tisdag 11 juni 2019

Time to Get Tough: Make America Great Again!

2011 fick Donald Trump publicerad en bok, “Time to Get Tough”! 8 år har gått sedan boken blev publicerad och det är tydligt, att han är samma person då som idag, eftersom boken är skriven exakt i hans stil som han verkar idag.
Mindre känt är, att Trump drev en kort presidentkampanj 2011, men ställde in det hela i maj 2011, när han insåg, att han inte skulle ha en chans mot Barack Obama.
 
Det är inga vackra ord eller tankar som Donald Trump har om Obama, på sid 93-94: Obamas popularitet i Amerika kan vara på grundnivå, men jag vet en plats där hans popularitetssiffror sannolikt är skyhöga och det är i Kremlin.
Rysslands ledare kan knappt tro på sin lycka. Aldrig i en miljon år trodde de att Amerika skulle välja en man så ineffektiv som denne. Obamas insmickrande diplomati och hans oändliga amerikanska be-om-ursäkt-turer har tjänat ryska intressen extremt bra ... Så snart Obama klev in på Pennsylvania Avenue 1600,  började han göra eftergifter och ge upp amerikansk makt och inflytande för att "förbättra förbindelserna" med Ryssland. "


I Kalifornien från ett skikt i Santa Barbara som läcker olja, helt naturligt ut i havet. Det kallas Coal Oil Point (COP) och under de senaste hundra tusen åren har 20-25 ton olja runnit ut från botten varje dag. Vi kan ha det i åtanke när vi hör talas om  “av människan skapade miljöproblem” som oljespill. Forskning pågår om detta märkliga naturfenomen.
Donald Trump tar upp detta i sin bok, när han skriver om hur mycket olja och gas USA har, men på grund av miljö-mobben och Obamas svaghet, brist på
ledarskap och hans politik om fri marknadsekonomi, där det händer absolut ingenting.
Trump: "Här hemma har han hållit fast vid förbudet att borra utanför våra kuster. Men han reser till Brasilien, ger dem 2 miljarder dollar via USA: s Export-Import Bank och skryter om att han är stolt och glad över att göra Amerika till en av Brasiliens bästa kunder. Det är det löjligaste, mest kraftlösa  ledarskap som någon kunde föreställa sig."

Donald Trump såg vad Barack Obama gick för, men det hade inte det efterblivna etablissemang i Sverige gjort, eftersom vi har en efterbliven mediestruktur i det här landet. Detta färgade mediebilden och etablissemangsuppfattningen, om saker och ting. När Obama kom till makten blev media alldeles till sig i paltorna och det var en religiös upplevelse för dem! Det var en enorm kärlek till Obama som journalistkåren och vänsterpolitikerna visade.

För Aftonbladets ledarredaktion
var Obamas politik, någonstans mellan MP och S, även i progressiva termer, medans SD = Hitler. Obama betraktas som lika progressiv som den svenska vänstern.
Det faktum att Obama prisade Gud i vartenda tal, lönnmördade andra länders medborgare, avlyssnade hela jordens befolkning och bedriv en stenhård asylpolitik, gör honom rent objektivt, till en större Hitler än SD.
Det svenska medieetablissemanget
var i full färd med att skapa ett narrativ där Sveriges progressiva partier motsvaras av den sympatiska No Drama Obama och SD motsvaras av den galne Grab them by the Pussy Trump. Trots att Obama var långt mer socialkonservativ och mindre progressiv än SD. 
 
När Obama pratade om att göra Islam "the religion of peace" så blev etablissemang för böneutrop. Det var mycket bättre med Obama och religion of peace och det var en enkel väg ut för dom som satsat på fel häst.

Efterblivenheten syntes också 2015, när det inte skulle byggas några murar i "mitt Europa". Vi har en skev medi
ebild av USA. Vi blir serverade av media, att det finns en östkust och västkust. På östkusten finns diamanthandlarna och på västkusten filmproducenterna. Los Angeles och New York, tillsammans är det två perverterade bilder av USA som ekas i svenska media.
Med Trump är USA på väg bort från Obama på alla ställen, utom där diamanthandlare och filmproducenter finns, nu får vi en inaktuell bild av strömningarna i USA. Våra etablissemangspolitiker läser DN, så dom är kvar i den inaktuella bilden som månglas ut som "agendasättande journalistik." Hopplöst avhängda. Pinsamt otidsenliga.
Därför tillåt
er man böneutrop och det är bra, för det är "religion of peace!" Media skrev under sin opinionsbildnings dödsdom, när de progerade för böneutrop och de kommer att ensamsegla mot irrelevansens epicentrum. Precis som när Stefan Löfvén satsade på fel häst och inte byggde murar hösten 2015.

Foliehatten kan lova att många etablissemangspolitiker och journalist längtar tillbaka till den där dagen, då Obama höll sitt "Yes we can"-tal. Men världen går vidare. Att behålla en världsbild och vara patetiskt nostalgisk håller inte. I mitt Europa och Sverige, är vi inte patetiskt nostalgiska!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar