig skatterna bli tillräckligt höga och de flesta problem "löses" vanligtvis med höjda skatter, vad än orsaken är. Arroganta och maktfullkomliga är bara förnamnet. Dom som tror att svenskarna inte får uppleva höjda skatter och tror att socialister tänker på Lafferkurvans eventuella riktighet, är lika  oförmögna, att dra lärdom av historien som socialisterna själva.
Nej, dom slutar inte höja skatterna. Det är det enda dom fattar, oavsett om Magdalena Andersson eller någon annan sosse.

Margaret Tatcher uttryckte detta mycket klockrent på 70-talet. 
Socialism lägger ner hela sitt fokus på att "fördela" pengar och egendom (läs sno folks pengar i form av skatt), men inte på att skapa nya inkomster genom arbete och innovation. Tatcher sa också att kommunister och socialister får stora problem när "de får slut på andras pengar!"

Kul att Magdalena fortsatt skyller på 40-talisterna. De har visst sabbat allt, dessa 40-talister. Klimatet och nu den svenska ekonomin. Inget ord om att vad som verkligen orsakar denna åtgång av allmänna resurser, är ett importerat problem.
Det är enormt fräckt, att det ens tas upp, att det är den "åldrande befolkning" som är problemet! Dessa pensionärer som jobbade och byggde upp landet. Äldre som alltid funnits, men det var inga problem med dem innan man "öppnade eran hjärta!"
Dagens pensionärer lever förvisso längre, men är också betydligt friskare, än tidigare generationer. De andra partierna spelar förstås med, då de är lika ansvariga för invandringskatastrofen som regeringen. Finns det någon som vågar syna regeringens bluff?

Har dessa ”styrande idioter” varit i någon stad, mitt på dagen? Vilken större stad som helst! Det är slöjor med eller utan barn, araber, afghaner överallt. Mitt på arbetsdagen! Det ser ut som i Bagdad eller Kabul. Svenskar ser ut snart som turister här. Där är miljarderna som saknas! I själva verket är det de extrema kostnaderna för massinvandringen som är orsaken till de underskott som nu börjar synas i välfärden och i samhället(kommunerna) för övrigt.

Det är fascinerande att hur makten är villiga att skära ner i vården, skolor, poliser, rättsväsendet, försvaret, arbetsförmedlingen, social omsorg, men migration ska man absolut inte röra. Migration får mer och mer varje år, likaså internationellt bistånd (SIDA) oavsett högkonjunktur eller lågkonjunktur. Kvalité i sossarnas ögon är att bestraffa arbetare, samt belöna invandrare som sitter hemma på soffan. De förstör välfärden.

Regeringen har gjort pressmeddelanden till en konstart. De är idag snuttifierade och idiotifierade . I alla år har regeringens pressmeddelanden handlat om no-nonsense info, om det ena eller det andra. Möjligen med någon enstaka kommentar som avslöjat partipolitisk färg. Idag är allt en uppvisning i floskler. Kärnan i budskapet döljs i politisk retorik som verkar anpassad för femåringar.
Vill man exempelvis sänka skatten för pensionärer (men inte de allra fattigaste pensionärerna), så återfinns en mening om hur detta ska gå till, exempelvis höjt särskilt grundavdrag för pensionärer som har mellan 17000 och 100000 i månaden i pension. Faktiskt exempel.
Denna mening omgärdas sedan av fyra meningar om hur dessa pensionärer byggt Sverige, hur vi nu måste hedra dem, hur de förtjänar det bästa och hur oppositionen verkar vilja förvisa dem till ett liv i armod. Det kändes sedan något märkligt, att M-KD-budgeten sänkte skatten ytterligare, för den miljon pensionärer med lägst inkomster.

Magdalena Anderssons lilla varning var naturligtvis av samma slag som vi vant oss vid. Dyra konsulter har vi inte råd med! Hon måste bara få in en känga, om Karolinska.
Avslutningen är formidabel! Magdalena: ”Det här är möjligt om vi gör det tillsammans.” Visst blir man sugen på att delta i sossarnas samhällsbygge!

40-talisterna har sedan länge gått i pension. Dom blir fattigpensionärer snart, p.g.a. hur pensionerna räknas upp. Detta kunde förutspås, med minimal kunskap och fakta, Invandringen blev inte den räddning för statskassa som det påståtts. Något som borde varit helt klart om man tittar på track record från betydligt mer kompatibla invandrargrupper. Istället för 1,5 miljon pensionärer som behöver bostadstillägg och sjukvård, har vi 3 miljoner som behöver bostadstillägg och sjukvård. Utöver det, kostar den andra halvan även med polis, skola, fängelseplatser, socialbidrag osv.

Så trots att den andra gruppen kommer att bli mycket mycket dyrare, försöker man att skylla på den förstnämnda. Trots att den senare kommer att bli mycket mycket dyrare per capita. Det är lite ödets ironi, att just 40-talisterna som har varit S troget i alla år, nu får ta smällen som den stora generationen fattigpensionärer?
I våra flesta medier drar man slutsatsen att detta till största delen beror på att befolkningen blir äldre och att fler lever längre, ingen annan möjlig orsak beskrivs närmare i våra fina svenska medier.

Hur kommer man då lösa detta? Genom att höja skatterna för skattebetalarna, lugna och civiliserade människor som inte gör mer än att fälla en beklagande kommentar över skattehöjningarna vid frukostborden hemma. Människor som aldrig kommer ställa sig på ett torg och visa sitt missnöje. Att skärpa kraven på bidrag och annat för flyktingar, kommer aldrig ske eftersom det är rasistiskt och att det kommer orsaka revolt ute i samhället.

Hur var det när man upptäckte att folk svindlade välfärdsbudgeten på falska bidrag gällande sjukförsäkring och personlig assistans? Vilka var det man började jaga? Svaga barnfamiljer med kroniskt sjuka ungar, sjuka människor som verkligen inte kunde arbeta osv. Man tvingade tillbaks tusentals skötsamma medborgare som gick på sjukförsäkring ut i arbete eller så blev de utförsäkrade. De är de svagaste i samhället som orsakar minst problem för de styrande politikerna. Idag är det de som har fått stå till svars, för alla problem med den vacklande välfärden. Människor som inte kan göra revolt, utan glöms bort i det tysta, tar livet av sig.
 
Alliansen visade prov på synnerligen dåliga kunskaper i ekonomi, när de sålde ut våra statliga bolag för 150 miljarder 2009, bolag som skulle dragit in 33 miljarder per år till kassan. Det hade varit bra för statsfinanserna att varje år få in 33 miljarderna.
Det socialdemokratiska hyckleriet är väl dokumenterat. En sammanställning från riksdagens utredningstjänst visar att socialdemokratiska regeringar under de senaste tolv åren vid makten sålde statliga bolag för totalt 116 miljarder kronor. I mer än 20 separata fall har socialdemokratiska regeringar från 1994 till 2006 begärt bemyndiganden från riksdagen om att få sälja statliga bolag utan att dessa först varit föremål för remissbehandling eller att synpunkter inhämtats från myndigheter med expertkunskap.
Att sossar fortfarande försöker sig på den urkorkade retoriken att det skulle bara vara borgarna som sålde ut statliga bolag, är helt obegripligt. Enda förklaring kan vara, att vederbörande sosse läst en utdaterad manual från propagandaministeriet på Sveavägen. Kanske borde många sossar knipa igen den långa näbben och lära av Maggans nya ljugretorik.
 
Sossarnas lotteri Kombispel driver in mångmiljonvinster till partiets valkampanjer och partiarbete varje år. Under de senaste tio åren har över 500 miljoner kronor av partiets intäkter kommit från spelverksamhetens vinst och mer än 90 % av ungdomsförbundet SSU:s inkomster kommer från lotterna, skriver DN.
Lotteriet är ett av Sveriges största spelbolag och drivs av den ekonomiska föreningen A-lotterierna.
Trots att det i Sverige är förbjudet att sälja spel och lotter på kredit, för att skydda utsatta grupper från att skuldsätta sig, har partiet ett undantag från lagen. Undantaget lades fram som ett lagförslag av den Socialdemokratiska regeringen 2004, och klubbades igenom trots att KD och V motionerade mot förslaget.
 
Ekonomens främsta verktyg är linjär kurvanpassning och extrapolering i excel. Eftersom att alla ekonomer av idag anser att den senaste lågkonjunkturen var den sista i världshistorien (centralbankerna "fixar" det med räntan enligt de galna Keynes-teorierna), så är det bara att dra ut utvecklingen i framtiden.
Blir skatten för hög så flyttas först pengarna bort. Sedan flyttar familjerna. Så småningom företagsledningen. Vi såg det på 70-talet. Då även kändisar som Björn Borg, Ingmar Stenmark, Ingmar Bergman var tvungna att flytta. Ingvar Kamprad sa själv, att han fortfarande skulle ha varit en lokal svensk möbelhandlare och inte flyttat och betalat svensk skatt, om inte skatterna var så höga. Sossarna har inget annat val, än att beskatta konsumtionen av medelklassen. Ökad bolagsskatt, förmögenhetsskatt och arvsskatt skull dränera företags Sverige hårt. Det finns dock en stor potential i fastighetsbeskatta villa, radhus och bostadsrättsägare. Vilket också troligtvis skulle dämpa prisutvecklingen och därmed den privata skuldsättningen. Vi väntar nu med spänning och ser hur det utvecklar sig.
"Sex av åtta partier vill trappa ned ränteavdraget!" Annie Lööf är beredd att diskutera den nuvarande fastighetsavgiften och ränteavdragen i en reform av skatter och bostadsmarknad. Det finns regionala nackdelar med dem, enligt Lööf.
Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson ser Centerledarens resonemang som en föraning om en kommande skattechock.
Om Annie Lööf och Jan Björklund inte vill höja skatten på fastigheter borde de säga det, säger Svantesson om Centerledaren och Liberalernas partiledare.

Det senaste decenniets kreditdopade högkonjunktur kommer att fortsätta enligt Magdalena fram till 2026 och det är under dessa gynnsamma förutsättningar som det saknas 90 miljarder. Oförutsedda händelser, som t ex en djup lågkonjunktur eller finanskris, är inte
prognosticerade. Ej heller de sociala, kulturella och demografiska spänningar som vi nu börjar se i samhället.

En annan rysare som ekonomerna inte förstått är rekryteringsbehoven av personal till den offentliga sektorn. Givetvis räknar kommuner och landsting med låga lönehöjningar för de personer som ska möta mångkulturens yttringar vid "fronten", akutmottagningar, upplopp mot polis och blåljuspersonal, hemtjänst med urusla resurser, kaosskolor som Vivalla(Örebro) och annat smått och gott. Personalen, som måste bli flera, ska nyanställas och jobba trots magra löner och sparbeting på material och arbetsmiljö.

Tyvärr finns det en hård verklighet där ute som snart gör att Magdas kalkyler (som ska "lösas" med stora skattehöjningar) blir utdaterade. Pengarna tar helt enkelt slut ändå och skatterna går inte att höja mer. Man kan inte lugga en flintis.
 
Skulle Sverige inte ha valt att bli hela världens ledande asylcenter med åtföljande anhöriginvandring skulle vi haft både betydligt lägre skatt och bättre välfärd. Dessutom skulle miljonprogrammen kunna ha rivits och ersatts med trivsam bebyggelse.

Att rösta på vänstern har blivit vår tids störst IQ test. De som röstat på vänstern, är förnekare och de har ingen som helst förståelse för verkligheten.
När skall vi få ett stopp på samhällsvåldtäkten som vänstern håller på med???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar