lördag 8 juni 2019

Har klockan stått stilla Erik Ullenhag?

För ett par dagar gjorde Nyamko Sabuni ett tufft utspel om mångkulturen:
”Mångkultur är inte något att eftersträva. Visionen om det mångkulturella samhället måste begravas.

Foliehatten undrar hur samtalet runt frukostbordet är hos familjen Björklund efter detta utspel och vad Björklunds barn tycker!

Efter Sabunis utspel har nu Erik Ullenhag uttalat sig i Expressen! Man häpnar över vilken floskelspruta han fortfarande är. Det är som att klockan har stått stilla och att han fortfarande tror att det är ”Godhet” som är på dagordningen.
"Grundläggande medmänsklighet."
"Vi klarar oss inte utan invandrare."
"Stolt över Reinfeldt och vad Alliansen åstadkom."
"Generösa familjeåterföreningsregler."
"Lönar sig på sikt."
"Bättre integration."
"Stora utmaningar."

Sabuni ut
spel var mycket negativt om mångkulturen. Föga överraskande är Ullenhag av motsatt uppfattning i frågan. Låt oss syna och verkligen analysera hans argument till stöd för mångkulturens förträfflighet.
Denna patetiskt låga eller snarare obefintliga nivå, låter våra så kallade " journalister" politikerna slippa undan med.
Erik Ullenhag, varför anser du att mångkultur är bra för Sverige?
Ja, den gör Sverige bättre.
OK och hur gör mångkulturen Sverige bättre?
Ja, vi blir mer spännande med blandning.

Kombinationen av en stor andel verklighetsfrånvända väljare och journalisternas agerande indikerar tyvärr, att vi får dras med
L fram till valet 2022, troligen under Ullenhags ledning och med honom som partiledare, blir det expressfart ut ur riksdagen.
Inget välfungerande och demokratiskt samhälle innehåller tillräckligt många idealistiska självspäkande väljare som möjliggör, att dårar i längden kan styra landet mot kaos och ren misär, inte ens Sverige.

Det stora problemet för L, är att det finns ett antal personer i partiet som är rädda för att Sabuni kommer att väljas. Dessa personer skulle ställas till svars, för ett och annat. Med Ullenhag fortsätter det som förut. Man är alltså beredd att offra partiet, för sin egen vinnings skull.
Till detta kan också läggas att media är oroliga för, att Sabuni väljs. Vem glömmer inte medias stora påverkan när C skulle välja ny partiledare? Media utsåg Annie Lööf och så blev det. Det kommer att bli ytterst intressant att följa medias försök att kasta ”skit” på Sabuni. Hon var begått dödssynden att ifrågasätta och kassera den förda politiken om mångkulturen och det gör man inte ostraffat i dagens Sverige.
Foliehatten antar redan, att media redan nu, dammsuger efter gamla uttalande, kollar deklarationer, granskar betyg, rotar i soptunnan eller frågar ut personal på hennes jobb. Det har tidigare funnits en slags enad och skruvad retorik kring migrationen mellan media och större delen av borgerligheten. 

Med Reinfeldts avgång och ett nytt kaxigt KD med EBT, har det blivit bekymmersamt, att hålla en enad front mot de bruna. Om Sabuni väljs, är det inte helt uteslutet att L lämnar JÖKEN och då har man väldigt lite stöd hos borgerliga partier. Kvar blir bara Lööf som backas upp av medias världsfrånvända rapportering om mångkulturen. Centerns partisekreterare uttalade sig i Sydsvenskan, där han förutsatte, att L stannar kvar i JÖKEN. Foliehatten förstår att ledningen i C, är ytterst nervösa, om L lämnar. Då skulle C sitta med Svarte Petter!
Det är enigheten inom etablissemanget som möjliggjort massinvandring och mångkulturprojektet.
Kommer denna enighet att successivt att upphöra?

2 kommentarer:

 1. Den bästa och mest realistiska politiska kommentaren om läget för L jag hittills läst

  SvaraRadera
 2. Ullenhag den nye L-ledaren??
  Skulle vilja påstå att kamikazebeteendet hos (L) är mycket påtagligt.
  Ullentotten var en usel minister, han lär inte bli en bättre Ledare fur (L).
  Yttrandet om "Romer byggde Sverige", helt sanslöst, enbart det skulle diskriminera honom från närvaro i politiken för evigt!
  Sabuni då? Nä.. hennes totala pudlande betr mångkultur efter lite bubbel inom media gör henne omöjlig. L har haft nog av vingel..
  Å andra sidan, Liberalernas återstående tid i Riksdagen är inte så lång.
  2022 öppnas falluckan..

  SvaraRadera